Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

SÁGA RODU KOČÍKOVCOV - III.ČASŤ

06.03.2014 18:43

Pokračovanie III.časť

Ľubomír Kočík st.: " Z tohto rezervného tímu žiakov viacero hráčov nastupovalo v II.lige mladších žiakov Solivaru. Po niekoľkých rokoch sa však v klube OZEX Solivar začali diať markantné zmeny na prospech vývoja futbalu na Solivare. Do klubu vstúpil ako hlavný sponzor Ján Michrina a uznávaný tréner akým je Jožko Kostelník. Jeho asistentom bol vedy Ľubo Lukáč. Trénoval tam aj futbalový internacionál Petr Vybíral, ktorý si všimol syna Ľuba. Prišlo k situácii, že ako mladší dorastenec hrával za starší dorast a s ostaršením aj za mužstvo dospelých.  V sobotu nastupoval za dorast a v nedeľu majstrovské zápasy v tíme mužov. Bola tam v tých časoch vysoká kvalita hráčského kolektívu, všetci si atmosféru v klube pochvaľovali. Vytvorila sa vynikajúca partia, čo meno to výborný futbalista.

                              hore Iveta Kočíkova, vľavo a vpravo dole Matúš Kočík

Po čase však futbal na Solivare padol na kolená. No kariéra futbalistu nekončí, pre Ľuba mladšieho prišli ponuky z Nižnej Šebastovej, oslovili ho aj Ľubotice. Ľubo na tieto výzvy nereagoval a tak počas letnej prestávky zavítal na futbalové skusy až do výberu rezervného mužstva Žiliny aj so spoluhráčom Jakubom Harčárom. Absolvoval tam temer celú letnú prípravu aj s nádejamými futbalistami z Afriky. Napriek tomu, že vtedajší tréner Žiliny, bývalý slovenský reprezentant Miroslav Nemec  prejavil o Ľuba značný záujem, on sa však dozvedel,  že v Tatrane Prešov pôsobí ako tréner Jožko Kostelník. Zavolal mu či by si chcel zahrať za prvoligový prešovský dorasta a on s veľkou radosťou s návratom  súhlasil. Dohrával súťaž staršieho dorastu s  Rišom Kačalom, Lukim Olejárom, Dávidom Macejom, Dávidom Gubom, Jojom Dolným, Mišom Kamenčíkom  pod vedením trénerov Mareka Ondríka a Mareka Fabuľu".

Tento podla Ľuba staršieho, jeden z najlepších východoslovenských futbalistov a trénerov (napriek svojím svojským metódam), ovplyvnil futbalovú kvalitu Ľuba mladšieho.

Ľubo starší v monológu pokračuje:

"Ked Ľubo mladší ukončil dorastenecký vek, došlo v realizačnom tíme Tatranu Prešov k rapídnym zmenám aj preto sa do výberu A mužstva už nedostal. Preto neskôr prišiel na skusy do v tých časoch veľmi silnej Spišskej Novej Vsi, kde bol trénerom Bartolomejom Ogurčákom. Bol tam dva mesiace medzi kvalitnou hráčskou konkurenciou. Ako veľmi mladý a neskúsený futbalista sa nakoniec do výberu nepresadil. Všimol si ho však další futbalový fanatik zo Spišského Podhradia Jožko Komara, ktorý ho v podstate mal v merku od žiackeho veku. Sovo dalo slovo a Ľubo mladší zakotvil na dva roky pod Spišským hradom. Stal sa  tam v druhom roku jeho pôsobenia, najlepším strelcom IV.ligy VsFZ.

Po určitých nezhodách, otvorme si čisté víno napriek tomu, že tam pri futbale boli výborní ľudia, no náročné cestovanie aj finančná stránka zohrali dôležitú úlohu v jeho nasledujúcom futbalovom prestupe. Rozhodol sa prijať ponuku klubu s veľkou futbalovou tradíciou a históriou a prešiel tak pod Šarišský hrad do všetkým dobre známych Šarišských Michaľan. Som veľmi rád, že je v tomto klube kde pôsobí pod vedením trénera Puhákom a hrá s viacerými chlapcami z Tatranu Prešov, s ktorými v podstate už od útleho veku navzájom poznajú. Ľubomír Puhák pri trénerskej práci odovzdáva hráčom veľa zo svojich hráčskych skúseností a aj jeho zásluhou  mužstvo Šarišských Michaľan má jednoznačne na vyššiu súťaž ako VI.ligu šarišskú, či v budúcom ročníku v rámci reorganizácie sa črtajúcu V.ligu šarišskú.

Ale aby som však nezabudol na môjho malého zlatého Koča (Matúš Kočík - starší syn). Matúš  hrával futbal prevažne iba medzi blokmi a až ako deviatak sa náhodne dostal na Solivar. Prišiel na tréning s Vladom Biscákom a ked zistili v klube, že nemajú dostatočný počet hráčov, stihol ešte pol roka naskočiť do družstva starších žiakov s prispením trénera Miroslava Pospíšila. Vtedy Matúš prvykrát okúsil aj súťažný futbal a začalo sa mu celkom dobre dariť. Zásluhou svojej bojovnosti, agilnosti a rýchlosti si ho tréner Jožko Kostelník obľúbil. Hrával najprv za dorast a neskôr aj za mužov Solivaru V.ligu. Bol aj v širokej diváckej verejnosti obdivovaný za svoju čipernosť a akrobatické zákroky. Pišta Varga mu dal vtedy prezývku Materazzi. Neskôr po zániku klubu, bývalý tréner Solivaru Peter Vybíral ho pozval do Šarišských Michaľan s ktorými postúpil v ročníku 2011/12 do VI.ligy šarišskej. Momentálne kvôli pracovným a štúdijným povinnostiam pôsobí v mužstve I.triedy FC Ražňany, pod vedením trénera Michala Marcinka.

Aby futbalu nebolo ešte stále dosť a aby manželku už celkom trafil šľak,  mám aj  jednu dcéru Ivetku, ktorá tiež prišla aktívne do styku s futbalom. Spomínam si ako sa  jedného dňa vrátila domov obutá v kopačkách  a oblečená v Ľubovom drese. Povedal mi, že si bola si zahrať s chlapcam futbal.  Doma pravidelne s bratmi trénovala a  navštevovala aj navštevuje futbalové zápasy, v ktorých bratia nastupovali a nastupujú. Už ako jedenásťročná pod vedením trénera Jožko Vasiľa, reprezentovala ženský tím na populárnom turnaji Fragaria CUP. Zahrala si tak aj niekoľko medzinárodných ženských zápasov. Predtým sa už zúčastnila tkzv.Miniligy talentov, spoločne v družstve, za všetky spomeniem výbornú futbalistku Sylviu Fialkovú, ktorá reprezentuje momentálne ženský tím Pakostova"...

-attiila-


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/