Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

MAJSTROVSKY ZAPAS-SENIORI-OSFK SARISSKE MICHALANY-TJ SM FRICOVCE

10.06.2012 01:13

OSFK SARISSKE MICHALANY-TJ SM FRICOVCE 5:0 (3:0)

Pred zápasom sprchlo, ale hned sa objavilo aj slniečko a nielen nad Michaľanami, ale aj nad michalianskym futbalom.

Druhý tím tabuľky Fričovce prišli v plnej sile a tak to skúsili otvorene smerom dopredu, čo absolútne vyhovovalo našej taktike a nášmu tímu celkovo. Tréner Košút zaradil na hrot útoku prvykrát v majstrovskom zápase na jar Tibora Guzika, kapitán Durkáč stál pre červenú kartu a vyplatilo sa. Konečne nám na rpzdiel od ostatných zápasov vyšiel aj strelecký úvod a Janko Dic technicky k pravej tyči z hranice šestnástky zavesil už 5.minúte. Rýchyl protiútok konečene vyšiel aj nášmu najlepšiemu strelcovi Dušanovi Kozákovi a bolo veselo. Ked Kočík po prihrávke Kozáka v 15.minúte strelil  už náš tretí gol na chvíľku sme boli už za vodou, ale Kočík stál v ofsajde... Súper sa snažil, hlavne Lubo Kacvinský na pravej strane útoku hýril aktivitou no skvele mu sekundoval náš ľavý obranca Peťo Jočšák a tak sa k ataku bránky dostal iba raz a z priameho kopu nádherne trafil do šibenice, ale tam bol  aj Vaško... Aktivitou hýrila aj Guzík, no technicky nastrelil iba brvno... ked sa v strede ihriska uvolnil Lukáš Stofánik a pretrhol strelecký smolu tak sme sa nadšene divili...prezentoval sa strelou ako z Ligy Majstrov, nádherná bomba plachtila tak, že bránkar ostal  iba zmrazený na čiare, wau 3:0

Druhá časť hry bola už v znamení pokojného priebehu, Fričovce nič nevymysleli a tak zákonite ešte inkasovali, ked po mnohých obrovských príležitostiach vyšli dve goliky nášmu najlepšiemu jarnému strelcovi Matúšovi Mihokovi, ked najprv po nadhernej rýchlej akcii a vyšachovaní obrany  aj brankára Fričoviec skoroval už do prazdnej bránky a potom pečatil päťku pre Fričovce  už  jeho tradične skvelým padajúcim listom do šibenice.

Zaslúžené víťazstvo,veľmi pekná hra, všetci naši hráči podali výborné futbalové výkony a aj súper bol korektný ... čiže z toho vyplynul jednoznačný POSTUP-GRATULUJEM.

Naša zostava:Vaško-Kubuš,Joščák M.,Dubecký,Joščák P.-Kočík,Stofánik,Dic,Mihok-Guzik,Kozák, striedali:Veterný,Tomko,Kovaľ J.,Greš,pripravený bol aj Sani Kaščák.

 pred viac ako 700 divákmi výborne rozhodovali :hlavný rozhodca: Tomasz Jagiela, AR1: Piotr Prajsnar AR2:Gregorz Zurawski, delegát Ján Lacko (Prešov)

viac info prinesiem neskôr...

PRED ZAPASOM

Súboj prvého s druhým, ak zvíťazíme, alebo remizujeme 0:0, alebo 1:1, sme istým postupujúcim do V.igy šarišskej pre sezonu 2012/13...

V ročníku 1987-88 sa družstvo seniorov Sarišských Michalian umiestnilo v tabuľke krajských majstrovstiev (v súčasnosti je to súťaž na úroveni majstrovstiev regionu), na 14.mieste  a kedže do nižšej súťaže vtedy zostupovali tri mužstvá, po dlhých jedenástich rokoch účinkovania v krajských majstrovstvách vypadlo do vtedy  existujúcej 1.A triedy skupina východ. Na vysvetlenie: (v súčasnosti je to súťaž na úrovni terajšej IV.ligy. Futbalová hierarchia v týchto rokoch vyzerala takto: 1.československá liga, 1.slovenská národná liga, divízia, krajské majstrovstvá, 1.trieda východ, západ, II.trieda, III.trieda.IV.trieda). Od ročníka 1993, pretože 1.1.1993 vznikla samostatná Slovenská republika, došlo aj k reorganizácii súťaží. Boli zrušené divízie, krajské majstrovstvá a I.A triedy skupiny východ a západ ako aj I.B triedy a ich skupiny t.j., zemplínsko-vihorlatská,šarišsko-dukelská,košico-gemerská,podtatranská. Od sezony 1994/94 vznikla nová  štruktúra futbalových súťaží v členení III.liga, IV.liga východ a západ. Od sezony 1996/97 bola zrušená I.trieda a bola nahradená V.ligou skupinami ZV,SD,KG,PT. Od sezony 1998/99 sa členenie IV.ligy východ-západ, zmenilo na sever-juh a členenie V.ligy ZV,SD,KG,PT nahradilo SV,SZ,JV,JZ.

Takže v  sezone1994/95 michalianski seniori hrali  vtedajšiu IV.ligu.  V sezone 1998/99 sa umiestnilo seniroske družstvo na poslednom 16.mieste  tabuľky IV.ligy skupiny sever a preto vypadlo  do V.ligy. V tejto V.lige  severozápad  náš seniorsky výber účinkoval do sezony 2004/2005, ked obsadil v rebríčku  bohužiaľ posledné 16.miesto a tak po  dlhých, predlhých 41 rokoch družstvo seniorov  Sarišských Michalian, vypadlo zo súťaží riadených Krajským, alebo v súčasnosti  sa nazývajúcim Východoslovenským futbalovým zväzom.

Dnes je  ten deň, ked  sa po dlhých siedmych rokoch môžeme už konečne vrátiť  na stratené pozície, tam kam vo futbalovej historii, ako aj súčasnosti patríme...

Preto pozývam všetkých skalných, ale aj sviatočných divákov, ženy, deti a nielen michaliancov, ale ja priaznivcov a zvedavcov zo širokého okolia, prídte nás povzbudiť a prispejte svojou prítomnosťou k úspešnej propagácii  dobrého mena našej obce v športovom, futbalovom a v neposlednom rade aj kulturno-spoločenskom význame na regionalnej úrovni...

-attila-


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/