Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

NEDEĽA - STARŠÍ, MLADŠÍ DORAST - ČANA

30.10.2011 19:58

Starší dorast

OŠFK Šarišské Michaľany - FK Čaňa 1:1 (1:0)

Náš starší dorast privítal na domácom ihrisku druhý tím tabuľky FK Čaňa, ktorý ma do budúcej sezóny druholigové ambície. Po minulotýždňovej prehre s KAC Košice na neregulárnom ihrisku boli naši chlapci veľmi sklamaní. Tréner Tumidalský im pred zápasom povedal, že ak Tatran Prešov posledný tím corgoňligovej tabuľky porazil vedúce mužstvo Trnavu, oni ako deviaty kolektív tabuľky si môžu tiež trúfnuť na iba o skóre druhú Čaňu. Toto memento si naši  mladí futbalisti zobrali absolútne k srdcu a hlavne v prvej časti hry podali výborný výkon podložený nesmiernou bojovnosťou, ale ja taktickou disciplínou a skvelou technikou. Celý prvý polčas sme mali miernu prevahu a naša obrana na čele s Jakubom Kovaľom pracovala spoľahlivo a nepúšťala hráčov Čane na dostrel. Peknou kombinačnou rýchlou hrou sme sa dostávali do blízkosti súperovej bránky a po jednej  vydarenej akcii otvoril skóre umiestnenou strelou Lukáš Bella. Na 2:0 mohol ešte v prvej štyridsaťpäťminútovke zaslúžene zvýšiť Dušan Švec, no jeho nádherná strela skončila iba na špičke šibenice.

Samozrejme, že dorastenci Čane nastúpili do druhého dejstva so snahou o zvrátenie výsledku. Prevzali od prvej minútky iniciatívu, mali častejšie loptu na nohe a snažili sa častejšie dostať do blízkosti brankára Šidíka. Ich prevaha nebola však nebola až tak výrazná a aj naši rýchlymi protiútokmi neustále hrozili. Keď sme si už v mysliach predstavovali, že by sme mohli tento stav udržať a zaknihovať veľmi cenné víťazstvo nad týmto silným súperom, dvadsať minút pred koncom po zrážke so spoluhráčom vypadla lopta Šidíkovi z rúk a po skrumáži Čaňa na trikrát vyrovnala. Po niekoľkých kontrách a štandardtkách sme mohli ešte skóre  v náš prospech v závere zmeniť, ale zakončenie už bolo aj únavou nepresné. Napriek tomu hoci len remíza s Čaňou je pre náš starší dorast ďalším pekným futbalovým úspechom. Bol to z oboch strán veľmi pekný futbal, ktorý sa divákom a všetkým zainteresovaným páčil a v konečnom dôsledku boli všetci dobre naladení.

Tréner OŠFK Vincent Tumidalský vyslovil  veľkú spokojnosť s bojovnosťou hráčov, ocenil, že dali do hry srdce a uhrali cenný výsledok s futbalovo vyspelou Čaňou. Páčil sa mu futbal ktorý predvádzali  futbalisti na oboch stranách..

OŠFK: Šidík-Štofánik,Lukáč,J.Kovaľ(K),Magáč-Vavrek,Husár,M.Kovaľ,Dužda-Bella,Švec. Striedali:Prokop,Pytlík,Guži

FK Moldava: Peterčák-Palenčár,Majoroš,Hotváth,Buček-Sipko,Bardák,Koleszai,Lučkai-Spišák,Begáni(K).Striedali:Kerekeš,Juhász.

Góly : Bella - Juhasz. Pred 100 divákmi rozhodovali: M.Béreš-Kunaj,Štefanič.

Mladší dorast

OŠFK Šarišské Michaľany - FK Čaňa 1:1 (1:1)

Mladší dorast opäť raz milo prekvapil a pri troške šťastia mohol aj vyhrať svoj druhý jesenný zápas. Spočiatku podľa obrazu hry na trávniku sa zdalo, že vývoj zápasu naberie nepríjemné kontúry dvoch predchádzajúcich stretnutí , v ktorých naše mladé nádeje inkasovali dokopy tridsať gólov. Gól sme inkasovali po rýchlej akcii už v 8.minúte, no čuduj sa svete našich mládencov to nezlomilo, pustili sa veselo do útočenia a tým pádom sa lopta nachádzala ďaleko od bránky Švartáka, takže žiadne nebezpečenstvo mu mladíci z Čane nepripravili. V závere stretnutia ako naši tak aj hostia z Čane mohli ešte rozhodnúť  zápas vo svoj prospech, no nestalo sa tak, takže sme sa opäť mohli radovať nielen z cennej remízy, ale aj zo zlepšenej hry našich mladých futbalistov.

Tréner OŠFK Pavol Nižník bol  milo prekvapený solídnou hrou, ktorú naši chlapci na ihrisku predvádzali a v konečnom dôsledku aj z cenného remízového výsledku.

OŠFK: Štvarták(K)-Kobulnický,Hriško,Dobrovolský,Lukáč-Vasiľ,Halický,Konečný,Jaco-Minár,Varga.

FK Moldava: Lazúr-Šveng,Čarný,Neveloš,Mušinský-Stolár,Kerekeš(K),Miklóš,Grega-Kolesár,Begáni.

Góly: Konečný-Čarny. Pred 50 divákmi rozhodovali: Kunaj-M.Béreš,Štefanič.

Pekné futbalové popoludnie pekný futbal z oboch strán a priaznivé výsledky pre Šarišské Michaľany. Najúspešnejší futbalový víkend štyroch našich tímov s bilanciou 4 2 2 0 10:3 8 bodov.

 


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/