Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

PAVOL NIŽNÍK - 77 ROKOV

14.12.2014 16:25

PAVOL NIŽNÍK,

sa narodil 15.decembra 1937 v Ražňanoch, trvalé bydlisko má v Šarišských Michaľanoch.

Ako aktívny hráč pôsobil iba v Šarišských Michaľanoch. Po skončení hráčskej činnosti pracoval ako člen výboru TJ Slovan Imuna tréner brankárov všetkých vekových kategórií aj ako vedúci mužstva dospelých.

Po získaní preukazu trénera IV. triedy, neskoršie III.triedy s licenciou „C“, sa stal trénerom dorastu, ktorý účinkoval v I. triede krajskej súťaže. Po dvoch rokoch pôsobenia pri mužstve dorastu postúpil s nim do krajského majstrovstva.

Niekoľko rokov bol  pri družstve dospelých asistentom trénera Vincenta Tumidalského a neskôr i trénera Antona Kozmana aj Stanislava Barana. Okrem asistenta pri družstve dospelých v prevažnej miere trénoval mládežnícke družstvá: prípravku, žiakov, dorastencov. Pri trénovaní hráčov dorastu spolupracoval jednu sezónu aj s Cyrilom Dolinským.

PAVOL NIŽNÍK pôsobil  naposledy v štruktúrach nášho klubu spolu s Vincentom Tumidalským st. a Jozefom Bartkom ako tréner treťoligového dorastu. Do tejto kvalitnej súťaže vytiahol náš dorast spolu s menovanými trénermi z I.triedy ObFZ Prešov po každoročnom postupe, čo bolo veľkým úspechom michalianskeho futbalu. Okrem trénerskej činnosti v Šarišských Michaľanoch, bol dva roky trénerom mužstva dospelých v neďalekých Medzanoch.

Trénerom hráčov michalianskych futbalových družstiev bol 28 rokov.

Aktívne  sa na činnosti klubu podieľal aj ako člen výkonného výboru a tiež aj ako člen revíznej komisie. Vo výkonnom výbore TJ Slovan Imuna, neskôr v OŠK, pracoval vyše 15 rokov.  

Za doterajšiu  činnosť vo futbalovom hnutí  mu boli udelené množstvo diplomov a ďakovných listov.

Všetko najlepšie Pavol, srdečne gratulujeme...

pripravil: Attila Mikloško


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/