Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

MAJSTROVSKÝ ZÁPAS-MLADŠÍ DORAST-OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY-TJ SOKOL ĽUBOTICE

28.04.2012 14:40

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY-TJ SOKOL ĽUBOTICE - 0:8 (0:5)

OŠFK ŠM: Štvartak (K) -Jaco,Hriško,Dobrovoľský,Lukáč-Vasiľ,Straka,Minár,Dužda Mi.-Dužda El.,Husár

striedal:Lichvár

TJS Ľubotice:Merkovský-Leško,Hajtáš,Bača,Štelbacký-Poláček,Kosť,Ivanko Macej,Štoffa-Holinga(K),Kapráľ

Striedali:Gladiš,Zálepa,Jakubek,Purdeš

Góly:4.Kosť,15.Holinga,27.Kapráľ,29.Kapráľ,36.Kapráľ,56.Holinga,66.Jakubek,75.Holinga

FOTO

Jednoznačná prevaha hostí z každej druhej šance padol do siete Štvartáka gól. Hostia mali navrch aj v druhej časti hry mnoho šancí nepremenili.

Náš mladší dorast je na 12.mieste a po 19.kole má bilanciu 2v-4r-13p tabuľky s "impozantným" skóre 18:89. Napriek snahe naši mladíci posilnení o najlepšieho strelca žiakov Minára nestačili na lídra tabuľky z Ľubotíc, ktorý stratil v doterajšom priebehu iba 4 body za dve remízy a inkasoval iba šesťkrát. Je veľmi ťažko  postaviť vôbec tím, ktorý je schopný na zápas nastúpiť nie ešte od týchto michaliansko-ostrovensko-ľobotických mládencov chcieť, aby viacerí aj bez tréningu takémuto súperovi vzdorovali celých 80 minút. Experiment s treťou ligou sa ukázal, ako veľmi riskantný, pričom sa nemyslelo na generačnú výmenu a nedostatok hráčov pre obe tímy, ktorý má za následok zahanbujúce až drtivé, dehonestujúce prehry mladšieho dorastu, ktorý  bol postavený iba umelo prevažne z hráčov Ľubotíc.

Vôbec sa nečudujem týmto mladým chlapcom, že nemajú chuť nastúpiť na zápas kde ich čaká už dopredu desiatka. Väčšina hráčov vôbec netrénuje a zápas absolvujú niektorí akoby na silu.

Na súpiske pre jarnú časť je 20 mladších žiakov. Z toho Matúš Kovaľ  a Dušan Švec nastupujú už v drese staršieho dorastu, Kobulnický,Dužda Miro,Čirč,Dufalo,Havrila,Minár,Némethy sú kmeňovými hráčmi žiakov,(hrajú iba sem tam), Dvorščáka som ešte  na zápase ani nevidel, Daniel Lichvár niekedy príde niekedy nie, Jaklovský a Šeminský myslím, že  už aj celkovo skončili s futbalom u nás určite nehrajú. Zostávajú mi ľubotickí Straka a Štvartak,ostrovenskí Rasťo Husár,Jaco,Dužda Elemír,Dužda František takže jediným čistokrvným michalianskym hráčom tohoto výberu je Jožko Vasiľ. Nemyslím to  v zlom ako michalinaski lokálpatriot každého uznávam, ale hrať III.ligu v takomto stave nie je potešujúce a vôbec bolo veľmi odvážne, podľa stavu v akom sa mmomentálne nachádzame sa do dvojičiek vôbec  púšťať. Všetká česť trénerom Tumidalskému, Nižnikovi, Bartkovi ako aj realizačnému tímu, ktorý na jeseň pri doraste pracoval, vyjadrujem obdiv a poďakovanie za ich každoročné postupy o ligu vyššie. ale starší dorast III.ligu zvláda ako tak, ale mladší dorast bol veľmi nedomysleným príveskom a jednou veľmi dôležitou skutočnosťou je aj to, že tréneri  Tumidalský a Nižník počas zimnej prestávky dorastenecký tím opustili a na začiatku sezóny odstúpil aj vedúci mužstva  Šidík ,po včerajšom zápase aj zdravotník Lichvár.

Prí tíme pracuje iba tréner  Bystroň, ktorý kaučuje starší dorast a tréner Bartko.

Takže mladší dorast bol nechaný na pospas osudu a experiment III.liga dostáva závažné kopance. Je vynikajúce si zahrať proti kvalitným tímom zo športových tried, ktorý trénujú dvakrát do dňa z celého VÚC Prešov, no  inkasovať sedemnásťgólovú nakladačku by nebolo pre nikoho príjemné. No ina štartovné na sezónu 2011/12  je 1 490€ a okrem toho náklady na dopravu dorastencov od Popradu až k Sobranciam vyčerpali  rozpočet Obecného úradu pre celý náš  klub už za jesennú časť sezóny. Nehľadiac nato, že pri týchto výjazdoch strávia futbalisti niekedy aj temer celý deň a často, čo som zažil na vlastej koži, je doslova lotériou či sa na v prevažnej miere zápas vonku nazberá vôbec dostatok hráčov. Do konca súťaže ostáva ešte sedem kôl  a preto verím, že ju s akou takou cťou mladší dorast dohrá. Pokuta za nenastúpenie za na zápas v III.lige dorastu je 300€.

Je to pekná súťaž, kvalitná, ale pre nás zbytočná, nereálna...potrebujeme športovú triedu, futbalovú základňu, silné ročníky prevažne michalianskych chlapcov, realizačný tím a v neposlednom rade  všemocné peniaze....

-attila-        

 


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/