Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

ŽIACI - HODNOTENIE JESENE - II.ČASŤ

25.11.2013 12:42

ŽIACI - HODNOTENIE JESENE - II.ČASŤ

Kapitánsku pásku realizačný tím zveril v žiackej kategórii už skúsenému Adriánovi Stašovi. Na svojom rukáve ju mal v štrnástich stretnutiach, v jednom prípade po vystriedaní ju odovzdal Rastislavovi Švecovi a raz od začiatku zápasu ju nosil na ramene Kristián Drobňák. Kapitán družstva zaznamenal na jeseň aj jeden gól. Nastúpil v jesenných štrnástich stretnutiach, chýbal iba v úvodnom prvom kole.

                                                    Adrián na foto celkom vľavo

Adrián Staš má štrnásť rokov (5/1999), v našom klube hráva na poste ľavého obrancu, býva v Ostrovanoch. Reprezentoval náš klub aj vo výbere ObFZ, ktorý zvíťazil na medzinárodnom turnaji vo februári 2012 v poľskom Krosne.

Kapitán zhodnotil jeseň v krátkosti takto: "Jesenná sezóna sa pre nas začala veľmi neštastne, ale potom sme sa už postupne dostávali do nášho tradičného tempa. Začali sme vyhrávať, aj ked nie vždy bolo víťazstvo podložené aj stopercentným výkonom. Sám so sebou som nebol vo viacerých stretnutiach spokojný. V tomto žiackom kolektíve sa cítim veľmi dobre, pretože tréner Michal Marcinko nás učí hrať taký futbal, aký nehrá nikto v tejto súťaži. So spoluhráčmi sa mi hrá vždy fajn. Najčastejšie na ihrisku spolupracujem  s Rasťom Švecom a s Kikom Drobňakom".

Najlepším strelcom žiackeho tímu sa stal s dvadsiatimi presnými zásahmi Rastislav Švec. Tento trinásťročný futbalista (1/2000), ktorý tiež býva v Ostrovanoch sa objavil už aj viacerých výberoch ObFZ Prešov (víťaz turnaja 2/2012 v poľskom Krosne). Tréner Michal Marcinko ho zaradzuje podľa potreby do záložnej formácie, alebo na hrot útoku. Do siete Pečovskej Novej vsi strelil štyri góly, okrem toho zaznamenal ešte tri hetriky (Dubovica, Široké a Veľký Šariš), jedenkrát skóroval z pokutového kopu. Nastúpil vo všetkých pätnástich jesenných majstrovských futbalových zápasoch.

                                                                  Rasťo páli

Na moje otázky, ktorý svoj výkon považuje za najlepší, s kým sa mu hrá najlepšie a ako hodnotí družstvá v žiackej súťaži odpovedal najlepší strelec nášho žiackeho výberu takto:

"Je to pre mňa najvydarenejšia jesenná časť od kedy hrám futbal za žiakov. Nedá sa povedať, že sa mi hrá dobre len s niektorými hráčmi, lebo ide hlavne o to aby sme hrali dobre ako kolektív. Ale na ihrisku spolupracujem predovšetkým s Lukášom Kožárom, Aďom Stašom a Jankom Kalejom. Najviac sa mi darilo proti Pečovskej Novej Vsi, keď sa mi podarilo streliť až štyri góly a ešte na ďalšie tri prihrať. Ale aj proti Chminanskej Novej Vsi a Malému Šarišu sa mi hralo vcelku dobre. Podľa mňa najlepší súper je Chminanská Nová Ves, pretože hrá podobnú hru ako my a nie ako ostatné družstvá, ktoré len nakopávaju lopty dopredu a nevyvíjajú snahu hrať technický futbal. Najslabší tím sú podľa mňa Sedlice ale aj Pečovská Nová Ves, ktorá väčšinou nenastupuje v kompletnej zostave. Chcem poďakavať celému realizačnému tímu za dobrú atmosféru aj mojim spoluhráčom za predvedené výkony. Prezimujeme na druhom mieste I.triedy OBFZ a na jar sa o víťazstvo ešte športovo pobijeme".

Vedúci družstva Rastislav Sabol: "Sezónu by som hodnotil veľmi pozitívne, lebo už tretí rok za sebou sa aj  pri odlive hráčov  k dorastu (v priemere je to každý rok 7-8 hráčov), sa  stále ukazuju nové futbalové talenty. Je to v prvom rade veľká zásluha trénera Michala Marcinka, ale aj Tibora Guzika, ktorý spolu s nim  pri žiakoch svoju trénerskú dráhu odštartoval. Tretí rok po sebe byť v absolútnej špičke 1.triedy žiakov, či už na prvom,  alebo druhom miestre, to predznačuje,  že či už hráči alebo tréner aj vedenie odvádza dobrú robotu".

-attila-


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/