Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

TURNAJ BÝVALÝCH HRÁČOV SOLIVARU

11.01.2014 16:52

Medzi sviatkami 28. decembra, sa na 4. ročníku turnaja EX SOLIVAR CUP stretli futbalisti, ktorí vyrastali pod vedením súčasného trénera druholigového Tatranu Prešov Jozefa Kostelníka. Mnohí z týchto hráčov mali v minulosti, alebo majú v súčasnosti priame prepojenie s futbalom v Šarišských Michaľanoch.

Jedná sa o týchto futbalistov:

Vladimír Biscák, Ján Dic, Michal Dubecký, Jakub Harčár, Ľubomír Kočík ml., Matúš Mihok, Mário Greš, Matúš Kočík (hosťovanie Ražňany) - všetci klubová príslušnosť Šarišské Michaľany, Lukáš Bella, hral za náš starší dorast v ročníku 2011/12 (Ľubotice), brankár Jozef Straka, chytal za nás v ročníku 2010/11 (V.Šebastová), bývalý hrajúci tréner v našom klube 2008 - 2011 Petr Vybíral (ČR), Marián Hurný - hral u nás v ročníku 2010/11, (Pušovce), Tomáš Sepeši  (Nemcovce), zapojil sa do zimnej prípravy 2011 a Miroslav Tramita (UK), zapojil sa do letnej prípravy 2013. Trénerom mládežnickych kategórií na Solivare bol aj súčasný vedúci nášho mužstva dospelých,  Ľubomír Kočík st.

 

Na troch fotografiách sú: miro špak, peťo potočnak, peťo hudák, gabo baník, jožko straka,ondro kaperák, mišo karabinoš, peťo stredňák, lukáš kapráľ, david šarocký, lukáš klimko, stano klimko, david katuščák, rudo jakubek, martin vnenk, rustam juldašev, tibor jenčo, mišo hamar, mato jakubčo , michal dubecký, jakub harčár, matúš kočík, vlado biscák, majo hurný, lukáš bella, erik ševčovič, laci dranga, miro zabava, tomáš sepeši, martin hopko, jožko fialka, jožko koscelník - bez poradia.

Miroslav Tramita:

"S myšlienkou zorganizovať turnaj bývalých hráčov zo Solivara som prišiel myslím, že ja. V roku 2008, po zrušení futbalu na Solivare a v rovnakom case aj ukončení štúdia na GJAR v Prešove som  odišiel študovať na vysokú školu do Londýna, kde som chvíľku aj hrával futbal. Určite tu však nebola taká partia ako na Solivare! Minulé časy mi riadne chýbali a ked som sa o rok  na vianočné sviatky chystal domov, napadlo mi kontaktovať chlapcov, s ktorými som roky hrával v mládežníckych kategóriách,alebo za mužstvo dospelých. Opýtal som sa ich, či by nebol záujem zorganizovať sa, vybaviť priestor a prísť si zahrať futbal, Odozva bola skvelá a v podstate s ničím nebol problém. Jeden z bývalých spoluhráčov mal možnosť zarezervovat pre nás telocvičňu na Základnej škole Važeckej a tam sa sme usporiadali v decembri 2009, tkzv. nultý ročník turnaja. Kedže sa ho zúčastnili len bývalí hráči Solivaru, či už z čias pod názvom Slovan, Joma alebo Ozex, z dôvodu viacerých názvov klubu sme sa rozhodli pre názov turnaja Exsolivar Cup, aby nebolo nikomu ukrivdené.

Účasť bola vynikajúca, myslím, že vtedy sa nás zišlo okolo tridsaťpäť. Po takejto vydarenej udalosti sme sa samozrejme rozhodli zorganozovať turnaj aj o rok a urobiť ho tradičným stretnutím solivarských hráčov. Prvý ročník v decembri 2010 sme už zaobstarali aj trofej pre víťazov.

V decembri 2013 sa odohral uz 4. ročník  Exsolivar cupu, tradične na Základnej škole Važeckej. To len potvrdzuje aká skvelá partia chlapcov bola  na Solivare a náš záujem stretnúť sa pretrváva aj napriek tomu, že veľa z nás  sa už futbalu aktívne nevenuje.

Určite treba spomenúť, že veľkú zásluhu na vytvorení takejto partie mal Jozej Kostelnik, ktorý väčšinu z nás v nejakom štádiu života na Solivare trénoval. Ak mu čas a povinnosti dovolia, príde sa na nás pozrieť.  Pevne verím, že koncom práve začatého roku sa nás opät zíde slušne množstvo a v tejto tradícii budeme pokračovať čo najdlhšie".

pripravil: attila


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/