Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

VELKY DEN MICHALIANSKEHO FUTBALU

11.06.2012 11:38

Nedeľa 10.6.2012 sa zapíše zlatými písmenami ako do futbalovej kroniky, tak aj do kroniky obce Sarišské Michaľany na večné časy.

Ked v sezone 1976-77 Tatran Prešov postúpil do prvej československej futbalovej ligy, ale na základe rozhodnutia vtedajšieho UV CSZTV, nemohol mať "B" mužstvo, tak bol nútený bud družstvo rozpustiť, alebo 75% percent hráčov uvolniť do inej "telovýchovnej jednoty". Tatran Prešov sa vtedy rozhodol pre TJ Slovan Imuna Sarišské Michaľany. Boli to vtedy  pre michaliansky futbal "zlaté časy". Mal som vtedy 16 rokov a doslova a do písmena som hltal všetko čo sa okolo futbalu v Michaľanoch dialo. Aj roky predtým bol v Michaľanoch vždy kvalitný futbalový odchov s množstvom talentovaných a úspešných futbalistov, no príchodom tatranistického béčka, prišla aj kvalitnejšia súťaž, množstvo skúsených aj talentovaných hráčov, ktorí priniesli do mužstva kvalitu a hernú pohodu. Prichádzali hráči, tréneri, darilo sa dorastencom z vlastnej liahne aj žiakom a celkovo obec prekvitala. Mali sme vtedy fan klub fandili sme na tamtie časy až priveľmi horúco doma a chodili sme aj na zápasy vonku s mužstvom a boli to pekné zážitky. Na zápasy vtedajšieho michalianskeho výberu prichádzala každú druhú nedeľu temer tisícka divíkov. Ak ked v tých časoch aut nebolo toľko ako teraz nebolo kde zaparkovať od križovatky pri sídlisku až po Imunu. Na začiatku tejto sezony  som napísal článok v podobnom duchu, aby sa vrátil Fan club, aby sa vrátili fanúšikovia, aby bola atmosféra, aby bolo toľko aut, aby nemali kde zaparkovať v čase ked sa hraje v Michaľanoch futbal.

A včera sa to stalo...

Vyše 700 divákov zo širokého okolia sa mohlo presvedčiť o tom, že ked sa niečo robí poriadne tak to vedie k zmysluplnosti. Konečne sa neprezentovali Michaľany v slovenských médiach negatívnymi správami, ale dvomi veľmi pozitívnymi.

O 14.30 nastúpili na dôležitý zápas naše žiacke nádeje, bez problémov rozdrtili svojho súpera, ktorý bol skoro celú sezonu na prvej pričke tabuľky. Už na pred týmto stretnutím bola temer plná tribúna, ktorá hnala našich do útoku a poteskom odmeňovala ich nádherné akcie, žila s nimi a zaslúžená odmena prišla... ukázalo sa kto má najlepších žiakov v regionálnych majstrovstvách   prešovsko-sabinovsko. Skvelý výkon, bojovnosť, pekná hra, goly, skvelé individuality, ale aj kolektívny výkon, technici, dríči, bojovníci, výborne tipologicky poskladný tím , vydarený ročník, tak isto aj tréneri, realizačný tím , takže  sa ukázalo hoci až v závere  súťaže, kto je predsa len najlepší  aj tabuľkovo a tak zaslúžene si naši ziaci prevzali  pohár pre víťazov oblastných majstrovstiev regionu prešovsko-sabinovsko, ako aj tričká pre víťazov.

V SOBOTU PLÁNUJÚ OSLAVY

V HĽADISKU SA ZIŠLA PEKNÁ NÁVŠTEVA

V I. triede ObFZ Prešov je na vrchných priečkach dobojované. Vlastne, iba na najvrchnejšej... Šarišské Michaľany, po víťazstve v nedeľňajšom predposlednom 29. kole nad Fričovcami postupujú do 5. ligy. Porazený celok spadol na tretie miesto v tabuľke, na druhú priečku postúpila Demjata. „Na ťažkom podmočenom teréne sa hráčom hralo ťažko. Naši, o čosi subtílnejší, tenší a ľahší, sa mu dokázali viac prispôsobiť. Stretnutie sme mali od začiatku pod kontrolou a keby strely Guzika a Mihoka nesmerovali do brvna, mohli sme vyhrať aj výraznejším rozdielom,“ vyslovil svoj názor prezident OŠK Šarišské Michaľany Peter Dugas, ktorého potešila aj rekordná návšteva. „Určite viac než sedemsto divákov. Veru, to tu už dávno nebolo.“ Oslavovalo sa v nedeľu po zápase, to však nie je všetko... Víťaz okresnej súťaže chce požiadať ŠTK prešovského ObFZ o možnosť preloženia zápasu poslednej rundy v Janove na sobotňajší termín. „Zhruba od 20. hodiny plánujeme urobiť na našom ihrisku posedenie, zábavu s hudobným doprovodom a ohňostroj.“ No a po zábave príde na rad znova práca. Najaktuálnejšou otázkou je, či súčasný káder OŠK personálne „postačuje“ na piatu ligu... „Už skôr sme začali konať. Posilníme realizačný tím a aj samotný káder. Ide o hráčov zo 4. ligy a to na každom poste. Čo sa týka brankárskeho, neohrozenou jednotkou u nás zostáva Tomáš Vaško a k nemu by mal pribudnúť nový náhradník,“ avizuje prvý muž michalianskeho futbalu. Pre spresnenie skôr povedaného ešte dodal: „Nechystáme sa vymeniť hlavného kauča Jozefa Košuta, ak sa s ním dohodneme, budeme radi, keď ostane na tejto pozícii aj pre budúcu sezónu.“

 

-zdroj 3.liga-Po dlhých siedmych rokoch...poslednýkrát  bol michaliansky seniorsky  futbal  v súťažiach riadených Východoslovenským fubalovým zväzom v sezone 2004/05, sme sa vrátli tam kam patríme...pred rokom 2005 sme fungovali v týchto súťažiach bez prestávky 41 rokov a aj to svedčí o tom, že právom sme sa zaradili na pozície, ktoré sme na dosť dlhú dobu opustili. Vdaka generálnemu sponzorovi,  vdaka všetkým dalším sponzorom, vdaka trenerovi, vdaka realizačnému tímu, vdaka každému čo prispel svojou mierou k fungovaniu klubu, vdaka verným fanúšikom, vdaka všetkám ktorí prišli hoci len zo zvedavosti pozrieť ako to so šarišsko-michalianskym futbalom vyzerá. Včera sme proti druhému tímu tabuľky, ktorí bol 22 kôl v sezone 2011/12 na špičke tabuľky,  ukázali kto je najlepším mužstvom regionalnych majstrovstiev prešovsko-sabinovsko. Skvelá atmosféra, ako aj celková futbalová kulisa, kvalitní rozhodcovia, Fan Club a  samozrejme najväčšiu pochvalu si zalúžia naši hráči... podali výkon, ktorí ozdobil ich postavenie na čele tabuľky a konečne vrátili Sarišským Michaľanom súťaž ,do ktorej kvalitatívne aj svojou futbalovou historiou zaiste patria...

-attila-


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/