Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

PRÍPRAVNÝ ZÁPAS U11 LIPANY-MLADŠÍ ŽIACI ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY

13.10.2011 22:45

FOTO

PRÍPRAVNÝ ZÁPAS U11 LIPANY-MLADŠÍ ŽIACI ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY 7:2 (5:0)

Zápas sa hral na umelej tráve v školskom areály počas pekného októbrového popoludnia.

Po krátkej rozcvičke nastúpili naše nádeje prvý krát v živote na povrch s umelou trávou a kým si na ňu zvykli bolo už 3:0. Prvých 35 minút sa hralo vo vysokom tempe a s veľkým nasadením na oboch stranách. Naši  mladší žiaci v svojom treťom tohtoročnom meraní síl ťahali proti kvalitnému vyhratému a zohratému súperovi za kratší koniec. Lipany majú vo svojich radoch mnoho výborných talentov, ktoré predčili našich v technike, prehľade na hracej ploche ako aj presným zakončením. Napriek snahe, ktorú našim nemožno uprieť po chybách vyplývajúcich z nevyhratosti, ešte do prestávky dvakrát inkasovali, pričom domáceho brankára temer neohrozili.

Po zmene strán bol scénar zápasu rovnaký a lipianci priadali ďalšie dva presné zásahy. Keď sa zdalo, že sa naplní desiatka, naši sa odvážne začali púšťať do protiútokov a tým zaskočili domáci tím, ktorý sa už nezmohol smerom dopredu, možno aj si vedomí svojho náskoku, na nič. Skóre sa rozhodol zmeniť Rasťo Švec, ktorý po rýchlom protiútoku strelil prvý gól našich. Po sérií rohových kopov a faule v šestnástke upravil na konečných 2:7 a tým vyrovnal stav druhého polčasu na 2:2, čo je pre náš výber veľmi pekný hoci len čiastkový úspech.

Súper bol veľmi kvalitný ,hrali proti nám mladí futbalisti z prípravky, ktorá je zásobarňou talentov pre lipianské prvoligové tímy žiakov U14 a U15. Poväčšine to bolo hráči  zo športovej triedy, čo bolo vidieť na ich hernom prejave, technike a organizácii hry. Veľmi dobrým poznatkom je, že naše nádeje napriek hrozivému prvému dejstvu, druhý polčas dokázali remizovať. Postupne si zvykli  aj na umelú trávu, viac sa zohrali, bojovali a vydržali s lipancami hrať až dokonca v tempe za čo si zaslúžia pochvalu. Práve takéto merania síl proti kvalitnejšiemu súperovi viac odhalia slabiny vo výbere mladšieho žiactva a dajú lepší obraz trénerom o kvalite kádra a  prispejú k možnosti sústavného zlepšovania sa vo všetkých herných činnostiach.

Treba vysloviť poďakovanie za ochotu lipanskym trénerom usporiadať takúto konfrontáciu , ktorí by uvítali aj častejšie takéto zápasy, ako aj sponozorovi žiakov.

Naše góly: Rasťo Švec 2, jeden z pokutového kopu.

Ja osobne srdečne ďakujem všetkým, ktorý mi pripravili krásne privítanie pri vstupe do autobusu, pred cestou do Lipan !!!


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/