Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

NOVELIZACIA PRESTUPOVEHO PORIADKU

28.06.2012 12:04

Prestupový poriadok neprofesionálnych futbalistov bol schválený 5.6.2012 na Výkonnom výbore SFZ a s účinnosťou d 1.7.2012 vstupuje do platnosti. Znenia tohto Prestupového poriadku nahrádzajú v plnej miere všetky doteterajšie znenia  doposiaľ platného Prestupového poriadku neprofesionálnych futbalistov ako aj všetky jeho doterajšie zmeny a doplnky.

PRESTUPOVY PORIADOK

Od 1. júla dochádza k zmenám v predpisoch a normách SFZ. Tu sú tie najdôležitejšie .

Zmena matricnej prislusnosti a zmena v realizovani transferov:

Každý klub má pre všetky svoje družstvá (tímy) len jednu matriku a to:

• podľa zaradenia družstva dospelých do súťaže

• podľa zaradenia družstva dorastu do súťaže (pokiaľ klub nemá družstvo dospelých v súťaži)

• podľa zaradenia družstva žiakov do súťaže (pokiaľ klub nemá ani družstvo dospelých ani družstvo dorastu zaradené do súťaže)

Zmena v spôsobe realizácie transferov

• Transfer vybavuje a poplatok sa platí Zväzu, do ktorého patrí cieľový klub tr ansferu hráča podľa novej matričnej príslušnosti pre všetky vekové úrovne.

Dňom 1.7.2012 sa ruší preregistrácia starší žiak - dorastenec, je potrebne požiadať len o vystavenie nového Registračného preukazu, prihláška k registrácii hráča už nie je potrebná.

Po 1.7.2012 sa začnú vydávať výlučne "plastové" Registračné preukazy, ktoré sa nevydávajú na Zvazoch, ale sa objednavaju cez Matriky Zvazov, alebo priamo cez ISSF (Elektronická podateľňa, nutne schvalenie objednavky matrikárom). Plastové preukazy sa vyrabaju a expeduju denne a su dorucovane kurierom na klub do 48 hodin od expedicie. ODPORUCAME si preukazy objednavat vopred a po viac kusov (kvoli postovnemu za dobierku). Cena jedneho preukazu je 5 Eur s DPH a cena dobierky je 3,42 Eur s DPH. Plati sa pri preberani dobierky kurierom.

Plastovy Registracny preukaz neobsahuje klubovu prislusnost, jeho platnost je 5 rokov a pri transfere hraca sa nikam neposiela (nevyraba sa novy)

 

Zaroven sa pre matricne ucely schvaluju nove elektronicke tlaciva (vyplnitelne formulare).

Aktualne znenie noriem, predpisov ako aj novych formularov najdete na www stranke https://www.futbalsfz.sk/dokumenty/normy-a-tlac iva-sfz

Odporúčam , aby ste svoje otázky súvisiace s ISSF adresovali na

jan.letko@futbalsfz.sk

Tu sú prvé tri otázky a odpovede :

1. Ak máme už podpísané hosťovania hráčov na klasickom starom listu z dátumom 22.6.2012 čo s tým?- Normalne to poslite, matrikari Vas vybavia bez problemov starym sposobom, tak som ich instruoval a skolil takmer cely tento tyden po celom slovensku. Chceme hladky prechod na novy system, pokial je to mozne ... poslite to ihned na Vasu matriku.

Musíme to riešit ešte raz z klubmi a hráčmi podľa nového systému?-Nie , nemusite, na system sa samozrejme bude nabiehat postupne, priebezne veci sa vybavia aj na starych tlacivach ...

2. Máme dohodnuté hosťovanie hráča romského pôvodu ktorý je hráčom čisto rómskeho klubu. Keď dobre rozumiem tomuto systému, ak daný klub nezaregistruje klubového manažéra nemôžme v žiadnom prípade získať daného hráča?- Vobec to nie je pravda, cely elektronicky system ISSF je len velmi nadstavba nad papierovym standartnym fungovanim. Elektronicky transfer je len jedna z moznosti. V praxi to znamena ze vzdy, aj v buducnosti, mozete vsetky veci robit aj papierovou formou.

Akurat budeme velmi tlacit na prechod na plastove registracne karty ... ale aj v tomto smere pokial hrozia problemy velke problemy bude mozne vydat papierovy Registracny preukaz.
 

3. Dúfam že je ešte čas tento systém vrátiť späť resp. dať klubom viacej času resp. umožniť ešte v nasludujúcom prestupovom termíne fungovanie po starom inak sa páni pripravte na totálny chaos a poriadne rozhnevaný dav z amaterského futbalu.-Nic vracat naspat nie je treba, nakolko odpovede vyssie Vam myslim dali jasne odpovede. Nikdy nebolo cielom noveho riesenia znefunkcnit, alebo poskodit slovensky futbal, ale OPACNE, dat mu Pracovny nastroj (ISSF) na efektivnejsie fungovanie.

Prečitajte si prosim viac o ISSF v dokumentoch na www.futbalsfz.sk/issf/dokumenty

-prevzaté z www.3.liga-

-attila-


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/