Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

TOMÁŠ MIKLUŠ DO AUSTRÁLIE

25.09.2019 02:42

 

- attila mikloško -

FUTBALNET

 

V lete 2017 prestúpil do nášho klubu OŠFK Šarišské Michaľany odchovanec Tatrana Prešov Tomáš Mikluš, ktorého rodinné korene siahajú aj do neďalekých Gregoroviec. Odvtedy už tretí súťažný ročník pôsobí tento 22 - ročný pracovitý záložník úspešne v našom treťoligovom tíme.

V treťoligových zápoleniach bude chýbať trénerovi Jurajovi Mihalčinovi v troch nasledujúcich stretnutiach (Plavnica, Giraltovce, Veľké Revištia), no na druhej strane Majstrovstvá sveta nie sú v žiadnom športe a ani v tomto druhu futbalu každý deň a je tak zaiste veľkým úspechom a reklamou aj pre náš klub, obec a aj celý náš futbalový región, že Tomáš je reprezentantom Slovenskej republiky.

Okrem veľkého futbalu v našom treťoligovom klube OŠFK Šarišské Michaľany sa venuje aj futsalu a malému futbalu. V malom futbale dosiahol viaceré pozoruhodné úspechy. Bol v šestici najlepších slovenských hráčov  za rok 2018 spolu s nám známymi futbalistami z východu Stanislavom Pellom a Tomášom Dyačovským.

Na minuloročných Majstrovstvách sveta v malom futbale hráčov do 21 rokov sa stal dokonca vicemajstrom sveta. Slovenská reprezentácia vtedy porazila v skupine Taliansko 6:1, Slovinsko 9:2 a Rakúsko 11:1. V štvrťifinále Veľkú Britániu 6:4, v semifinále Kolumbiu 3:0 a až vo finále našla premožiteľa vo výbere Česka. Po prehre 2:3 získali však naši futbalisti, medzi nimi aj Tomáš Mikluš strieborné medaily.

V dňoch 1.-11. októbra 2019 sa v Austrálii konajú Majstrovstvá sveta v malom futbale a to aj za účasti Slovenska. Hlavným trénerom slovenskej reprezentácie je Ladislav Borbély a s asistentom Petrom Gancznerom vybrali konečnú nomináciu 15 hráčov na svetový šampionát, v ktorej je aj Tomáš Mikluš.

V západoaustrálskom meste Perth sa predstaví 32 tímov,  ktoré budú počas jedenástich dní bojovať o titul majstra sveta. Národné výbery sú rozdelené do ôsmych skupín.  Slovensko sa predstaví  ako jeden z ôsmych tímov z Európy v skupine F.

Zloženie všetkých skupín:

skupina A: Austrália, Kolumbia, India, Thajsko,
skupina B: Maďarsko, Líbya, Anglicko,Saudská Arabia
skupina C: Rumunsko, Libanon, Ukrajina, Nigéria
skupina D: Senegal, Guatemala, Irak, Ghana
skupina E: Mexiko, Pobrežie Slonoviny, Somálsko, Moldavsko
skupina F: Tunis, Slovensko, Japonsko, Kostarika
skupina G: Česko, Chile, Srbsko, Singapúr
skupina H: Brazília, USA, Argentína, Južná Afrika.

V nominácii  trénera Ladislava Borbélyho má najbohatšie zastúpenie mesto Prešov až so šiestimi hráčmi a celkovo  z východného Slovenska je až osem futbalistov. Zo západu má najväčší počet reprezentantov Trnava, z ktorej sa vo finálnej nominácii nachádza trojica,  po dvoch zástupcov, ktorí pocestujú do Austrálie majú mestá Trenčín a Bratislava.

Majstrovstvá sa hrajú formátom každý s každým v skupine, z ktorej postúpia prvé dva celky do osemfinále. V prípade postupu sa stretneme s jedným z postupujúcich zo skupiny E. V prípadnom štvrťfinále našu reprezentáciu čaká súboj s krajinou zo skupín A, alebo B.

Nominácia Slovenska:

Brankári (2):

Stanislav Pella  - trénoval u nás a je brankárom v Kalši,

Martin Kapráľ - náš bývalý brankár, momentálne v bránke Vranova,

Hráči (13):

Juraj Kuhajdík - náš bývalý hráč, pôsobí vo Svidníku,

Adrián Hricov - hráč Svidníka,

Tomáš Mikluš -  hráč OŠFK Šarišské Michaľany,

Rudolf Beliš - hráč Župčan,

Kevin Čekan - hráč Svidníka,

Jaroslav Repa, Martin Ďuráči (obaja Trenčín), Dušan Dzíbela, Michal Takáč, Filip Deket (všetci Trnava), Pavol Gere (Slávia TU Košice), Ján Andrejko, Ivan Buchel (obaja z Bratislavy).

pripravil: Attila Mikloško, upravené, prevzaté z denníka Šport.

na foto: Tomáš Mikluš, zdroj osobný archív hráča,

 

 


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/