Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

PAVOL NIŽNIK - 76 ROKOV

15.12.2013 23:41

PAVOL NIŽNÍK,

sa narodil 15.decembra 1937 v Ražňanoch, trvalé bydlisko má v Šarišských Michaľanoch.

Ako aktívny hráč pôsobil iba v Šarišských Michaľanoch. Po skončení hráčskej činnosti pracoval ako člen výboru TJ Slovan Imuna aj ako vedúci mužstva dospelých.

Po získaní preukazu trénera IV. triedy, neskoršie III.triedy s licenciou „C“, sa stal trénerom dorastu, ktorý účinkoval v I. triede krajskej súťaže. Po dvoch rokoch pôsobenia pri mužstve dorastu postúpil s nim do krajského majstrovstva.

Niekoľko rokov bol  pri družstve dospelých asistentom trénera Vincenta Tumidalského a neskôr i trénera Antona Kozmana aj Stanislava Barana. Okrem asistenta pri družstve dospelých v prevažnej miere trénoval mládežnícke družstvá: prípravku, žiakov, dorastencov. Pri trénovaní hráčov dorastu spolupracoval jednu sezónu aj s Cyrilom Dolinským.

PAVOL NIŽNÍK pôsobil  naposledy v štruktúrach nášho klubu spolu s Vincentom Tumidalským st. a Jozefom Bartkom ako tréner treťoligového dorastu. Do tejto kvalitnej súťaže vytiahol náš dorast spolu s menovanými trénermi z 1.triedy ObFZ Prešov po každoročnom postupe, čo bolo veľkým úspechom michalianskeho futbalu. Okrem trénerskej činnosti v Šarišských Michaľanoch, bol dva roky trénerom mužstva dospelých v neďalekých Medzanoch.

Trénerom hráčov michalianskych futbalových družstiev bol 28 rokov.

Aktívne  sa na činnosti klubu podieľal aj ako člen výkonného výboru a tiež aj ako člen revíznej komisie. Vo výkonnom výbore TJ Slovan Imuna, neskôr v OŠK,  pracoval vyše 15 rokov.  

Za doterajšiu  činnosť vo futbalovom hnutí  mu boli udelené množstvo diplomov a ďakovných listov.

Všetko najlepšie Pavol, srdečne gratulujeme...

text: kniha 60 rokov futbalu v ŠM

upravil: attila 

 

webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/