Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

POSTUPY ZOSTUPY JAR 2017

11.03.2017 08:48

ATTILA MIKLOŠKO

Pred začiatkom jarnej časti súťažného ročníka 2016/17 vo východoslovenskom regióne bude zaiste zaujímavé pozrieť sa nato, ako bude vyzerať postupová matematika po jeho skončení a aký to bude mať dopad na kluby pôsobiace vo futbalových súťažiach v merítku VÚC Prešov a VÚC Košice.

Z I.Fortuna ligy nevypadáva nikto a tak účinkovanie a umiestnenie dvoch mužstviev z východu Michaloviec a Tatrana Prešov, nebude ovplyvňovať konečné účtovanie v nižších ligách.

II.liga

Prvých šesť mužstiev z východu a západu vytvorí po odohratí základnej časti nadstavbovú skupinu o postup. Klubom zo západnej skupiny bude odrátaný bodový zisk zo zápasov s poslednými dvoma mužstvami tabuľky západnej skupiny (z dôvodu, že západna skupina má 12 mužstiev, východná skupina iba 10 mužstiev) a tak si môžeme pozrieť momentálnu nadstavbovú tabuľku o postup:

1.VSS Košice 41 bodov, 2.Bardejov 31, 3.Skalica 29, 4.Lokomotíva Košice 29, 5.Liptovský Mikuláš 28, 6.Šamorín 26, 7.Sereď 24, 8.Spišská Nová Ves 24, 9.Poprad 22, 10.Nové Mesto nad Váhom 21, 11.Nitra 20, 12.Trnava B 20,

V nasledujúcom súťažnom ročník 2017/18 prebehne reorganizácia a tak druhá liga bude mať v celoslovenskej pôsobnosti 16 účastníkov. Z toho dôvodu mužstvá, ktoré sa neprebojujú do nadstavby o postup vypadnú do jednotlivých regionálnych tretích líg. Aktuálne sú to Zvolen, Haniska, Lipany a Rimavská Sobota. No to ešte nie je definitívna verzia, nakoľko šancu na záchranu v II.lige má ešte aj víťaz tejto nadstavbovej skupiny o záchranu (momentálne je to Zvolen), ktorý by odohral najprv baráž s prvým tímom nadstavbovej skupiny o záchranu zo západnej skupiny (momentálne je to Žilina B) a víťaz tohto duelu by sa tak stretol ešte v ďalšej baráži o zotrvanie v II.lige s posledným tímom nadstavbovej skupiny o postup (momentálne je to Trnava B).

Takže v II.lige zo 16 účastníkmi od jesene 2017 bude z východoslovenského regiónu najviac sedem mužstiev a najmenej tri.

Športovo-technická komisia VsFZ zverejnila vo februári 2017, dva varianty postupov a zostupov,

I.variant - ak zostúpia z II.ligy do III.ligy až tri mužstvá,

III.liga

Do II.ligy by postúpil momentálny líder v III.ligy Trebišov, z II.ligy do III.ligy (má 15 účastníkov) by vypadávali Haniska a Lipany. Z dvoch skupín IV.ligy Sever a Juh by postupovali ich víťazi, čiže aktuálne Záhradné a Rožňava. Aby mala výkladná skriňa východoslovenského futbalu v nasledujúcom súťažnom ročníku 16 mužstiev, je potrebné doplniť ešte tri miesta. Pred začiatkom súťaže už vypadla odhlásená Krásna a do IV.ligy Sever by tak vypadli podľa jesennej tabuľky Pušovce, Prešov B aj Plavnica.

Platí pravidlo, že z tretej ligy vypadne o pri tomto systéme o jedno mužstvo viac, ako vypadne východoslovenských mužstiev z terajšej druhej ligy.

IV.liga

- z III.ligy by postúpil jej víťaz (Trebišov) a do IV.ligy Sever by zostúpili z III.ligy až tri mužstvá (odhlásená Krásna nikde, Pušovce, Prešov B a Plavnica do IV.ligy Sever). Zo IV.ligy Sever, by postúpilo do III.ligy Záhradné a okrem už odhláseného Vyšného Mirošova by vypadli ešte  aj ďalšie štyri mužstvá a to Štrba, Vysoké Tatry, Zámutov a aj Fintice.

Zo IV.ligy Juh by do III.ligy postúpil jej víťaz čiže aktuálne sa jedná o Rožňavu a vypadla by už len odhlásená Moldava.

V.liga

- z  V.ligy Šarišskej do IV.ligy Sever by postúpil momentálne prvý Gerlachov a do oblastných fubalových líg by vypadli posledné tri mužstvá a to Šiba, Kendice aj Koprivnica,

- z V.ligy Vihorlatsko - dukelskej by do IV.ligy Sever postúpila Soľ a do oblastných futbalových líg by vypadli už odhlásené Čierne na Topľou a ešte aj Bystré a Sedliská,

- z  V.ligy Podtatranskej by do IV.ligy Sever postúpil Poprad B a do oblastných futbalových súťaží by vypadli Helcmanovce, Smižany a Spišské Vlachy,

- z  V.ligy Košicko - gemerskej by do IV.ligy Juh postúpili Sokoľany a do oblastných futbalových súťaží by vypadli Turňa nad Bodvou, Ťahanovce a Kokšov-Bakša.

Z V.ligy Zemplínskej by do IV.ligy Juh postúpili Topoľany a do oblastnej súťaže by vypadli iba Trakany.

II. variant  - ak zostúpia z II.ligy do III.ligy iba dve mužstvá,

Postup jednotlivých víťazov súťaží to absolútne neovplyvní a bude rovnaký ako pri I.variante, k zmene by došlo iba v počte vypadávajúcich v týchto troch východoslovenských ligách...

- z III.ligy by už v takomto prípade nevypadávala Plavnica, zo IV.ligy Sever by nevypadli Fintice a z V.ligy Šarišskej by nevypadla Koprivnica.


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/