Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

ŽIACI - OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY - 1.trieda ObFZ - JESENNÉ ŠTATISTIKY

08.11.2011 16:01

JESENNÁ BILANCIA - ŽIACI OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĹANY

DOMA   6  6 0 0 34:3  + 31  18 bodov

VONKU 7  2 3 2 9:10     -1      9 bodov 

 

Naši žiaci odohrali na jeseň 14 majstrovských zápasov, no hneď  ten prvý  s hokejovým  výsledkom 10:4 v náš prospech, po vylúčení Červenice pri Prešove zo súťaže bol zrušený.

Prvý platný majstrovský zápas sme odohrali proti Pečovskej doma a dali sme jej sedmičku, exceloval Mimko Minár, dal gól aj priamo z rohu 7:0, takže skvelý úvod.

Za krásneho počasie sme cestovali do Fintíc, vlastnými chybami sme však o vedenie prišli  a prehrali hlúpo 1:3.

Potom si to u nás vyskúšala ambiciózna Dubovica,  ale  dostala päťku, mohla ja viac tréneri prestriedali nižšie ročníky 5:0.

Cestovali sme do Hermanoviec, po sľubnom úvode sme zopakovali scénar zápasu seniorov a zbytočne sme tam prehrali 2:3.

Jarná predohrávka v Pečovskej nám prekvapujúco nevyšla a úplne zbytočne sme tam iba remizovali 1:1.

Náladu sme si opäť vylepšili rozstrieľaním Zahradného doma, tento zápas som nevidel 10:1.

Keď Deži Dužda konečne premenil v poslednej minúte svoj nájazd slávili sme prvú, ale zaslúženú výhru vonku v Malom Sariši 2:1.

Konkurent z horných priečok tabuľky Dulova Ves, ktorý hral na našom štadióne si odniesol iba  4:0. 

Išli sme si po druhú výhru do zlepšujúcej sa Chminianskej no na neuverenie sme nedali žiaden gól, nepochopiteľný zápas 0:0.

Verili sme, že sa to už konečne podarí u ďalšieho žiactva zo spodných priečok rebríčka vo Veľkom Šariši, a to nás delilo len päť minút od víťazstva, takže zase iba stratená body a remíza 2:2.

Potom nasledovali dva zápasy pravdy v ktorých sme ukázali, že napriek zázračným zaváhaniam, sme  aj tak herne najlepším tímom tejto súťaže. Prišli k nám sebavedomé Župčany ujali sa vedenia, no po vynikajúcom výkone sme v pohode vyhrali, ale  iba 3:1.

Čerešnička na torte zápas v Pušovciach. Zvíťazili sme iba 1:0, ale bol to najlepší herný aj taktický výkon jesene a ukázal, kde až siahajú kvality našich hráčov, hoci určite to ich vrchol ešte nebol, hlavne v zakončení tutoviek to škrípalo tak to musel rozhodnúť v skrumáži Pešta.

Úspešnú sériu sme zakončili pohodovým víťazstvom nad Brezovicou 5:1, keď tréneri opäť prestriedali a dali šancu mladším žiakom.

Najlepší zápas - jednoznačne v Pušovciach, vysoká kvalita hry, technika, kondícia, futbalový um aj kumšť, taktika jedným slovom TOTAL FUTBAL,

Najhorší výkon - Fintice druhý polčas, Hermanovce druhý polčas, Chminianska Nová Ves bez  streleného gólu

Najčastejšie dres  ATL na jeseň obliekali a o druhé miesto sa pričinili : Čirč,Kobulnický,Staš,Dužda,K.Šarpataky,Minár,Lukáč,Pešta,Havrila,Šimčík,Andraščík,Némethy,Ra.Sabol,Ra.Švec,Vavrek,Dufalo,Veselovsky,

Ri.Sabol,Seman,P.Šarpataky,Štofan...

Našich 43 gólov strelili títo hráči: Minár 21, De.Dužda a Ra.Švec 7,Némethy 3, Ra.Sabol 2, Šimčík 1, Pešta 1, Dulová Ves si u nás dala jeden vlastný.

Za celú jeseň obdržali iba 5 žltých kariet: po jednej Kobulnický,Seman,Ra.Švec,Minár,De.Dužda.

Pri troške šťastia mohla byť ich bilancia možno aj úplne  bezchybná, no nič netreba preháňať, verím však, že o prvé miesto sa ešte statočne pobijú.

Práca trénerov a realizačného tímu  s týmito chlapcami priniesla obrovský pokrok v ich futbalovom umení , presne tak ako chceli vo svojom vyjadrení pred sezónou Michal Marcinko, Tibor Guzik a Rasťo  Sabol, ale ešte vtedy nevedeli čo od nich môžu konkrétne čakať. Ich hra má v súčasnosti po pár mesiacoch nielen hlavu aj pätu, ale vedia  aj spracovať loptu a aj prihrať, ako to deklaroval MIchal Marcinko, ale okrem toho  už vedia ďaleko, ďaleko viac, nielen o futbalovom kumšte, ale aj o taktickej disciplíne, nechýba im kondícia, bojovnosť, futbalové myslenie...

Niektorí sú už teraz temer hotoví  mladí futbalisti, ďalší z nich dokázali za dva mesiace to, čo sa ani im samým predtým určite ani nesnívalo a z pláckou pred bytovkou, alebo z lavičky náhradníkov, prešli na zelenú trávu a po pár týždňoch  boli platnými posilami a dostali sa aj do základnej zostavy. Ostatní vynahradzujú svoj ešte nižší vzrast veľkou bojovnosťou a aj ich výkonnosť rastie zo dňa na deň čo som mal možnosť pozorovať pri striedaniach, alebo priateľských zápasoch. Okrem toho je vidieť u nich obrovskú chuť do hry a radosť z toho, že môžu obliekať dres Šarišských Michalian. 

Takže opakujem už po niekoľkykrát určite už na jar, ale  následne aj počas ďalších rokov, ak títo šikovní chlapci zotrvajú pri futbale, máme sa skutočne všetci načo tešiť. S veľkou pravdepodobnosťou , piatich, šiestich uvidíme minimálne  v slovenských prvoligových tímoch  a pri troche šťastia možno aj vyššie...a verím im, že nadviažu na úspechy našich rodákov a úspešných futbalových reprezentantov Mira Drobňáka, bratov Stašovcov Vlada a Mariána, Roba Štofana,Jara Mikloška,Janka Heredoša,Paliho Petrufa ako im nezabudol pripomenúť v šatni predseda klubu Karol Marcinko.

 

 

 

 


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/