Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

MAJSTROVSKÝ FUTBALOVÝ ZÁPAS-ŽIACI-OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY-FK KAPUŠANY

28.09.2012 07:00

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY-FK KAPUŠANY  11:0 (6:0)

góly: Mikuláš Dužda 4, Martin Lukáč 3, Rastislav Švec 1, Ján Kaleja 1, Svorad Andraščík 1,  Roman Skoloda 1

Zostava: J.Seman-S.Andraščík,P.Dužda,K.Drobňák,J.Pešta-R.Skoloda,M.Dužda,A.Šimčik,M.Lukáč-R.Švec,J.Kaleja

striedali:P.Šarpataky,R.Sabol,S.Marhevka,S.Rákoš,S.Kolarčík

Opäť výborný výkon podal záložník Martin Lukáč vľavo, ktorý v deviatich kolách už nastrieľal do sietí súperových bránkárov už 13 gólov, je najlepší,m strelcom  našich žiakov a ešte okrem toho na minimálne dvadsať gólov prihral svojim spoluhráčom.

Tréner Michal Marcinko:"Som veľmi spokojný s predvedenou hrou aj gólmi ako aj prístupom všetkých...diváci tlieskali a to je odmena za predvedenú hru, ktorá je na nezaplatenie... chlapcom patri absolutórium za tento zápas, klobúk dole chválim...".

Prvé družstvo tabuľky proti štvrtému...vedúci mužstva hostí povedal, že im chýbalo niekoľko hráčov, ale aj napriek tomu, obrovský rozdiel vo výkonnosti a to ešte tréner Marcinko v druhom polčase postupne vymenil za päť starších žiakov päť mladších žiakov, napriek tomu ukazovateľ skóre sa menil ešte šesťkrát.

V našom mužstve vyrastá mnoho veľkých talentov, ktorý nielenže ovládajú základnú futbalovú abecedu, ale zlepšujú sa po každom zápase a vždy nás niečim príjemným a novým prekvapia.

Je škoda, že neexistuje súťaž v ktorej by sme si zahrali s rovnocennými súpermi, pretože pri všetkej úcte k terajším súperom, nám môže výkonnostne konkurovať iba ak Malý Šariš (doma sme nad nim vyhrali 4:0), no bohužiaľ vyššou žiackou súťažou je až II.liga kde sú vzdialeností súperov v rozmädzí prešovského kraja...tam  hrajú napríklad aj Sabinov (ten sme v príprave porazili 6:0), Lipany a Ľubotice (vyhrali sme nad nimi v prípravnom zápase 2:0), no aj napriek širokému kádru (viac ako 30 žiakov), za predpokladu vytvorenia dvojičky starší mladší dorast, pri dotácii  Obecného úradu na mládežnicky futbal v Šarišské Michaľanoch  4 000€ je to absolútne nemysliteľné.

Pri jednom výjazde autobusu v súčasných súťažných podmienkach a vzdialenostiach našich súperov je to priemerne 120 € na jeden výjazd, naši žiaci odohrajú v priebehu roka 13 zápasov vonku a dorast tiež 13 zápasov u svojich súperov , takže z dotácie ubudne okolo 3 000 € iba na dopravu, niekedy je však nutné zahrať si aj prípravný zápas a okrem toho futbalová výzbroj a výstroj  sa opotrebuje, potrebné je dodržiavať pitný režim a pri dlhšom výjazde sa ohlási aj hlad, nehovoriac o platoch trénerov, ktorý sa im celý rok venujú, takže tisícka je veľmi malý peniaz nato, aby takýto klub zo zostávajúcej tisícky zvládol činnosť šesťdesiatky tých ktorí sú v mládežnickom michalianskom futbale zainteresovaní počas jedného roka...

-attila-

 

 

 


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/