Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

NEAMATÉRSKA ZMLUVA

10.01.2015 17:11

Na základe predbežne schválených pravidiel FIFA o statuse a transferoch hráčov, ktoré nadobudnú právoplatnosť 15.06.2015 a prípadne budú ešte upravené zasadnutím Výkonného výboru Slovenského futbalového zväzu 12.01.2015 Vám predkladám vzor neamatérskej zmluvy pre jej prípadnú aplikáciu, alebo pripomienkovanie.
 

NEAMATÉRSKA ZMLUVA ___________________________________________________________________________

 

                                                                       

 

Neamatérska zmluva č. ..../2015/

uzatvorená podľa Registračného a prestupového poriadku Slovenského futbalového zväzu, schváleného Výkonným výborom Slovenského futbalového zväzu s dátumom účinnosti od 15.06.2015.

Preambula

Účelom uzatvorenia neamatérskej zmluvy je aplikácia nového registračného a prestupového poriadku s účinnosťou od 15.06.2015 do futbalovej praxe v neamatérskom futbale.

HLAVA I

Účastníci neamatérskej zmluvy

Obecný športový futbalový klub Šarišské Michaľany

Jarkova 20, 082 22 Šarišské Michaľany

Zastúpený

predseda klubu: Peter Dugas

tajomník klubu: Attila Mikloško

IČO:17074029

DIČ:202115736

a

Neamatér:

Meno priezvisko: ...................................................

Dátum narodenia: ..................................................

Národnosť: ............................................................

Adresa trvalého pobytu: .........................................................................................................

u z a t v á r a j ú

túto neamatérsku zmluvu:

HLAVA II

Neamatérska zmluva

Článok 1

Predmet neamatérskej zmluvy

1. Neamatérska zmluva musí mať písomnú formu a musí byť dohodnutá na čas určitý.

2. Neamatérsku zmluvu možno uzavrieť s každým hráčom klubu.

3. Pre kvalifikáciu neamatérskej zmluvy nie je rozhodujúca jej právna forma, ale jej právny obsah, hlavne vo vzťahu k daňovým a odvodovým povinnostiam.

4. Neamatérska zmluva musí ďalej spĺňať nasledujúce ustanovenia:

(a) základný mesačný plat hráča je vždy nižší ako 380 €,

(b) hráč mladší ako 18 rokov vykonáva futbalovú činnosť pre klub bezplatne,

(c) neamatérska zmluva obsahuje práva a povinnosti hráča a klubu navzájom, ustanovenia o sankciách za porušenie alebo nedodržanie dohodnutých podmienok, dôvody výpovede zo strany hráča i klubu, podmienky ukončenia zmluvy,

(d) v neamatérskej zmluve je uvedený dátum jej vyhotovenia, mená, priezviská, funkčné označenie a vlastnoručné podpisy dvoch funkcionárov klubu, pečiatka klubu a podpis hráča,

(e) u neplnoletého hráča okrem jeho podpisu sú uvedené podpisy rodičov, alebo zákonného zástupcu, pokiaľ nejde o pracovno-právny vzťah,

(f) ak boli pri uzatvorení neamatérskej zmluvy využité služby agenta hráčov, vlastniaceho platnú licenciu pre výkon tejto činnosti (príp. inej oprávnenej osoby), musí zmluva obsahovať meno, priezvisko a podpis tohto agenta hráčov (resp. oprávnenej osoby).

Článok 2

1.Neamatérska zmluva zaväzuje zmluvné strany odo dňa jej podpisu. Začiatok účinnosti zmluvy môže byť stanovený na neskorší deň, než je deň podpisu zmluvy, pričom táto skutočnosť musí byť v zmluve uvedená.

2. Začiatok účinnosti neamatérskej zmluvy nesmie byť stanovený na skorší deň, ako sa stal hráč členom klubu, t. j. bol matrikou SFZ v tomto klube zaregistrovaný.

HLAVA III

Vymedzenie pojmov neamatérskej zmluvy

Článok 3

1. Neamatérska zmluva je písomná dohoda medzi klubom a hráčom o vzájomnej spolupráci pri výkone športovej činnosti futbalového zamerania, v ktorej klub hráčovi uhrádza len určitú časť výdavkov spojených s jeho športovou činnosťou.

2. Neamatér je hráč, ktorý má s klubom podpísanú dohodu o úhrade určitej časti výdavkov spojených s jeho športovou činnosťou v klube.

3. Neamatér je hráč,

(a) ktorý hrá futbal na základe jeho registrácie v klube a ako náhradu jeho výdavkov súvisiacich so športovou činnosťou môže poberať paušálnu náhradu najviac v sume neprevyšujúcej minimálnu mzdu (v súčasnosti je minimálna mesačná mzda na Slovensku 380 EUR, výška minimálnej hodinovej mzdy je 2,184 EUR),

alebo,

(b) ktorému klub uhrádza náhradu za jeho skutočne vynaložené výdavky na cestovanie, stravovanie v súvislosti so súťažou a tréningovým procesom.

HLAVA IV

Trvanie a účinnosť neamatérskej zmluvy

Článok 4

1.Neamatérska zmluva sa uzatvára a je platná na obdobie najviac 18 mesiacov v prípade hráčov starších ako 16 rokov.

2.Minimálna doba trvania neamatérskej zmluvy je odo dňa účinnosti zmluvy do začiatku najbližšieho registračného obdobia podľa článku 19, Registračného poriadku SFZ platného od 15.06.2015.

Článok 5

1. Chránená doba je obdobie troch celých súťažných ročníkov alebo troch rokov (čo nastane skôr) od nadobudnutia účinnosti zmluvy, alebo od predĺženia zmluvy, ktorú uzatvoril neamatér do 28 rokov veku, alebo obdobie dvoch celých súťažných ročníkov, alebo dvoch rokov (čo nastane skôr) od nadobudnutia účinnosti zmluvy alebo od predĺženia zmluvy, ktorú uzatvoril neamatér starší ako 28 rokov.

HLAVA V

Článok 6

Obsah neamatérskej zmluvy a jej minimálne náležitosti

1.Neamatérska zmluva reguluje vzťah medzi hráčom a klubom. Rozhodným právom neamatérskej zmluvy je platný právny poriadok Slovenskej republiky.

Článok 7

1. Neamatérska zmluva obsahuje všetky práva a povinnosti hráča a klubu.

2. Žiadna ďalšia neamatérska zmluva nemôže upravovať pôsobenie hráča v klube. Ak existuje iná neamatérska zmluva alebo ju zmluvné strany uzatvoria neskôr, zmluvné strany sú povinné odvolávať sa na takúto neamatérsku zmluvu.

HLAVA VI

Článok 8

Povinnosti klubu voči hráčovi

1. Klub sa zaväzuje finančne ohodnocovať hráčov mužstva dospelých s mesačnou periodicitou na základe rozhodnutia trénerov a vedúcich družstiev podľa dohody so sponzormi za víťazný zápas, v mimoriadnych prípadoch (poškodenie zo strany rozhodcu aj za remízu) a je závislá od splnenia výkonnostného cieľa.

2. Vyplácať ďalšie finančné odmeny, ak boli medzi zmluvnými stranami dohodnuté (bonusy, prémie) – napríklad za postup zo súťaže, najlepší strelec súťaže a podobne.

3. Klub sa zaväzuje hráčom mužstva dospelých uhradiť cestovné na zápasy a tréningy na základe cestovného príkazu a vypracovaného harmonogramu trénerov a vedúcich družstiev.

4. V prípade špecifikácie nákladov (hráčska obuv a podobne), ktoré vzniknú hráčovi preplatí klub, ak sa tak zmluvné strany dohodli.

HLAVA VII

Článok 9

Povinnosti hráča voči klubu

Hráč je povinný:

1. Zúčastňovať sa futbalových súťaží a v rámci nich futbalových stretnutí, na ktoré je nominovaný a vynakladať v nich maximálne úsilie podľa svojich najlepších možností a schopností,

2. Zúčastňovať sa tréningového procesu a prípravy na futbalové súťaže podľa pokynov,

hlavného trénera alebo inej oprávnenej osoby,

3. Viesť zdravú životosprávu a udržiavať si vysokú úroveň fyzickej kondície,

4. Plniť pokyny predstaviteľov klubu a riadiť sa podľa nich (časový harmonogram, požiadavka bývať v blízkosti klubu a pod.),

5. Zúčastňovať sa na športových a komerčných podujatiach organizovaných klubom,

6. Dodržiavať pravidlá klubu vrátane disciplinárnych pravidiel klubu, s ktorými klub hráča riadne oboznámil pred podpisom zmluvy,

7. Oboznámiť sa a riadiť sa futbalovými normami, dodržiavať pokyny trénerov a členov realizačného tímu klubu, napomáhať pri dodržiavaní disciplíny v športovom kolektíve, správať sa voči osobám podieľajúcim sa na príprave stretnutí a tréningovom procese v športovom duchu,

8. Nezúčastňovať sa na iných športových činnostiach alebo potencionálne nebezpečných činnostiach bez predchádzajúceho písomného súhlasu klubu (futsal, uličná liga, hasičský šport a podobne),

9. Chrániť majetok klubu, ktorý mu bol poskytnutý, pred stratou alebo poškodením, a po skončení trvania zmluvy s klubom tento majetok klubu vrátiť,

10. Oznámiť bez zbytočného odkladu trénerovi, vedúcemu mužstva akékoľvek zranenie, ochorenie a inú zdravotnú nespôsobilosť na výkon športovej činnosti, neabsolvovať okrem prípadov, ktoré neznesú odklad, žiadne lekárske ošetrenie alebo zákrok bez predchádzajúcej konzultácie s trénerom a vedúcim mužstva, a poskytnúť klubu potvrdenie o neschopnosti vykonávať dočasne alebo trvale športovú činnosť,

11. Absolvovať lekársku prehliadku, ošetrenie alebo zákrok na základe žiadosti štatutárov klubu,

12. Dodržiavať pravidlá a predpisy stanovené športovým zväzom, združením ligových klubov, združením hráčov alebo klubom o zákaze diskriminácie,

13. Nepoškodzovať dobré meno klubu, a to najmä v súvislosti s mediálnymi vyjadreniami v tlači, rozhlase, televízii, internetových web stránkach, facebook a podobne,

14. Nezúčastňovať sa osobne ani prostredníctvom tretích osôb stávkových a hazardných hier súvisiacich s futbalom.

HLAVA VIII

Článok 10

Pravidlá zmluvy

1. V neamatérskej zmluve musí byť jasne stanovená mena, suma a dátum splatnosti pre každú úhradu, ktorú má klub hráčovi podľa zmluvy poukázať. V zmluve musí byť upravený aj výhradne bezhotovostný spôsob úhrad.

2. V prípade ak klub stratí generálneho sponzora, hlavného sponzora a ďalších sponzorov a vedenie klubu nie je schopné v krátkom čase zabezpečiť riadne finančné zabezpečenie chodu klubu spôsob odmeňovania bude upravený podľa momentálneho stavu finančných prostriedkov na účte klubu z dôvodu výrazného zníženia príjmov klubu, podobne ak bola medzi zmluvnými stranami dohodnutá finančná pokuta (napr. z dôvodu zostupu zo súťaže).

Článok 11

1. Klub garantuje, že každý maloletý hráč bude mať možnosť skončiť povinnú školskú dochádzku v súlade s platným právnym poriadkom Slovenskej republiky a nebude hráčovi brániť pokračovať v mimo futbalovom vzdelávaní.

2. Klub zabezpečí dodržiavanie základných ustanovení o ochrane ľudských práv, a to najmä zaručenie slobody prejavu hráča a zákaz diskriminácie.

3. Klub v rámci zdravotnej a bezpečnostnej politiky klubu zabezpečí povinné poistenie pre prípad choroby alebo úrazu a pravidelné lekárske vyšetrenia a ošetrenia kvalifikovaným personálom pri plnení povinností podľa neamatérskej zmluvy, ako aj ustanovenia o zákaze dopingu.

4. Tréneri a vedúci družstiev vedú evidenciu zdravotných záznamov o zraneniach hráča rešpektujúc lekárske tajomstvo.

5. Neamatérska zmluva obsahuje dohodu o využívaní a zhodnocovaní osobnostných práv hráča.

6. Klub využíva a zhodnocuje osobnostné práva hráča ako súčasti družstva a klubu, a hráč využíva a zhodnocuje svoje osobnostné práva ako jednotlivec tak, aby neboli v rozpore so sponzorskými a obdobnými neamatérskymi zmluvami medzi klubom a tretími stranami.

HLAVA IX

Článok 12

Disciplinárne opatrenia

1. Klub si vyhradzuje právo písomne stanoviť interné disciplinárne pravidlá vrátane pokút, sankcií a iných opatrení a interných disciplinárnych postupov, ktorými je hráč povinný sa riadiť.

2. Klub je povinný hráča o týchto pravidlách informovať a hráč je povinný sa s týmito pravidlami oboznámiť. Interné disciplinárne opatrenie musí byť primerané vo vzťahu k previneniu hráča.

3. Ak hráč poruší niektorú z povinností, ktoré sú predmetom zmluvy, môže klub uložiť hráčovi pokutu, sankciu alebo iné opatrenie v súlade s internými disciplinárnymi pravidlami klubu.

4. Hráč má možnosť podať voči rozhodnutiu klubu opravný prostriedok a nechať sa zastúpiť, alebo konať v prítomnosti kapitána družstva.

Článok 13

1. Hráč sa zaväzuje dodržiavať mlčanlivosť o náležitostiach neamatérskej zmluvy.

Článok 14

1. Neplatnosť niektorého z ustanovení neamatérskej zmluvy nemá vplyv na platnosť neamatérskej zmluvy ako celku,

2. Ustanovenia a špecifikujúce dodatky tvoria neoddeliteľnú súčasť neamatérskej zmluvy a ustanovuje, že akékoľvek zmeny neamatérskej zmluvy alebo dodatky k neamatérskej zmluve sa vyhotovujú písomne, inak sú neplatné.


HLAVA X

Článok 15

Vypovedanie neamatérskej zmluvy

1.Hráč je oprávnený jednostranne ukončiť trvanie neamatérskej zmluvy s klubom výpoveďou s jedno mesačnou výpovednou lehotou, ktorá začne plynúť dňom nasledujúcim po dni doručenia výpovede klubu,

a) ak sa klub dopustil závažného porušenia povinnosti vyplývajúcej z neamatérskej zmluvy alebo závažného porušenia predpisov ObFZ Prešov, VsFZ Košice, alebo SFZ Bratislava.

b) ak si klub napriek predchádzajúcemu písomnému upozorneniu zo strany hráča neplní povinnosti vyplývajúce z neamatérskej zmluvy a to najmä ak klub po dobu najmenej troch mesiacov riadne a včas nevyplatil hráčovi mzdu, alebo odmenu dohodnutú v neamatérskej zmluve,

c) ak počas súťažného ročníka nastúpil na menej ako 10 % súťažných stretnutí klubu napriek tomu, že bol k tomu zdravotne spôsobilý,

2. Výpoveď je hráč oprávnený podať v lehote 15 dní od posledného súťažného stretnutia klubu v súťažnom ročníku,

3. Výpoveď z iných dôvodov je disciplinárnym previnením a zakladá povinnosť a zodpovednosť za zaplatenie kompenzácie.

HLAVA XI

Článok 16

Osobitné ustanovenia o uzatvorení neamatérskej zmluvy

1. Neamatérska zmluva nadobúda účinnosť dňom dohodnutým medzi zmluvnými stranami uvedeným v neamatérskej zmluve. Účinnosť neamatérskej zmluvy nesmie zasahovať do účinnosti inej registrovanej neamatérskej zmluvy.

Článok 17

1. Hráč má rovnocenné právo rokovať o predĺžení trvania neamatérskej zmluvy a o predčasnom ukončení jej trvania. Akékoľvek predčasné ukončenie neamatérskej zmluvy môže byť vykonané len na základe dôvodu, ktorý zmluvnú stranu oprávňuje predčasne ukončiť trvanie neamatérskej zmluvy a spôsobom podľa tohto poriadku alebo dohodou.

Článok 18

1. Spôsob zmluvného konania je v súlade s aktuálnymi stanovami občianskeho združenia zaregistrovanými na Ministerstve vnútra Slovenskej republiky dňa 31.03.2006, číslo spisu VVS/1 – 900/90-16636.

Článok 19

1. Obe zmluvné strany sa zaväzujú, že budú konať proti rasizmu a inému diskriminačnému konaniu vo futbale.

Článok 20

1. Obsah hráčskej neamatérskej zmluvy bol prerokovaný a odsúhlasený a je pre obe zmluvné strany záväzný. Táto neamatérska zmluva bola uzatvorená za súhlasného prejavu oboch zmluvných strán, zrozumiteľne, nie v časovej tiesni, čo zmluvné strany potvrdzujú svojimi podpismi.

2. Služby agenta hráčov neboli pri uzatvorení neamatérskej zmluvy predloženej k registrácii použité.

Článok 21

Platnosť neamatérskej zmluvy

1. Začiatok platnosti neamatérskej zmluvy:.......................................................................

2. Ukončenie platnosti neamatérskej zmluvy:....................................................................

Podpis hráča:

........................................

Podpis rodiča, alebo zákonného zástupca hráča mladšieho ako 18 rokov:

........................................ ...............................................

(meno a priezvisko) podpis

Podpis rodiča, alebo zákonného zástupca hráča mladšieho ako 18 rokov (meno a priezvisko:

........................................ ..................................................

(meno a priezvisko) podpis


 

v Šarišských Michaľanoch ...........................................


 


 


 

Peter Dugas                                                                               Attila Mikloško

predseda OŠFK                                                                          tajomník OŠFK

vypracoval: Attila Mikloško
 


 


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/