Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

MANAZERI ISSF V KLUBOCH

28.06.2012 11:55



Pripravovaný ISSF ( Informačný system slovenského futbalu) prinesie v slovenskom futbale ešte mnoho šokujúcich prekvapení a bezsenné noci futbalovým funkcionárom najmä v malých kluboch .Tie majú v súčasnosti problém vypísať zápis o stretnutí strojom, celá existencia klubu často závisí od jednej osoby  a my ich nútime mať na ihrisku internetové ppripojenie, laptopy, osoby , ktoré s tým budú vedieť zaobchádzať.

                 Ján Letko-správca ISSF

Chcem vidieť, ako rozhodcovia po skončení zápasov budú elektronicky vypisovať a odosielať zápisy zo stretnutí. Už si predstavujem, ako budú chodiť na zápasy s notebookmi. Roky som s nimi v kontakte, poznám mnohých , pre ktorých je počítač a internet najväčším životným nepriateľom a strašiakom , nie každý z nich je IT inžinier. 

Buďme radi, že vôbec existuje futbal na dedinách, ideme z klubov na účet do Bratislavy vyciciavať peniaze , ktoré starostovia vyberajú z prázdnych vyschnutých  obecných pokladníc, ktoré kluby získavajú prosíkom od trápiacich sa miestnych podnikateľov. Kto zaplatí klubom nákup počítačov, kto nakúpi a zaplatí programy do nich,  kto zaplatí za kluby zapojenie internetu a mesačne poplatky zaň, kto zaplatí osobám, ktoré budú túto službu robiť klubom každú nedeľu a po každom zápase  ? Zadarmo na úkor svojho osobného voľna ? Všetky nie malé náklady  zostanu  na  dedinských kluboch, ktoré sa vracajú k organizácii tanečných zábav aby mali na zabezpečenie najnutnejšieho pre svoju činnosť ?

 Spamätajme sa kým nie je neskoro. To sme všetci takí sprostí v tom malom futbale ? Ako bojujú futbaloví funkcionári regionálnych a oblastných zväzov za svoje kluby? Tak, že všetci sa boja otvoriť ústa a povedať svoj názor v strachu zo straty príjmu, ktorý im prinášajú funkcie rozhodcov a delegátov republikových súťaží? Ktorý z 38  sekretárov OFZ sa odváži chrániť záujmy klubov, keď z Bratislavy dostáva plat?   Samozrejme, som za krok s dobou, za modernizáciu futbalovej administrácie, ale nie hneď a teraz len preto, lebo niekto  má strach, že už zajtra nebude vo funkcii, a nestihol by  ...,  ale tak , aby to prinieslo úžitok celému slovenskému futbalu a nie aby ho vyciciali a  pochovali. Malý futbal nie je napojený na štátny rozpočet.


To je môj názor, môžete s ním súhlasiť, ale aj mať úplne odlišný, rešpektujem to. Nakoniec - ja na ten projekt neprispejem ani jedným eurom, ja ich mám kde využiť, vy ak máte zvyšné financie, plaťte -  za sezónu to bude čiastka, pri ktorej sa vám po ščítaní môže nielen zvýšiť tlak a  zatočíť hlava ...To je biznis, kto ho vymyslel a v tichosti realizuje ten má môj obdiv aj preto, že nájsť toľko  prispievateľov sa len tak hocikomu nepodarí. Škoda iba, že sa to týka slovenského futbalu, ktorý mám tak rád.
Ján Fenčák, 0905617681 , info@3liga.sk
 
Predpokladám jeden z možných scenárov: Kluby si začnú prvykrát  uvedomovať cely projekt a pre nich povinnosti o ktorých ani nevedia  vo chvíli, keď začnú chodiť prvé faktúry, spustia nadávky, niekto skúsi aj nezaplatiť, nedodrží termín splatnosti, príde penalizačná faktúra, potom upomienka,zastavenie činnosti, skončí to u exekútora. Nepochybujem, že pri takýchto projektoch si jeho autori a majitelia dajú záležať na každom detaily, ktorý im zvýši príjem.A že tam bude ešte viac tzv. našľapných mín, o tom nepochybujte.

 

Prečítajte si nasledujúcu prílohu :
 

Prechodom na Informačný systém slovenského futbalu (ISSF), ktorý bol schválený VV SFZ na jeho zasadnutí dňa 26.6.2012 nastávajú k 1.7.2012 ( je to náhoda schváliť niečo aby to platilo prakticky na druhý deň, a pred začiatkom sezóny, kedy niet času vysloviť nesúhlas, ale musíš ak chceš, iná možnosť nie je ) 
 
Všimnite si napr. : Mesačná zberná faktúra nahradzuje formu platenia poplatkov a pokút vopred , alebo súčinnosť usporiadajúceho klubu pri tvorbe elektronického zápisu

PRIPOMIENKY ISSF


-prebraté z www.3.liga-


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/