Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

COR

16.05.2012 11:32

C O R

centrálne odmeňovanie rozhodcov a delegátov zväzu

Na základe rozhodnutia Rady ObFZ PO, počnúc jarnou časťou súťažného ročníka 2009 - 2010 je odmeňovanie rozhodcov a delegátov zväzu v dlhodobých súťažiach riadených ObFZ vykonávané bezhotovostným stykom. Táto úloha vyplýva z uplatňovania konvencie UEFA, ako súčasť proti korupčných opatrení riadiaceho zväzu.

COR je tiež významným krokom ObFZ k odbúraniu administratívnych prác súvisiacichzo zamestnávaním osôb v jednotlivých futbalových kluboch, ako aj naplnenie litery zákona v časti definície závislej činnosti.

Základným princípom tohto modelu je skutočnosť, že rozhodcovia a delegáti zväzu sú v pracovnoprávnom vzťahu s ObFZ, a teda nie sú vyplácaní klubmi bezprostredne po ukončení zápasu, ale finančné prostriedky sú im zasielané ObFZ na účty v peňažných ústavoch. Tieto prostriedky sú im vyplácané na základe „Dohôd o pracovnej činnosti“,uzavretých medzi ObFZ a jednotlivými rozhodcami resp. delegátmi zväzu, pričom delegované osoby obdržia každý mesiac elektronickou poštou podrobné vyúčtovanie zápasov na ktorých sa v danom mesiaci zúčastnili.

Futbalové kluby, ktorých mužstva sú účastníkmi súťaží v rámci ObFZ, sú povinnézasielať finančné prostriedky potrebné na úhradu nákladov spojených s delegovanými osobami v jednotlivých zápasoch vo forme preddavkov na účet ObFZ. Výšku zálohovej platby si každý klub vypočíta ako súčet násobkov stanovených preddavkov pre jednotlivé súťaže a počtu zápasov na domácom ihrisku v aktuálnom mesiaci. Povinnosťou klubu jeuhradiť zálohovú platbu označenú VS: <IČO klubu> a ŠS <označujúcim obdobie napr.

052010 za máj 2010, 04052010 za apríl a máj 2010, 04062010 za apríl až jún 2010> nanižšie uvedený účet vždy do 27. dňa aktuálneho mesiaca, s výnimkou mesiaca jún, za ktorý je potrebné uhradiť preddavky vopred, t.j. do konca mája. (v prípade platby prostredníctvom Slovenskej pošty do 25. dňa v mesiaci). V prípade neuhradenia resp. neskorej úhrady platby budú voči družstvu vyvodené disciplinárne dôsledky.

Futbalové kluby môžu platiť preddavky spolu za všetky družstva jednou čiastkou. FK taktiež obdržia elektronickou poštou mesačné vyúčtovania zápasov ich družstiev.Upozorňujeme, že tieto mesačné vyúčtovania budú zasielané klubom za účelom kontrolysprávnosti účtovania (prítomnosť delegovaných osôb, správnosť počtu kilometrov, správnosť miesta stretnutia a pod.), neoprávňujú však jednotlivé kluby k úprave platenia preddavkov podľa skutočných nákladov.

Na konci jesennej a jarnej častisúťažného ročníka vykoná ObFZ pre každý FK vyúčtovanie použitia jeho zálohových platieb oproti skutočným nákladom na zápasy družstiev konkrétneho FK. Až po tomto zúčtovaní budú v prípade nedoplatkov povinné FK doplatiť dlžnú čiastku na účet ObFZdo stanoveného termínu a v prípade preplatkov bude tento použitý na úhradu najbližšieho preddavku (po jarnej časti), resp. bude na žiadosť klubu vrátený na jeho účet (po jesennejčasti).

Futbalové kluby ako aj delegované osoby pri akýchkoľvek požiadavkách voči COR, pridodatočnom preukázaní úhrady preddavkov, ako aj v prípade reklamácií vyúčtovania komunikujú so spracovateľom COR výlučne elektronickou poštou na adrese

cor.po@adminex.sk

Za túto službu ObFZ bude účtovať futbalovým klubom poplatok 1,1 € za každú delegovanú osobu v zápase. Tieto prostriedky využije ObFZ na pokrytie nákladov vzniknutých s touto činnosťou (odmena spracovateľovi COR, bankové poplatky).

Zálohové platby je potrebné uhrádzať na zvláštny účet, ktorý ObFZ zriadil výlučne za týmto účelom v Tatra banke, a.s.

Číslo účtu:

2927833912/1100

Výška stanovených preddavkov na súťažný ročník 2012-2013:

DOSPELÍ PREDDAVKY DORAST PREDDAVKY ŽIACI PREDDAVKY

I. trieda 80 € I. trieda 25 € I. trieda 17 €

II. trieda 70 € II. A trieda 25 € II. A trieda 17 €

III. A trieda 50 € II. B trieda 25 € II. B trieda 17 €

III. B trieda 50 € II. C trieda 25 € II. C trieda 17 €

III. C trieda 50 € II. D trieda 17 €

II. E trieda 17 €

- upozorňujeme futbalové kluby na nutnosť uhrádzania zálohových platieb na účet Oblastného futbalového zväzu, č.:

 

2927833912/1100 bezhotovostne bankovým prevodom. Za každú neštandardnú úhradu budú klubu účtované nasledujúce poplatky:

o

 

vklad hotovosti na účet................................................................................1,50 €

o

 

úhrada na iný účet ObFZ ako 2927833912/1100............................................1,50 €

- v prípade úhrady akýchkoľvek platieb (okrem zálohových platieb na COR) klubmi, rozhodcami, resp. delegátmi zväzu na účet

 

2927833912/1100, bude platiteľovi účtovaný

poplatok....................................................................................................................1.50 €

Výhody zavedenia modelu COR

 

:

-

 

odbúranie hotovostného styku medzi klubom a delegovanou osobou

-

 

odbremenenie klubov od náročnej administratívy

-

 

rozhodcovia a delegáti budú mať iba jednu zmluvu - s ObFZ

-

 

bezproblémové preukázovanie príjmu delegovaných osôb kompetentným orgánom

-

 

kontrola účtovania - najmä cestovného, na ktoré sa kluby často sťažujú

-

 

zjednotenie spôsobu vyplácania

V Košiciach 13.5.2012

Sekretariát ObFZ


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/