Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY - TJ ŠĽACHTITEĽ MALÝ ŠARIŠ - SENIORI - PRÍPRAVNÝ ZÁPAS

12.02.2012 16:21

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY - TJ ŠĽACHTITEĽ MALÝ ŠARIŠ 1:2 (0:0)

Až v našom siedmom prípravnom zápase v rámci zimnej prípravy na jarnú časť sezóny 2011/12 sme našli premožiteľa...

Doterajšia bilancia 6 5 1 0 28:9, nasvedčovala, že by sme aj naďalej mohli v tomto pozitívnom trende pokračovať. V sobotňajšom zápase proti Župčanom sa nám však zranil ešte aj Peťo Krivý, takže už pri dosť okyptenom kádry keď nám opäť chýbali hráči základnej zostavy z jesennej časti ,Durkáč,Marcinko, Bystroň - trénuje dorast, Veterný,Vybíral,Guzík,Kočík,Drobňák,Ďurica,Kozák, ako aj ešte stále netrénujúci Dic a Bálint,

(čiže chýbalo nám v nedeľu 13 kvalitných hráčov) sa dnes ukázalo, že dva náročné zápasy v priebehu dvoch dní zanechajú na našich futbalistoch stopy. Je treba spomenúť aj to, že tréner Košút využíva v prípravných zápasoch aj služby našich dorastencov Šidíka,Zoša, Kovaľa J.,Lukáča,Štofánika F., tak aj pri dobrej vôli trénera a snahe hráčov nie vždy všetko  na ihrisku vychádza.

                                        Peter Voľanský

Malý Šariš má ambiciózny tím smerujúci neochvejne do vyššej súťaže a je poskladaný v prevažnej miere  z odchovancov prešovského futbalu, čo predviedol aj na umelom trávniku sabinovského futbalového areálu. Zaiste netreba sa vyhovaráť na únavu, alebo neskúsenosť  našich hráčov, ale ono to bolo bohužiaľ na ihrisku dnes vidieť. Teóriou nášho trénere je, že aj  vekom ešte mladý futbalista sa musí na ihrisku vedieť predať a nespoliehať sa iba na ostaných, skúsenejších od ktorých sa však vždy môže veľa naučiť, ale je potrebné aby zobral zodpovednosť sám na seba, musí sa ukázať  nielen pred svojím trénerom... ale má  prejaviť snahu a zabojovať  o  post v základnej zostave seniorského výberu. Ak však z mladých hráčov vychádza neistota v osobných súbojoch, neschopnosť vziať osud zápasu do svojích rúk a zodpovednosť na svoje plecia a pri už spomínanej únave a menších boľačkách od nich o pár mesiacov starších hráčov, výsledok sa zákonite dnes dostavil.

V prvom polčase sa mužstvá vzájomne oťukávali, hra sa odvíjala prevažne v strede poľa, málo sme využívali krídelné priestory, neprečísľovali sme súpera a keď už,  tak poväčšine akcia končila skôr ako začala. Fanúšikov potešila až akcia z dvadsiatej minúty po ktorej Biscák a po ňom dorážajúci Voľanský zblízka nastrelili iba brankára hostí. Vaško v našej bránke všetko bezpečne kontroloval a tak sa nezáživný prvý polčas skončil bez gólov.

V druhom dejstve si sadol na lavičku skúsený Vaško aj Majo Joščák a tak Malý Šariš vycítil šancu na dobrý výsledok. Nám však  už konečne vyšla pekná akcia aj so zakončením nášho tradičného strelca Peťa Voľanského ( 7 zápasov - 12 gólov, v každom zápase skóroval) a tak sa zdalo ešte  keď aj o chvíľu nato Biscák zahodil, že aj tento zápas vyhráme. Postupom času však, naši hráči strácali pôdu pod nohami , utápali sa v spleti prihrávok a tak súper nekompromisne trestal. Po závahaní Šidíka vyrovnal a o  pár minút nato nastrelil tyč,  následne však už dokonca po peknej technicke strele  aj  skóre stretnutia otočil.  Naši  sa až na pár náznakov šancí už na nič vážnejšie do hvizdu nezmohli. Mužstvo sa  ešte pred koncom oslabilo aj vylúčením, takže naša snaha o obrat sa minula účinku a  tak sme si  tento zápas sami prehrali...

Je to "iba" príprava, každá prehra však mrzí, hlavne po takých pekných predchádzajúcich výsledkoch a nielen výsledkoch, ale aj peknej, rýchlej, účelnej a vysoko efektívnej hre...Preto je aj škoda opakovaných zranení , chorôb a neúčasti  na tréningoch ako aj prípravných zápasoch pre rôzne príčiny tých hráčov, ktorí by silu nášho novorodiaceho sa silného kolektívu ešte viac zvýšili. Pri našich ambíciách je najvyšší čas urobiť si poriadok v šatni a nenechávať už  nič na náhodu, do prvého majstráku je už iba 43 dní ...

1.polčas: Vaško T.- Tomko S., Zoš P., Joščák M., Joščák P. - Greš M.,Biscák V., Štofánik L.,Lukáč M.- Kubuš R.,Voľanský P.

2.polčas: Šidík J.- Štofánik F., Zoš P., Kovaľ J. Joščák P. - Greš M.,Biscák V., Štofánik L.,Lukáč M. - Kubuš R.,Voľanský P.

Góly:  Peter Voľanský - Ambrózy, S.Poláček

 

-attila-


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/