Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

ZÁSTUPCOVIA KLUBU ZO STALOWEJ WOLE V ŠARIŠSKÝCH MICHAĽANOCH

05.11.2011 05:36

 
 
V piatok 4.11.2011 v popoludnajších hodinách sa predseda klubu Karol Marcinko a sponzor našich žiakov stretli v areály  Šarišparku s prezidentom a zástupcami mládežníckych futbalových a basketbalových klubov STAL STALOWA WOLA.
Poľskú  delegáciu priviedol náš starý známy Mgr. Leszek Pozoga, v príjemnej atmosfére došlo k predbežným dohodám a spôsobe futbalovej spolupráce.
Naši poľskí priatelia pozvali našich žiakov  už na halový turnaj, ktorý usporiadajú vo februári v roku 2012. Predpokladá sa tam účasť dvoch našich  žiackych družstiev, hrať sa bude systémom 5+1.
Vzhľadom k tomu, že príroda je už čoraz menej naklonená futbalu stretnutia  mladých futbalistov na trávnatej ploche boli odložené až na jarnú sezónu 2012, tak v Šarišských Michaľanoch ako aj na poľskej pôde. Zástupcovia oboch strán sa predbežne dohodli, že na otvorenom ihrisku by sa stretli až v máji a úplne konkrétne termíny prispôsobia aj na základe vyžrebovania futbalových súťaží, ktoré sú tiež ovplyvnené nasledujúcimi Majstrovstvami Európy vo futbale, ktoré organizuje Poľsko spolu s Ukrainou.
Predstaviteľom oboch klubov sa najviac pozdávala myšlienka, aby  sa najskôr v mesiaci máj a potom aj počas školských prázdnin v Šarišských Michaľanoch ako aj v Stalowej  Woli usporiadali  futbalové turnaje za účasti minimálne štyroch žiackych družstiev. Forma turnaja, ktorá sa ešte upresní, by bola minimálne na dva zápasy , so zápasom o tretie miesto a s finále, prípadne by hral každý s každým tri zápasy... cieľom je aby sa nehralo iba jedno stretnutie, ale aby si zahrali všetci ...
Po ubytovaní sa v areály Dobrej pohody  v Šarišských Michaľanoch navštívili poľskí priatelia náš športovy areál  "Za Torysou". Pozreli si tréning nášho dorastu, zoznámili sa s našimi trénermi, vymenili si navzájom športové suveníry, pozreli si kabíny hráčov, saunu a navštívili aj stolnotenisovú herňu, kde pozdravili Vendelína Balčáka a vyskúšali si aj pinpongové stoly.
Po prehliadke obce sa odobrali na večeru do miestneho Humna, kde sa uskutočnilo družobné rokovanie ešte aj na basketbalovej báze so zástupcom mladých basketbalistov z klubu Slávia Prešov Radom Hrabčákom.
Z týchto stretnutí som mal dobrý dojem preto nepochybujem o tom, že všetky návrhy sa po upresnení konkrétnych termínov úspešne zrealizujú a michaliansko-poľské priateľské vzťahy sa budú opäť rozvíjať  minimálne na takej úrovni  ako tomu bolo v rokoch 1985-1997.
 
 
 
-attila-
 
 
 
 

webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/