Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

SENIORI - PREDOHRÁVANÉ 15.KOLO - ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY - JANOV 8:0

16.09.2011 07:54

 

Svoj prvý seniorsky hattrick zaznamenal Dušan Kozák FOTO  VIDEO

Kvôli trestu, odohralo naše mužstvo zápas predohrávaného 15.kola na zelenom trávniku "fintického" štadióna. V kádri trénerovi Vybíralovi chýbali včera Krivý,Jaco,Ďurica,Bystroň, naopak prvykrát sa pri rozcvičke pred zápasom predstavil Tibor Guzík. Do prvého hvizdu však nebolo vôbec jasné, či bude môcť pre menšie zranenie nastúpiť. Onedlho sme vybehli na zelenú trávičku v takejto zostave.

Straka - Ondrej,Durkáč,Marcinko,Veterný - Štofánik,Drobňak,Vybíral - Kozák,Guzík,Kočík.

Na lavičke ostali sedieť Kaščák,Greš,Hurný,Tomko.

A divadlo sa mohlo začať...Ofenzívne a variabilne postavená zostava, v systéme 4-1-4-1, v určitých fázach 4-3-3, ale aj 3-4-3 totálne zmarila plány Janova, na čo i len čiastkový úspech. Nemôžem tvrdiť, že na ihrisku bolo iba jedno mužstvo, lebo zápas sa hrá 90 minút, takže Janov mal dve príležitosti. Po lobe Daniela Harčára vykopoval z prázdnej bránky Lukáš Štofánik a jeden obligátny nájazd sám na brankára, s pokojom Straka nohou zneškodnil.

No a teraz k našim hm... kto tento zápas nevidel môže ľutovať a dlho dlho...Nekomentujem súpera, jeho kvality, veď nakoniec , stálo proti našim 11 hráčov - takže...bol to famózny výkon, excelentný ...BRÁVO,BRÁVO,BRÁVO. Už len pohľad na hraciu plochu nás všetkých umocňoval v tom, že máme na tráve veľkú silu, ktorú sme po pár sekundách aj hneď využili, keď po centri z pravej strany nádherne hlavou "zakrútil do šibeničky" Michal Marcinko. Na hrote útoku famóznu prácu odvádzal Tibor Guzík, ktorý svojou postavou, technikou, prehľadom a futbalovým umom, pútal na seba pozornosť hráčov súpera a tým neostávalo nič iné iba ho faulovať a aj sa tak stalo...

K lopte sa postavil Peťo Vybíral a na svete bola ďalšia prekrásna "šibenička" a to nebola na ukazovateli skóre ani desiata minúta. No náš koncert pokračoval...skvelé kombinácie na jeden dotyk, úniky po krídlach, s istotou v zadných radoch, podporované utočnými výpadmi našich krajných obrancov, slávili o chvíľku ďalší úspech, keď sa pred brankárom presadil Ďurko Veterný. S napätím sme očakávali, kedy svoj premiérový gólik strelí Tibor Guzík, no ten rozdával lopty na všetky strany, jednu peknú si zobral Dušan Kozák a strelil to tam. Polčas 4:0.

V polčasových debatkách sme si spomenuli na druhých 45 minút v Haniske, no naši futbalisti nám pripravili aj v druhom dejstve parádne predstavenie s množstvom šancí, brejkov, takže stav  nám postupne utešene narastal. Ak by naša efektivita bola stopercentná no neviem neviem...spomínam na slová Iva Pončáka k priebehu zápasu, "preboha, veď čo im chcete dať tridsať?"

Krásnymi gólikmi nás potešil aj v druhej štyridsaťpäťminútovke ešte dvakrát Dušan Kozák, potom po exkluzívnej penalte, Patrik Durkáč , keď mu Peťo Vybíral päťičkou loptu priklepol  a on už mal brankára na lopatkách - pozn.video TU a nakoniec aj skvelý technik Vlado Drobňák, ktorý neuveriteľným lobíkom z päťky, prekvapil brankára aj nás všetkých na tribúne.

Do hry sa postupne zapojili Majo Hurný, Stano Tomko aj Šani Kaščák.

Vynikajúci dojem z futbalu nám pokazil už iba incident v závere stretnutia, keď po úniku Šaniho Kaščáka, sa zrazil bránkar Janova s vlastným obrancom a musela prísť záchranka, verím však, že všetci sú v poriadku.

Takže ďakujeme chlapci, bol to výkon hodný oveľa vyššej súťaže. Je vidieť, že sa uberáme správnym smerom a postupnými krokmi kráčame tam, kde to všetci chceme a očakávame. Výkon všetkých, ktorý včera nastúpil bol vynikajúci, prekrásna kolektívna hra, umocnená skvelými individualitami a našou rýchlosťou a prehľadom. 

ČIŽE ŽIPOV TRAS SA!!!

Naše góly dali: Dušan Kozák 3, Michal Marcinko, Peťo Vybíral, Ďurko Veterný, Patrik Durkáč(11m) a Vlado Drobňák po jednom. Pred 150 diválmi rozhodoval Šípka.

K zápasu povedali:

Jakub Ondrej - "Vyšlo nám skoro všetko do čoho sme kopli".

Šani Kaščák - " Chránil som ramenom sám seba, do hráča som nedrgol, je mi to ľúto, že to takto dopadlo, nezakričali si".

Matúš Kočík - " Hralo sa mi dnes fantasticky, cítil som, že s Michalom Marcinkom a Tiborom Guzíkom, má naša hra ešte väčšiu istotu, bolo to krásne si dnes zahrať,  mrzia ma moje dve nepremenené tutovky".

Hlasy z tábora fanúšikov:

Jožko Žgravčák - "Dnes nemôžem žiadnemu hráčovi nič vytknúť, krásny futbal".

Mirko Prokop - "Pekné futbalové divadlo, ďakujem všetkým chlapcom".

"KEKO" -  "Tento výkon sa nedá s "řažnianskym" vôbec porovnať, bola to proste paráda".

Tajomník OŠFK Dušan Kozák - "Ešte ani v tomto zápase sme neukázali svoju plnú silu".

A za všetko hovorí vyjadrenie trénera Peťa Vybírala  na záver- " Attila napíš to tam všetko sám, ja k tomu dnes nemám absolútne čo povedať..."

V deviatich kolách strelili naši hráči 28 gólov : Kozák 7, Vybíral 6, Drobňák 5, Veterný 3 , Štofánik 3, Kočík 2, Marcinko 1, Durkáč 1.

Žlté karty : Vybíral 3, Kozák 2, Krivý 2, Veterný 2, Drobnák 1, Straka 1, Štofánik 1, Durkáč 1.

-Attila Mikloško-


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/