Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

SENIORI OSFK SARISSKE MICHALANY VITAZOM MEMORIALU JANA TOMUSKA v TORYSE

15.07.2012 09:29

Za účasti domáceho výberu Torysy (1.trieda ObFZ Prešov), susedných Sarišských Draviec (VI.liga šarišská) a nášho mužstva sa uskutočnil futbalový turnaj na pamiatku zosnulého mladého futbalistu Jána Tomušku, ktorý tragicky zahynul pri výstavbe futbalového areálu v Toryse.

Pozvanie od predsedu AZS Torysa Milana Kovaľa  prijal predseda nášho klubu Peter Dugas. Už 7.ročník memoriálu Jána Tomuška sa odohral za účasti týchto troch mužstiev.  (Plavnica účasť odriekla) hralo sa 2x30 minút,  každý s každým a o víťazovi rozhodol najvyšší získaný  počet bodov, najlepší rozdiel skore  a pomocným kritériom boli aj po každom stretnutí zahrávané pokutové kopy.

HISTORIA FUTBALU V TORYSE

                                                     Sieň slávy AZS Torysa

Turnaj sa začal v útulnom areály torysského amatérskeho združenia športov o 14-tej hodine. V hľadisku sme mohli vidieť viacero známych osobností z radov funkcionárov či bývalých úspešných futbalistov (Lubo Saxa ,Lubo Jacko,Tony Saršala...)

 

zľava Milan Kovaľ-predseda AZS Torysa, kapitán OSFK SM Patrik Durkáč, tajomník AZS Torysa Jozef Bujňák

OSFK SARISSKE MICHALANY-AZS TORYSA 6:1 (3:1)

Vaško-Zbiňovský,Joščák M.,Dubecký,Veterný-Sedlák,Durkáč,Stofánik L.,Kozák-Záhradník,Kočík L., striedal:Tomko

Naše goly:Kozák3,Kočík L.2,Tomko

Už v piatej minúte sme  po chybe z pravej strany obrany inkasovali, no hned po rozohrávke prízemnou strelou k tyči Kozák vyrovnal a o minútku nato svojím premierovým golom v michalianskom drese Lubo Kočík otočil v 11.minúte na 2:1. Peknými rýchlými prihrávkami sme sa dostávali až do kuchyne Torysy , ale naše početné šance zostávali  nevyužité. Hlavne Kozák a Kočík po rýchlych prienikoch Sedláka z pravej strany boli zásobovaný jeho presnými prudkými centrami no zakončenie bolo neúspešné. Dvakrát sa pred Vaška dostali aj domáci Torysania, ale ich zakončenie bolo nedôrazné. Dalšie naše snaženie zahodil Stofánik tesne vedľa a Kočík zoči voči bránkárovi, ked lopta  zázračne nevošla do bránky. O minútu bol Kočík opäť pred brankárom, ale  tafil  zblízka iba do neho. Konečno to padlo Kozákovi v poslednej minútke prvého polčasu do prázdnej bránky.

V 5.minúte druhej časti hry domáci nepremenili pokutový kop za ruku v šestnástke, bomba z penalty skončila iba na brvne. Zastreľoval sa  párkrát Stofánik aj Kočík zdiaľky a v poli sme sa opäť snažili dostať s loptou až  úplne do  súperovej bránky a tak šance Kozáka,Sedláka... ostali  bohužiaľ nevyužité. V 43.minúte po pase Durkáča Lubo Kočík na dvakrát prekonal domáceho brankára už po štvyrtkrát. V 44.minúte po vyšachovaní domácej obrany Kočík prihral Kozákovi a ten si položil brankára aj obrancu a bol z toho už náš piaty gol.  V 51.minúte krásnou strelou do brvna sa z hranice šestnástky prezentoval Stofánik. Po prudkom centri Sedláka  z pravej strany dorazil o chvíľku nato do prázdnej bránky Tomko. Množstvo dalších našich šancí ostalo nevyužitých a tak sa zápas skončil iba 6:1...

Na strely z pokutového kopu sme prehrali 4:5.

Sarišské Dravce-Sarišské Michaľany 1:0 (0:0)

Naša zostava: Kaščák-Kubuš,Joščák M,Kovaľ J.,Joščák P.-Sedlák,Drobňák,Durkáč,Záhradník-Kočík,Kozák, striedali Tomko,Greš

Ako víťaz prvého stretnutia sme mali odohrať až posledné tretie stretnutie, no na tento zápas  sme nastúpili hned  po krátkej prestávke po našom víťaznom zápase s Torysou.

Napriek tomu sme sa technickou horu presadzovali smerom dopredu, obrovskú šancu už v úvode zahodil Kozák. Dravce raz nastrelili Kačšáka a dvakrát mierili tesne vedľa. Po peknom rohu mohol skorovať opäť Kozák, no strelil ekvilibristicky iba do brankára. Po mnohých úspešných únikoch z pravej strany a presných prudkých centroch Sedláka nevyšli zakončenia Zahradníkovi, Kozákovi ani Kočíkovi.  Hru sme mali pevne v rukách, ale bohužiaľ aj naše najväčšie šance ostali nevyužité. Preto polčas bol 0:0.

V druhej časti hry obrovské  šance zahodili Kozák, Záhradník a opäť Kozák aj Tomko...V 51.minúte sme po rohu z pravej strany  nečakane inkasovali. Samozrejme sme sa nevzdávali a išli stále dopredu... po tvrdej strele Durkáča dorážal Kozák no brankár mu  loptu opäť zázaračne vyrazil na roh. Aj ked sme boli  v poli lepším tímom nepodarilo sa nám napriek veľkej snahe už vyrovnať.

Na penalty sme vyhrali 4:3

AZS Torysa-Sariske Dravce 3:2 (2:0)

V poslednom zápase domáci posilnení už o Jašša  v peknom rýchlom technickom stretnutí zdolali nášho premožiteľa z Draviec a tak nám pomohli vyhrať turnaj napriek našej prehre s Dravcami.

         Direktorát turnaja vyhlásil za najlepšieho hráča  turnaja nášho PATRIKA SEDLAKA.

Celý turnaj bol vydarený, hral sa pekný technický futbal, v rámci fair play pred početnou diváckou kulisou v príjemnom prostredí.

Ná záver  celého turnaja kapitán OSFK SM Patrik Durkáč prevzal cenu pre víťaza turnaja a Patrik Sedlák pre najlepšieho hráča turnaja.

Tabuľka turnaja:

1.Sarišské Michaľany 2 1 0 1 6:2 3

2.Sarišské Dravce       2 1 0 1 3:3 3

3.Torysa                      2 1 0 1 4:8 3

Na turnaji nehrali: Sidík,Stofánik F.,Lukáč,Turok-Heteš,Janič,Kočík M.,Daňko,Mihok,Voľanský...

-attila-

 


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/