Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

PAVOL NIŽNÍK - 15.DECEMBRA OSLÁVIL - 74 ROKOV - GRATULUJEME

12.12.2011 22:45

 

PAVOL NIŽNÍK,

sa narodil 15.decembra 1937 v Ražňanoch, trvalé bydlisko má v Šarišských Michaľanoch.

Ako aktívny hráč pôsobil iba v Šarišských Michaľanoch. Po skončení hráčskej činnosti  začal pracovať ako člen výboru TJ Slovan Imuna aj ako vedúci družstva seniorov.

Po získaní preukazu trénera IV. triedy, neskoršie III.triedy s licenciou „C“ v Prešove,  sa stal trénerom dorastu, ktorý hral v I. triede krajskej súťaže. Po dvoch rokoch účinkovania pri mužstve dorastu s nim postúpil do krajského majstrovstva.

Niekoľko rokov bol aj pri družstve dospelých asistentom trénera V. Tumidalského a neskôr i trénera A. Kozmana i Mgr.S. Barana. Okrem asistenta pri družstve dospelých v prevažnej miere trénoval mládežnícke družstvá: prípravku, žiakov, dorastencov. Pri trénovaní hráčov dorastu spolupracoval jednu sezónu i s C. Dolinským.

V súčasnosti  je PAVOL NIŽNÍK spolu s V.Tumidalským a J.Bartkom trénerom treťoligového dorastu. Do tejto kvalitnej súťaže náš dorast spolu s menovanými trénermi vytiahol z 1.triedy ObFZ po každoročnom postupe, čo je veľkým úspechom pre michaliansky futbal. Okrem trénerskej činnosti v Šarišských Michaľanoch  bol dva roky aj trénerom mužstva dospelých v neďalekých Medzanoch.

Trénerom hráčov michalianskych futbalových družstiev je už 27 rokov.

Aktívne  sa podieľal aj ako člen výboru a tiež i ako člen revíznej komisie. Vo výkonnom výbore TJ Slovan Imuna, neskôr v OŠK,  pracoval vyše 15 rokov.  

Za doterajšiu  činnosť vo futbalovom hnutí  mu boli udelené množstvo diplomov a ďakovných listov.

Všetko najlepšie Pavol, srdečne gratulujeme...

text: kniha 60 rokov futbalu v ŠM

upravil:-attila-

 

 


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/