Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY VÍŤAZOM JESENNEJ ČASTI VI.LIGY ŠARIŠSKEJ V SEZÓNE 2012/13

06.11.2012 00:28

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY - TJ JAVORINA MALCOV 3:1 (3:1)

ZÁPIS O STRETNUTÍ

V poslednom jesennom kole sme v jarnej predohrávke privítali súpera, ktorého sme na jeho ihrisku porazili 2:1, gólmi Turoka-Heteša a Kozáka. Hostia pricestovali iba s 12-timi hráčmi do poľa a náhradným brankárom. Zápas sme začali vo veľmi svižnom tempe a hlavne Ďurica a Leško zatápali hosťujúcemu brankárovi. Festival zahodených šancí už v úvode našťastie zastavil konečne aj gólovo Michal Ďurica.  Už v 8.minúte sme jeho zásluhou hru ukľudnili a vyhrávali 1:0. V 15.minúte zvýšil už na 2:0 ten istý futbalista a do 20-tej minúte mohol pridať ešte minimálne jeden úspešný zásah, no brankár hostí Marček sa prekonával. Úspešne mu sekundoval Dávid Leško, ktorému to tiež nie a nie padnúť, či to bolo po kombinácii, prieniku, alebo strelou z diaľky. Množstvo dalších šancí ostalo nevyužitých, podieľali sa na nich Kozák, Kočík, Sedlák...Po zle vyriešenej obrannej situácii sa dostal pred našu prázdnu bránku Bily a nemal problém zakončiť a znížiť stav stretnutia. O dve minúty však  bolo opäť o dva góly a polčas sme už kľudne dohrali.

VIDEO ZO ZÁPASU

                          Michal Ďurica autor dvoch golov do siiete Malcova

Druhá časť hry sa niesla opäť v znamení nášho sústavného tlaku na desať brániacich hráčov hostí a ich šikovného brankára. Situácia sa opakovala a zahadzovali sme jednu šanci za druhou. Za zmienku stojí Ďuricova nádherná krížna bomba, ktorá zázračne skončila na kopačke hosťujúceho obrancu, ktorý stál na bránkovej čiare. Drobňákova technická strela, ktorú si hosťujúci brankár ekvilibristicky skoro vhodil sám do siete, Sedlákov klasický krížny nájazd, ktorý riešil strelou ponad bránku atd atd. V tomto nevľúdnom počasí hŕstka skalných videla naše deviate víťazstvo v rade za sebou pod vedením trénera Andreja Keresteša. Počas zápasu aj po ňom hráčov odmeňovala ováciami a odmenila ich aj zaverečným dakovním potleskom. Po tomto majstrovskom stretnutí sme sa dozvedeli pre nás priaznivý výsledok z Dlhej Lúky, ktorý nás prvykrát vyniesol na najvyšší stupienok VI.ligy šarišskej. Prve dve kolá tam trónilo Záhradné,  v treťom Beloveža a od štvrtého  kola boli nepretržite na čele Pušovce. Vdaka jedinému nášmu jesennému premožiteľovi sme sa tak dostali na stupeň najvyšší a zaslúžene prezimujeme na prvom mieste v tabuľke VI.ligy šarišskej.

To sú paradoxy futbalu, ale celkové naše pôsobenie v tejto lige bolo veľkým pozitívom. Napriek jednej prehre a jednej remíze v ostatných zápasoch sme pôsobili futbalovejším dojmom ako naši súperi v tejto lige. Súperov sme vo väčšiine prípadov preválcovali, doma sme vyhrali všetko okrem zápasu s Malcovom o tri góly. Vyhrali sme zápas jesene s našim najväščím konkurentom v boji o postup v Pušovciach. Máme najlepšiu obranu, druhý najlepší útok a najviac plusových bodov. S Pušovcami budeme mať tú česť na domácom ihrisku a verím,  že pred početnou diváckou kulisou. Plusové body musíme potvrdiť vo všetkých zápasoch či doma či vonku, pretože každý súper VI.lige má svoju kvalitu...

Premiérový zápas súťaže sme v Malcove zvládli, nečakane sme však zakopli v Dlhej Lúke a bod sme stratili aj v Záhradnom. Po zápase s Belovežou prijal vtedajší tréner Ján Karaffa angažmán v Liptovskom Mikuláši. Trénerskú taktovku po ňom prevzal jeho asistent Andrej Keresteš, ktorého bilancia je veľavravná, 9 zápasov, 9 víťazstiev, 12 získaných plusových bodov do tabuľky pravdy a skóre 27:3. Je to zatiaľ iba dielči úspech, ale sme na dobrej ceste k dosiahnutiu nášho cieľa...

Po krátkom oddychu od futbalu sa zverenci trénera Andreja Keresteša sa stretnú na začiatku zimnej prípravy, termín ktorej bude včas oznámený.

ŠTATISTIKA

-attila-

 

 


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/