Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

NA KÁVE S TRÉNERMI MUŽSTVA DOSPELÝCH

11.12.2013 10:08

Po neúspešnom ukončení ročníka 2012/13 (2.miesto v VI.lige šarišskej za postupujúcimi Pušovcami), došlo v našom klube nielen k obmene hráčskeho kádra, ale dôležitou skutočnosťou bola aj výmena trénerovských postov. Klub opustil hlavný tréner Jozef Košút, ako aj jeho asistent Andrej Keresteš. Ich pozície zaujali Ľubomír Puhák a Stanislav Zápotocký. Bývalí výborní futbalisti a už aj skúsení tréneri, priniesli do nášho klubu s novými hráčmi mnohé nové progresívne myšlienky...

Pri káve sekčovského zariadenia Rafaelo, sme spoločne zhodnotili jesennú časť ročníka 2013/14.

Tréneri pri mojom monológu konštatovali nasledovné skutočnosti: 

"Prišli sme do prostredia, ktoré je známe svojou futbalovou históriu a v posledných rokoch opäť aj návratom ku kvalite a ambicióznosti. Bolo veľmi ťažké počas krátkej letnej prestávky narýchlo dať dokopy tím, ktorý by vedel naplniť tie najvyššie očakávania po futbalovej stránke, ale aj morálno - vôľovými vlastnosťami , ktorými by sa vedel predať navonok ako aj v prospech kolektívu.

Na prvom tréningu sme našli šesť futbalistov a celý vtedajší káder tvorilo deväť hráčov, aj so vtedy zraneným brankárom Tomášom Vaškom. Bolo preto treba čo najskôr zohnať adevkátne posily a zabudovať ich do kádra. Počas letnej prípravy sme vyskúšali niekoľko nových adeptov michalianskeho dresu, ktorých sme poznali zo svojích predchádzajúcich pôsobísk. Niektorí sa neuplatnili, ale v konečnom dôsledku sa nám hráčsku súpisku podarilo stabilizovať. Prišli k nám futbalisti z vyšších súťaží, prevažne s minulosťou v Tatrane Prešov. Letná príprava sa nám vcelku vydarila a tomu nasvedčoval aj náš úvodný vstup do súťaže.

Veľmi ťažké dva zápasy v prvých dvoch kolách vonku v Malcove a Dlhej Lúke sme zvládli na výbornú. Po nie príliš presvedčivom výkone s Veľkým Šarišom nasledoval náš futbalový aj psycholigický vrchol v Záhradnom, kde sme dokázali svoju kvalitu. Postupne sme do kolektívneho poňatia hry zabudovali Ivana Bednára a Michala Ďuricu, ktorí náš tím posilnili v priebehu jesene, (opustili nás na hosťovanie  Matúš Mihok a prestup Jakub Kovaľ).

Prišli však dve nepríjemné prehry na domácej pôde, ktoré nás veľmi mrzia. Prvá s Belovežou po streleckom koncerte nepremenených šancí, druhá so Šarišskými Dravcami po udalosti, ktorá priamo nesúvisí konkrétne s futbalom, ale ovplyvnila výkon a koncentrovanosť našich hráčov. Remíza s Gerlachovm až tak veľkým nešťastím nebola, lebo to bol najkvalitnejší, najkultivovovanejší súper s ktorým sme doma hrali. No nie každý tím ani ten najlepší z najlepších, vždy všetko vyhrá. K týmto dvom prehrám však absolútne nemalo dôjsť. 

Teší nás však bilancia aj výkony hráčov na súperových ihrískách,  samozrejme okrem stratených dvoch bodov v nadstavenom čase v Malom Šariši a slabej streleckej potencii v Uzovciach. V ostaných zápasoch sme sa presadili a hlavne v Záhradnom, bol náš výkon excelentný. Záver jesene nám však opäť vyšiel, neinkasovali sme päť zápasov po sebe. Náš najväčší súper v boji o prvú priečku vonku v poslednom kole remizoval, preto naša strata zostala iba trojbodová. Napriek tomu nemôžeme s celkovým bodovým ziskom a našim jesenným účinkovaním v VI.lige šarišskej vysloviť spokojnosť, pretože sme mali byť v tabuľke s náskokom prvý. 

Kolektív sa však počas jesene iba spoznával, zohrával, prišli zranenia, karty, odchody za prácou, vylúčenie. Aj preto to nie vždy klapalo na sto percent. Verím, že ostaneme počas zimnej prestávky pokope. Zo súpisky nám ubudnú možno jeden, dvaja hráči, ktorých sa budeme snažiť patričnou kvalitou v blízkej budúcnosti nahradiť.

Harmonogram zimnej prípravy je už spracovaný. Zakladá sa na troch dňoch (pondelok, streda, piatok) prípravy, v poradí hala -  prípravný zápas -  hala. Okrem toho sú naplánované zápasy (sobota, nedeľa, ale iba jeden z týchto dní, nie dvojzápasy), na umelej tráve a v marci už aj na prírodnej. Prispôsobíme sa poveternostnným podmienkam a momentálnemu stavu hracích plôch.

Našim hlavným predsavzatím do jarnej časti je v tejto súťaži zvíťaziť a obsadiť prvé miesto v tabuľke. V súčasnosti aj napriek viacerým diskusiám a pripomienkam sa nikto ešte konkrétne nevyjadril, či by bolo možné aj v priebehu už rozbehnutej súťaže ešte zmeniť súťažný poriadok a zabezpečiť pre prvé mužstvo tabuľky priamy postup. Argumentácie, že by prvý preskočil dve súťaže sa nám zdajú irelevantné, lebo pri kvalitnom futbalovom zázemí a vysokej kvalite futbalového kádra, nemáme obavy o budúcnosť nášho pôsobenie ani v prípadnej IV.lige. Veríme, že kompetentný ešte zvážia svoje rozhodnutie a dovolia mužstvám, ktoré majú ambície hrať takú súťaž, na ktorú majú oprávnenie a splňajú aj jej kvalitatívne ukazovatele". 

Tešíme sa na pokračovanie našej  spolupráce s vedením, hráčmi aj priaznivcami klubu. Svoje podakovanie by sme chceli vyjadriť generálnemu sponzorovi, ako aj ostatným sponzorom za vytvorené podmienky, ktoré budeme aj nadalej potrebovať pri realizácii našich spoločných futbalových cieľov.

-attila-


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/