Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

MAJSTROVSKÝ ZÁPAS - ČIRČ - ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY - DORAST

20.04.2014 12:30

MAJSTROVSKÝ FUTBALOVÝ ZÁPAS

DORAST - III. LIGA ŠARIŠSKÁ

22. KOLO -  SOBOTA - 19.4.2014 o 14 h. - štadión "Nad Soliskom"

FUTBALNET

  versus

TJ DRUŽSTEVNÍK ČIRČ (2. miesto) - OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY (4. miesto) 2:3 (0:2)

Už pred zápasom mi avizoval kapitán nášho dorastu Matúš Kovaľ, že musia tento zápas vyhrať. Jeho predsavzatie som akceptoval, napriek nie príliš potešujúcim predchádzajúcim výsledkom. Sám som cítil, že práve v súboji proti druhému družstvu tabuľky by sa situácia v kolektíve mohla rapídne otočiť k lepšiemu.

Sobotnajšie futbalové popoludnie v príjemnom čirčskom areály, muselo uspokojiť oko aj toho najnáročnejšieho diváka. Bol to futbal plný divov, neočakavaných situácií, zmien a zvratov.

Z nášho pohľadu došlo pred stretnutím k dvom podstatným zmenám, ktoré mali v konečnom dôsledku veľký vplyv na celé  zápasové dianie.

Do bránky sa postavil po dlhodobom zranení skúsený Patrik Štvarták, ktorý mal veľkú zásluhu na tomto parádnom víťazstve. Druhou dôležitou skutočnosťou bol trénersky debut Ľubomíra Kočíka st., ktorý zažil na horúcej čirčskej pôde doslova krst ohňom.

Na jeseň sme po dobrom výkone podľahli chlapcom z Čirča doma 0:2, pred rokom v Čirči 0:5, preto by málokto predpokladal, že sa nám práve u nich podarí zvíťaziť. Urastení futbalisti domácich, vzbudzovali už len svojimi postavami pred stretnutím veľký rešpekt.

Úvod tohto merania síl však nielen domácich hráčov poriadne zaskočil a doslova ich vyviedol z miery. Začali sme od úvodneho hvizdu rýchlou, technickou hrou s dôrazným napadaním, ktorá nám už v úvode priniesla dve gólové príležitosti. Vyplatila sa aj taktika zakladania útokov od brankára priamo na našich dvoch rýchych útočníkov a samostatný nájazd na konci prvej štvrťhodinky už Mimo Minár potmehúdsky premenil. Domáci sa snažili, no čo nechytil  P.Štvarták tak to končilo vedľa bránky, alebo raz po megastrelnici v našej šestnástke sa vykopávalo z bránkovej čiary a následne lopta skončila na brvne. Náš brankár sa prekonával, v pamäti mi utkvel jeho "tigrí skok" cez polovicu šestnástky so zmarením šance priamo pod nohy súperovho útočníka. Chlapci pokračovali neúnavne naďalej v ofenzíve, po skvelých individuálnych (L.Kobulnický z pravej strany obišiel zaradom troch hráčov súpera a svoj slalom zakončil strelou, ktorú brankár domácich bravúrne zlikvidoval), akciách si pripravili viacero šancí a ešte jedna do prestávky vyšla, ked zblízka hlavou doklepol D. Lichvár, svojím už pätnástym presným zásahom v tomto ročníku. Záver úvodnej štyridsaťpäťminútovky patril Čirčanom, no dobrý tím má aj šťastie a výskok P. Štvartáka do šibenice pri pokutovom kope zmiatol J. Vrábeľa v 49. minúte natoľko, že jeho bránku prudko prestrelil. Takže polčas 2:0 pre nás.

Ako som predpokladal s vetrom hrajúci domáci nastúpili do druhej časti hry s cieľom vyrovnať a strielať z každej pozície. To sa im aj darilo, ale všetko aj ked niekedy s enormnou námahou P. Štvarták pochytal. Sústredili sme sa na rýchle prečíslenia a jedno z množstva v 58. minúte famózne zakončil na bezpečných 3:0 opäť Mimo Minár. No Čirčania sú Čirčania a tí sa nevzdávajú za žiadnych okolností, ich nátlaková hra zožala úspech už o štyri minúty po našom góle a to ich ešte viac povzbudilo. Úspešne sme držali dvojgólový náskok do 84. minúty a vtedy naskočil domácim ešte tretí dych a  hrali  už úplne vabank. Ked v 96. minúte samostatný nájazd Mima Minára domáci brankár P. Pavlikovský s námahou zlikvidoval, mohli sme sa po záverečnom fúknutí do píšťalky rozhodcu V. Kandráča tešiť z nášho excelentného víťazstva.

Takýto zápas sa vidí raz za desaťročie, boli to kompletne skvelé výkony našich dorastencov, ktorí siahli na dno svojích síl. Predviedli v prvom polčase vynikajúci technický, kombinačný futbal a v druhom bojovnosťou a oduševnenie s heslom jeden za všetkých všetci za jedného porazili Čirč, ktorý na domácej tráve neprehral podľa záznamov na futbalnete už minimálne dva roky.

Patrí Vám chlapci veľká vďaka chlapci a veľká pochvala, ukázali ste čo je skutočnosti vo Vašich hlavách a nohách.

Ľubomír Kočík - tréner dorastu Šarišských Michaľan:

"Pre nedostatok času (na post trénera dorastu som nastúpil v stredu), sme sa na tento zápas špeciálne nepripravovali.  Na mojom prvom piatkovom tréningu som však videl na chlapcoch odhodlanie urobiť všetko pre úspešný výsledok. Veľa som s nimi rozprával a presviedčal ich, že majú nato aby vyhrali aj v Čirči. Osobne ma potešil návrat brankára Patrika Štvartáka do družstva, podal výborný, zodpovedný výkon, ktorým podržal kolektív. Pochváliť však chcem všetkých mojich chlapcov, ale spokojný som iba s hrou do 70. minúty. V závere sme sa stiahli do defenzívy a to nahrávalo domácim. Ako sme tento zápas vyhrali mohli sme ho aj prehrať. Celkový dojem je však vysoko pozitívny, tri góly Čirču sa nestrieľajú každý deň. Verím, že tento výsledok prinesie do družstva nový vietor a spoločnými silami víťaznú sériu natiahneme čo najdlhšie. Ešte raz veľká vďaka všetkým hráčom za poctivý výkon a bojovnosť".

Na domácom trávniku sme vicelídrovi tabuľky, podľahli napriek dobrému výkonu 0:2.

Domácim jarná časť vychádza striedavo, porazili Kendice doma 5:1, remizovali v Plavnici 1:1, porazili doma Dulovú Ves 1:0 a minulý týždeň v Malcove hrali bez gólov.

Náši dorastenci nastúpia v piatom jarnom kole už pod kaučovaním nového trénera Ľubomíra Kočíka. Veľmi sa im zatiaľ nedarilo, prehrali vo Finticiach s lídrom 1:7, porazili Raslavice doma 3:2, podľahli v Kurime 0:2, aj doma Beloveži 2:4.

Káder našich dorastencov by sa mal už od tohto stretnutia obohatiť o  novú a už skúsenú akvizíciu.

pripravil:Attila Mikloško


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/