Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

SENIORI - OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY - JESENNÁ ČASŤ 2011 - ŠTATISTIKY

07.11.2011 08:46

SUMÁR JESENNEJ ČASTI SENIOROV ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY

Na jeseň sme odohrali sedemnásť zápasov: zaznamenali sme deväť výhier, päť remíz, tri prehry pri skóre 44:17, gólový rozdiel + 27, získali sme 32 bodov a obsadili sme štvrtú priečku v tabuľke s päťbodovou stratou na vedúce Fričovce. Doma sme hrali osemkrát s bilanciou 8 6 2 0 23:2,  +21  20 bodov.

Vonku 9 3 3 3 21:15 +6  12 bodov. Na základe týchto skutočností sme v tabuľke pravdy už tretí za Demjatou +12, Fričovcami +10 s ôsmymi plusovými bodmi, nasledujú Dubovica 6, Torysa 5...

Pre porovnanie na jeseň sezóny 2010/11 bola bilancia nášho mužstva 8 výhier 2 remízy 7 prehier 26 bodov  strata na vedúce Chmiňany bola  13 bodov  a mali sme  iba jeden plusový bod.

 

ANALÝZA PRIEBEHU JESENNEJ ČASTI

Z toho vyplýva, že oproti minulej jeseni je to aktívny  rozdiel SEDEM PLUSOVÝCH BODOV a strata na vedúce Fričovce je  tentokrát iba päťbodová, čiže posunuli sme sa oproti minuloročnej jesennej  časti  štatisticky jednoznačne dopredu.

Nebolo to  možno také fantastické ako na jar 2011, ale mužstvo sa budovalo za pochodu odišli  kvalitní  a skúsení hráči  ako brankár Vaško, skvelí hráčí Dic,Daňko a talentovaný Tomaško. Nahradiť ich mladými, zabudovať ich do mužstva nebolo vôbec jednoduché, ( prišli brankár  Straka a do poľa Greš,Hurný,Kočík, okrem toho  aj naši dvaja dorastenci Kozák a Ďurica, pribudli tiež  naši kmeňoví hráči navrátilci z Ražňan Krivý a Drobňák, počas súťaže nás posilnila ešte dvojica našich skúsených rodákov, ktorá hosťovala v Širokom Guzik, Marcinko, úspešnú premiéru absolvoval aj náš talentovaný dorastenec Jakub Kovaľ) a to je dokopy 11 nových hráčov...

Boli tu aj ďalšie skutočnosti, ktoré k optimálnemu stavu v mužstve seniorov neprispievali a to iba viac ako mesiac trvajúca letná prestávka, počas ktorej sme odohrali málo prípravných zápasov (Letný pohár - Šar.Sokolovce, Dubovica prípravné zápasy -Župčany Široké).  Následne ako je vo futbale zvykom prišli zranenia (Bystroň, Jaco, Štofánik, Marcinko - dlhodobé, Kočík,Greš - krátkodobé, Ďurica odohral pre pracovné povinnosti iba dva zápasy, do Pušoviec odišiel Hurný, pre karty stál  jeden zápas Vybíral ).

Naša striedačka v niektorých majstrovských zápasoch zívala prázdnotou, no napriek tomu si myslím, že celkovo pri komplexnom zhodnotení všetkého okolo , bolo aj tak naše jesenné pôsobenie v 1.triede ObFZ  veľmi pozitívne...

 

VONKU 9  3 3 3 21:15  + 6  12  +12 

Škoda tých troch  jesenných prehier: prvá prišla nečakane v Hermanovciach, dobre rozhraný zápas vyhrávali sme tam 2:1,  ale nakoniec  sme ho šokujúco prehrali 2:3,  ďalšia prehra  v Uzovciach s Torysou 1:3,jej dôsledkom boli nepremenené gólovky v prvom aj v druhom polčase, vyhrávali sme tiež 1:0 a nakoniec bezzubí výkon vo Vyšnej Šebastovej nám priniesol tretiu prehru, to bol však iba  jediný zápas vonku v ktorom sme nevstietli gól, ale ani sa prakticky nedalo, lebo sme bránku Babjaka temer neohrozili.

Veľká škoda tiež remízky v Dubovici 2:2 , aj tam sme otvorili skóre my 1:0, ale nakoniec sme v nadstavenom čase zachránili aspoň bod.  Prišla aj  remíza vo Fričovciach 2:2, rovnako aj tam sme viedli 1:0.  Túto remízu však môžeme považovať  aj čiastočne za úspech,lebo  bod sme  si vystrelili tri minútky pred koncom. No veľmi mrzieť musí určite remíza v Ražňanoch 2:2, lebo aj tam sme dali prvý gól 1:0,  no napriek veľkej prevahe v závere sme už tri body nezískali.

Tri víťazstvá vonku boli veľmi príjemné : Pečovská 3:1  - otvárací zápas jesene s masakrom na rozhodcoch po jeho skkončení, po prehratom polčase  sme rýchlosťou domácich položili na lopatky, Haniska 5:1 - excelentný prvý polčas, ako aj úvod druhého polčasu, minimálne ďalších päť tutoviek zostalo nepremených a Petrovany 4:0 - jedenástka a rýchle protiútoky domácich definitívne zlomili.

 

DOMA 8  6 2 0  23:2  + 21  20  -4

 Veľmi nás teší aj šesť trojbodových ziskov doma. Tieto zápasy sme víťazne zvládli: Janov vo Finticiach - excelentný výkon najlepší v celej jesennej časti, z našej strany futbalový sviatok, akcie ako z veľkej učebnice futbalu 8:0, štyri góly Kozáka, skvelí všetci ,krásne lopty od Vybírala,Guzika,Drobňáka , Petrovany 5:0 - zo začiatku menšie problémy, ale potom to prerazil Kozák a už to išlo, zvíťazila naša rýchlosťa um, Pečovská Nová Ves 3:0 - pekný technický zápas, hattrick Tomka, opäť gentelmanstvo od Guzika pred jedenastkou, spokojnosť, Miklušovce 3:0 - tento nevýrazný súper nás veľmi nepotrápil gentelmanstvo Guzika pri treťom góle, Kojatice 1:0  - hostia sa proti nám vytiahli ,ale ďalekonosná strela Krivého ich položila, Žipov 2:1 - úvod ako z veľkej knihy Kozak, Drobňák, neskôr obava o výsledok.

Doma veľmi bolí strata dvoch bodov s Nemcovcami v 92.minúte z penalty po faule na Frantu 1:1, v podstate zápas hraný do plných, ale celkovo v pohode na jednogólovú výhru stačil  pekný gól Drobňáka, no takticky sme nezvládli nadstavený čas. Mrzia tiež nepremenené obrovské šance (myslím, že boli minimálne štyri) v súboji s Demjatou 0:0, ktorá u nás vôbec nepresvedčila o svojich kvalitách, ale aj tak nás to stálo dva plusové body a bol to aj jediný zápas doma v ktorom sme nestrelili ani jeden  gól.

 

STRELCI - GÓLY

Nastrieľali smu úctihodných 44 gólov, z toho päť ich bolo z penált (Pečovská 2x,Janov,Miklušovce,Petrovany-exekútormi boli Vybíral 2,Tomko 1,Guzik 1,Durkáč 1 a  jednu jedenástku Vybíral v Dubovici hneď v úvode nepremenil), ostatné  góly  padali po krásnych, rýchlych, priamočiarych akciách ich autormi boli (Kozák,Tomko,Kočík,Veterný,Drobňák,Štofánik), ako aj po utešených strelách (Guzik,Drobňák ,Vybíral,Krivý), ale aj  po umiestnených hlavičkách hlavičkách (Veterný,Marcinko,Kozák).

Iba v dvoch zápasoch sa naši ostrostrelci nepresadili doma s Demjatou a vonku v Šebastovej. Inak to bolo: Janov 8 (d), Petrovany (d) a  Haniska 5(v), Petrovany 4 (v), Pečovská (d)(v)  ,Miklušovce 3(d) , Fričovce(v), Dubovica(v), Ražňany(v), Žipov(d), Hermanovce 2(v), Kojatice,(d)Nemcovce(d)Torysa(v) 1.

 V dvoch zápasoch vonku sme boli málo efektívny Šebastová 0, Torysa 1 gól ,inak to bolo dva  a viac...najviac v Haniske 5 a mohlo byť aj viac,

V domácich zápasoch to bolo horšie raz Demjata nula a Kojatice,Nemcovce iba po góle, iba dvakrát sa to rozsypalo Petrovany 5, Janov 8 ale vo Finticiach.

Strelecky lepšia na jeseň bola iba Pečovská 45 , z toho doma sme dali 23 gólov lepši bol iba Janov 30 a Dubovica 24.

Vonku sme strelili 21 gólov, viac dala iba Pečovská 27 a inkasovali sme 15 gólov lepší v obrane boli Dubovica 7, Demjata 9, Fričovce 11.

Doma sme inkasovalu iba dva góly!!! čo je výborné vysvedčenie pre našu defenzívnu hru  (Žipov jediný gól doma z hry !!! a jeden od Nemcoviec z penalty) a to bolo úplne najmenej zo všetkých súperov počas jesennej časti...Demjata 4,Torysa 5, z toho jeden od nás, Fričovce 6 z toho dva od nás.

Z 15 gólov inkasovaných vonku, možno sa to zdá veľa, ale aj vonku hráme otvorený futbal a útočíme, takže je to už náročnejšie... bol jeden z penalty(Dubovica), jeden skoro vlastný(Ražňany), jeden zo skrumáže pred bránkou (Torysa), jeden z  veľkej diaľky (Ražňany), dva z priamych kopov (Hermanovce), dva z rýchlych protiútokov dva (Torysa), nechytateľné strely dve vo Fričovciach jedna vo Vyšnej Šebastovej.  Zostávajúce štyri góly padli z hry (Dubovica,Hermanovce,Pečovská,Haniska). Z toho  vyplýva , že  napríklad sme ani v jednom zápase neinkasovali po zahravaní rohového kopu...

NAŠE GÓLY

O našich 44 gólov sa podelilo neuveriteľných 11 hráčov (Kozák 10, Drobňák 8, Vybiral 7, Veterný 5, Štofánik, Tomko a Kočik 3, Guzik 2, Marcinko, Krivý a Durkáč po jednom presnom zásahu, skvelá bilancia a neobvyklé číslo svedčiace o sile kolektívu, napriek tomu že v niektorých zápasoch nesedel na lavičke ani jeden náhradník...

 

NASTÚPILI NA ZÁPAS

Vo všetkých 17-tich zápasoch nastúpili kapitán Durkáč, a Drobňák, 16-krát Straka,Ondrej,Veterný,Vybíral a Kozák, 15 -krát Tomko,Krivý, 13 -krát Kočík, ostatní však odohrali iba desať zápasov a menej... celkovo si náš dres v sedemnástich zápasoch oblieklo 20 futbalistov.

 

ŽLTÉ KARTY

13 našich  futbalistov bolo napomínaných 33 žltými kartami, vo väčšine prípadov to bolo za zbytočné komentáre k  výkonu rozhodcov...

Najväčším zberačom kariet bol hrajúci tréner Vybíral dostal ich už 6, Kozák,Marcinko a Drobňák(stojí nasledujúci zápas) po 4, na hrane sú Guzik,Krivý po 3... v jesennej časti  však nebol ani jeden náš hráč vylúčený, čo je jednoznačné pozitívum.

 

VÝVOJ ZÁPASOV

Pozoruhodnou skutočnosťou zaiste je, že vo všetkých sedemnástich meraniach síl či už doma, alebo vonku sme do druhého polčasu nastupovali vo vedení s minimálne jednogólovým náskokom 11-krát a sedemkrát ho aj potvrdili a to : proti Petrovanom (d)(v), Janovu(d), Pečovskej (d), Haniske(v), Miklušovciam(d), Žipovu(d). Dvakrát sme o náskok prišli a skončila remíza  a to proti Ražňanom(v) V-R v druhom dejstve sme dokonca prehrávali , rovnako aj vo Fričovciach(v) V-R, prehrávali sme ešte tesne pred koncom hry . Proti Toryse v Uzovciach (v)V-P, súper otočil vývoj vo svoj prospech. Štyrikrát bola cez polčas remíza:  dvakrát  aj ostala: Demjata(d) R-R, Nemcovce(d) R-R stratené body v 92.minúte , v Hermanovciach(v) R-P prehraté body  ,Kojatice(d) R-V vyhraté body. V prvej časti hry sme prehrávali  trikrát: v Pečovskej(v) P-V  otočený polčas v náš prospech, Dubovici(v) P-R otočený výsledok na remízu a v  Šebastovej(v) P-P  jediná  polčasová aj  konečná  prehra.

 

FORMA MUŽSTVA

Naša forma : V(v)PNV-R(v)Dub-R(d)Nem-P(v)Her-R(d)Dem-V(d)Pet-V(v)Han-R(v)Raž-V(d)Jan-V(d)Žip-P(v)V.Šeb-V(d)Koj-P(v)Tor-V(d)Mik-R(v)Fri-V(d)PNV-V(v)Pet. Prvé tri zápasy bez prehry 3 1 2 0, po prehre v Hermanovciach séria šiestich zápasov bez prehry 6 4 2 0, prehra vo Vyšnej Šebastovej, výhra Kojatice a opäť prehra s Torysou v Uzovciach, ale posledné štyri kolá 4 3 1 0. Tri úspešné série s bilanciou 13 8 5 0, škoda zaváhaní, ale súťaž je veľmi náročná na psychiku. Napriek tomu sme iba raz prehrali o viac ako gól s Torysou a vyhrali sme šesťkrát minimálne trojgólovým rozdielom, rekordný výsledo 8:0 Janov doma, ale hralo sa vo Finticiach, vonku Torysa 1:3, ale hralo sa v Uzovciach.

 

HODNOTENIE ZÁPASOV ZNÁMKOU

Ak by som zostavil rebríček hodnotenia našich výkonov počas jesene môj subjektívny názor je takýto:

1+++-Janov doma hralo sa vo Finticiach super zápas takmer dokonalý bezchybný výkon, ktorý ukázal na čo za optimálnych okolností máme a ak by skončilo 15:2, nikto kto to videl na vlastné oči by sa ani nečudoval...

1 Pečovská doma aj vonku, Petrovany doma aj vonku,Haniska vonku, Fričovce vonku - vysoká kvalita a prehľad na ihrisku sebavedomie, obdivuhodný výkon vo Fričovciach,

2 Demjata doma, Miklušovce doma, ,Dubovica vonku - prevaha na ihrisku, kvalitná hra no napriek tomu s Demjatou a Dubovicou neodmenená tromi bodmi,

3 Žipov doma, Kojatice doma, Nemcovce doma, Ražňany vonku - trápenie na ihrisku aj v hlavách napriek markantnému rozdielu vo výkonnosti aj  štýlu hry...

4 Torysa vonku, Hermanovce vonku - po nádejných vstupoch do zápasov keď sme mali hru v rukách a  dokonca aj nášmu vedeniu, vyslovene zbytočne pokazené zápasy,  nepochopiteľné prepadáky v záveroch oboch stretnutí???

5 Vyšná Šebastová vonku - nevystrelili  počas celého zápasu poriadne na bránku, veľmi čudný zápas, proste nevyšiel, ale aj to sa stáva, verím že  sa už nestane...

 

HODNOTENIE  JEDNOTLIVÝCH HRÁČOV

POZITÍVA-NEGATÍVA

K jednotlivým hráčom:

Jožko Straka - 7-krát čisté konto, päťkrát inkasoval po góle, trikrát dva góly, dva krát tri góly. Vynikajúci pri nájazdoch (chytil ich 21, akurát dve torysské sa fakt nedali), skvelý postreh, spoľahlivý na čiare, dobre vybiehanie, pri rohových kopoch neinkasoval ani raz, organizuje si obranu, horší výkop, nevydarené zápasy Hermanovce a Ražňany, za 14 gólov (2 dostal z jedenástky) nemôže, ale tri  boli lacné no stáva sa  ... komplexne však určite fajn,

Šani Kaščák  - vychytal Dubovicu vonku, mohol otvoriť skóre vo Fričovciach, snaživý univerzál, väčšinou zohrieva lavičku,

Jakub Ondrej -  skúša to aj smerom dopredu, chýba však finálna prihrávka, niekedy pomalšie reakcie, na druhej strane však žiadna lopta nie je pre neho stratená, vcelku zaiste spoľahlivý futbalista,

Michal Marcinko - skúsenosti, skvelá hra hlavou a nemyslel som tým iba obal, vynikajúce dlhé pasy, ale už je pomalší, momentálne zranený,

Patrik Durkáč - pri rýchlom súperovi menšie problémy, skvelý prehľad , skúsenosti , organizátor hry v obrane, kapitán na správnom mieste,

Ďurko Veterný - päť gólov na konte tohto nášho obrancu hovorí za všetko, je to však bývalý útočník, dravý, tvrdý, nebojácny nohou neuhne, srší z neho chcelosť, veľmi platný hráč,  prílišné chcenie sem tam prinesie chybičky,

Peter Krivý - skúsenosti, prehľad, pokoj na ihrisku aj mimo neho, rozvaha, istota, ide tvrdohlavo do súboja, veľmi dôležitý hráč pre mužstvo,  niekedy dlhšie podrží loptu a stratí ju, ale vždy ju aj vybojuje späť,

Mário Greš - hrá na ľavo obranu aj zálohu, bol aj zranený,  chýba mu momentálne ešte herná istota,

Stano Tomko - rýchly futbalista, pre mužstvo potrebný, zaskoči hocikde,  rozhýbe súpera, ale hasič šancí, nehral často v základe, vykúpením mu bol hattrick proti Pečovskej, verím že smolu už pretrhol a už mu to pôjde furt len  do siete za  chrbát všetkých brankárov,

Matúš Kočík - rýchly obojnohý, šikovný krídelník , bojovník, nedotiahne však vždy akciu do konca, ale ak áno tak to stojí zato, zaiste nás ešte na jar  mnohokrát poteší,

Lukáš Štofánik - rýchly elegantný hráč, nešťastne sa zranil, s ním  v zostave by to bolo ešte veselšie, verím že na jar nám to ešte všetkým ukáže,

Petr Vybíral - neoceniteľný hráč, mozog v strede, tvorca, vodca,  prehľad, pri strate lopty však niekedy zbytočne prehnane dôrazný, tvorca nádherných futbalových akcií,

Vlado Drobňák - skvelý technik, elegantný zakončovateľ, klamanie telom, zrýchlenie, chýba mu však  dôraz v osobných súbojoch, no technici nikdy neboli naklonený hre do tela, takže možno skôr niekedy menšie pozičné, priestorové chybičky, rovnako zbytočné debaty s rozhodcom k ničomu nevedú však Vladko,

Tibor Guzík - skvelá pozičná hra, periférne videnie, futbalový mozog, na ihrisku gentelman no aj divoch, nie vždy spoluhráči pochopia jeho myšlienku, čo je v mnohých prípadoch veľká škoda, ak to však zafunguje tak je to futbalová paráda,  pomalší pohyb nahrádza prehľadom, veľmi užitočný futbalista pre mužstvo, 

Dušan Kozák - strelec mužstva, vynikajúce zrýchlenie, ak by bol premenil čo len polovicu šancí bol by už na čele tabuľky strelcov, nevadí pri jeho veku aj tak výborný a na góly ako stvorený, ak bude v dobrej forme  ešte to tam toho nastrieľa až až...

Hodnotil som hráčov, ktorý odohrali viac ako 5 zápasov.

 

DIVÁCI

8 našich stretnutí navštívilo podľa môjho dlhoročného odhadu: 250 NEM+250 DEM+250 PET+200 JAN+250 ŽIP+300 KOJ+150 MIK+ 250 PEČ - SPOLU - 2 000 divákov, priemer na jedno stretnutie 250 divákov. Prišli by možno viac  aj divákov hralo sa prevažne v nedeľu 10.30, dopoludnia. No  tým čo prišli a ešte aj zaiste na štadión "Za Torysou" prídu, chcem poďakovať za objektívne športové  povzbudzovanie a verím, že si ešte neraz gól spolu zakríčíme aj doma aj vonku ...

9 našich stretnutí vonku videlo: 200 PEČ+250 DUB+300 HER+250 HAN+350 RAŽ+250 ŠEB+150 FRI+200 TOR+150 PET - SPOLU  2 100 divákov, priemer na jedno stretnutie 220 divákov,

Zažil som osobne  incident medzi divákmi  a usporiadateľom vo Fričovciach, bolo to  veľmi nepríjemné, zvlášť ak sa útočí aj na ženy... inak vcelku kultúrnejšie prostredie na všetkých štadiónoch ako pred 20-timi rokmi, zopár primitívou z minulého storočia sa však vždy nájde, ale tí poväčšine nemajú v sebe okrem verbálnej úbohosti  našťastie už nič čo by stálo za pozornosť. Fyzické útoky som  nikde okrem Fričoviec nezaregistroval. Aj hráči sa k sebe správajú vcelku priateľsky a slušne. Atmosféra na štadiónoch bola presne taká aká má byť emotívna, ale v rámci tolerancie, objektivity a slušnosti a to sa určite za tie roky ako pozorujem zlepšilo. Vidím však, že nenápadne tých divákov z futbalu ubúda, čo je na škodu veci, aj keď určite úroveň 1.triedy stúpla.

 

Spracoval: -Attila Mikloško-

Tabuľka doma

17. kolo Z. V R P   Skóre Diff.   Body
1   Janov       9 8 0 1   30 : 9 21   24
2   Demjata       8 8 0 0   21 : 4 17   24
3   Dubovica       9 7 1 1   24 : 14 10   22
4   Fričovce       9 6 3 0   21 : 6 15   21
5   Torysa       8 7 0 1   16 : 5 11   21
6   Šar.Michaľany       8 6 2 0   23 : 2 21   20
7   Petrovany       9 5 2 2   19 : 19 0   17
8   V.Šebastová       8 4 4 0   13 : 6 7   16
9   Hermanovce       9 5 1 3   20 : 17 3   16
10   Miklušovce       9 5 0 4   15 : 18 -3   15
11   Nemcovce       9 3 5 1   12 : 11 1   14
12   Peč.Nová Ves       9 4 1 4   18 : 15 3   13
13   Ražňany       8 3 2 3   12 : 10 2   11
14   Kojatice       8 3 2 3   9 : 9 0   11
15   Haniska       8 3 1 4   15 : 14 1   10
16   Žipov       8 2 1 5   14 : 20 -6   7

Čisté konto doma si drží Demjata, spolu s ňou máme najvyšší rozdiel gólov, neprehrali doma aj Fričovce a Vyšná Šebastová. Nemcovce iba raz a 5-krát remizovali. Haniska prehrala doma už 5-krát.

Tabuľka vonku

17. kolo Z. V P Rn   Skóre Diff.   Body
1   Fričovce       8 5 1 2   16 : 11 5   16
2   Peč.Nová Ves       8 4 1 3   27 : 19 8   13
3   Šar.Michaľany       9 3 3 3   21 : 15 6   12
4   Demjata       9 3 3 3   12 : 9 3   12
5   Dubovica       8 3 2 3   12 : 7 5   11
6   Hermanovce       8 3 2 3   10 : 18 -8   11
7   Ražňany       9 3 1 5   12 : 20 -8   10
8   Torysa       9 2 2 5   12 : 20 -8   8
9   V.Šebastová       9 2 1 6   9 : 15 -6   7
10   Janov       8 2 1 5   8 : 24 -16   7
11   Nemcovce       8 0 3 5   7 : 19 -12   3
12   Haniska       9 1 0 8   8 : 23 -15   3
13   Petrovany       8 1 0 7   7 : 26 -19   3
14   Kojatice       9 0 2 7   5 : 16 -11   2
15   Žipov       9 0 2 7   5 : 21 -16   2
16   Miklušovce       8 0 1 7   8 : 19 -11   1

Bez výhry vonku sú stále ešte štyri mužstvá Nemcovce,Kojatice,Žipov a Miklušovce. Haniska prehrala vonku osemkrát, Fričovce iba dvakrát.


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/