Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

MAJSTROVSKÝ FUTBALOVÝ ZÁPAS - DORAST

01.11.2014 18:29

MAJSTROVSKÝ FUTBALOVÝ ZÁPAS - DORAST

FUTBALNET

III.liga šarišská dorast

15.kolo - sobota 1.11. 2014 o 14 h.

versus 

 

ŠK MILENIUM 2000 Bardejovská Nová Ves - OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY 1:3 (1:2)

(10.miesto - 19 bodov) - (3.miesto - 29 bodov)

Priznám sa že som mal pred cestou do Bardejovskej Novej Vsi mierne obavy. Pred rokom sme na tamojšom tréningovom ihrisku zažili futbalový masaker. Kolektív domácich mladých futbalistov sa však vyznačuje extrémnými výsledkami, doma vyhráva rozdielom dvoch tried, vonku v obrátenom garde.

Výnimočne som sa zúčastnil aj predzápasovej porady, kde obaja tréneri kvalifikovane a podrobne rozobrali každého hráča, pričom sa zamerali na moje prekvapenie na hru na troch obrancov s celozápasovým ofenzívnym systémom.

Hráči ho nemajú ešte dostatočne osvojený v krvi, no od úvodných minút som cítil, že sa minuloročný debakel určite opakovať nebude. Práve naopak dostávali sme sa od začiatku k štandardným situáciám a Jožko Vasiľ presnou hlavičkou otvoril skóre. Potom sme nastrelili ešte brvno a tyčku, ale domácim sa podarilo napriek tomu vyrovnať. Výborne hrajúci Erik Némethy sa neustále presadzoval po rýchlych preneseniach hry po pravej strane a bolo iba otázkou času, kedy sa ujmeme opäť vedenia. Onedlho zblízka dorazil oslávenec Kiko Vaňo, dalšie strely končili tesne vedľa tyče a tak polčas iba 2:1 pre nás.

V úvode druhej časti hry sme chceli definitívne rozhodnúť, podarilo sa nám to však až v polovičke polčasu. Domáci skúsili ešte stav zvrátiť trafili tiež brvno a tyčku, no záver sme zvládli nadštandardne a tak sme sa mohli radovať z cenného víťazstva.

Tentokrát sme na ihrisku súpera zahral kvalitne v oboch polčasoch, ukázali sme svoju silu a súpera sme prakticky k ničomu nepustili. Podali sme veľmi dobrý taktický výkon, hrali sme rýchlo aj veľmi obetavo. Predviedli sme niekoľko veľmi pekných kombinačných i individuálnych akcií.

Celkovo mám z tohto zápasu veľmi dobrý pocit. Hráči hrali ako tím, ale videl som aj veľmi dobré individuálne výkony.

Hlavný tréner dorastu Ľubomír Kočík:

"Dnes musim chlapcov pochvalit za prikladny a velmi zodpovedny pristup k zapasu. Zmenili sme system hry, mal este svoje chybicky, ale budeme tymto stylom  nadalej pokracovat. Pocas zimnej pripravy ho este zdokonalime....Bol to dobry zapas, utocilo sa z jednej strany na druhu. Uz v prvom polcase sme mohli rozhodnut  o nasom vitazstve, mohli sme ho vyhrat aj 4:1, ale aj nemozne sme pozahadzovali. Tesi ma ze do sanci sa dostaneme vypracujeme si ich po peknych kombinaciach, ale v zakonceni sme zbrkli a na tom musime  este popracovat. Dnesny zapas ukazal ze chlapci futbal hrat vedia a okrem kvality predviedli aj futbalove srdce.....Tesim sa s chlapcami v Bardejovskej sa nevyhrava kazdy den a preto je dnesne vitazstvo o to cenejsie. Verim,  ze dobry vykon zopakujeme aj o tyzden na tazkej, horucej pode v Circi...".

Doposiaľ strelilo družstvo dorastu v 15. kolách III.ligy šarišskej 45 gólov:

M.M.Minár 5, M.Marcin 5, M.Kovaľ 5, M.Lukáč 5 (1 z 11m), E.Némethy 4, P.Jaco 4, J.Palčo 4, J.Vasiľ 4, K.Vaňo 3, A.Staš 1, P.Dvorščák 1, L.Kobulnický 1, M.Fabián + 1 vlastný.

Pred zápasom:

Náš súper podľahol v minulom kole Starej Ľubovni v Novej Ľubovni 3:4. V závere jesene je pred nami neľahká úloha udržať tretiu priečku tabuľky. V prípade straty bodov v tomto stretnutí hrozí našim dorasteneckým reprezentantom prepad z tretieho až na ôsme miesto. 

Do tímu našich dorasteneckých reprezentantov pribudol na prestup, nádejný sedemnásťročný strednopoliar odchovanec Tatranu Prešov, Kristián Kušnír z Veľkého Šariša.

Asistent trénera dorastu OŠFK Slavomír Lukáč:

Ročník 2013/14:

Doma: 3:0 Vonku: 0:2

pripravil: Attila Mikloško


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/