Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

MAJSTROVSKÝ FUTBALOVÝ ZÁPAS - VEĽKÝ ŠARIŠ - ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY

07.04.2014 10:13

MAJSTROVSKÝ FUTBALOVÝ ZÁPAS

DOSPELÍ VI.LIGA ŠARIŠSKÁ

16.KOLO -  NEDEĽA - 6.3.2014 o 15.30 h. - ihrisko "Pod zámkom"

    versus

FC PIVOVAR ŠARIŠ VEĽKÝ ŠARIŠ (12.miesto) - OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY (2.miesto)  0:2 (0:1)

Dvadsaťdva týždňov (144 dní), trvala zimná futbalová prestávka v VI.lige šarišskej. Hralo sa za zamračeného počasia v príjemnom prostredí veľkošarišského futbalového areálu.

Hostia z neďalekých Šarišských Michaľan mali  počas celého zápasu poväčšine loptu na svojich kopačkách. Domáci sa bránili na šestnástke a pokiaľ im to príležitosť dovolila púšťali sa do ojedinelých rýchlych protiútokov. Jeden z nich z hranice šestnástky presnou strelou zakončil M.Varga, ale lopta smerovala do stredu bránky kde stál T.Vaško a bezpečne ju zlikvidoval. V prvej časti hry zaujala pekná strela M.Baku z 30-tich metrov, ktorá sa od brvna odrazila za chrbát brankára Daniela Straku, ale skončila iba na bránkovej čiare. Po individuálnej akcii sa v šestnástke presadil J.Adam, ale jeho strela  narazila tenokrát na ľavú tyčku. Po presnom centri D.Haničáka na päťke hlavou gólovo zakončil A.Ševčovič a tak sa v tomto klasickom šarišskom derby zaslúžene ujali Michaľanci vedenia. Do prestávky mohol ešte skórovať Ľ.Kočík, ktorý zblízka prudko prestrelil.

Druhá časť hry sa niesla rovnako v nádychu prevahy hostí, ktorí skúšali pevný obranný val zverencov trénera M.Bystroňa z rôznych pozícií pokoriť. Celoplošná obranná taktika bývalého hráča Šarišských Michaľan na lavičke domácich, slávila stále čiastkový úspech. Hosťom sa podarilo zabezpečiť si pokojné víťazstvo až v úplnom závere. M.Mihok "filigrantstky" oklamal domáceho brankára, ked z priameho kopu z ľavej strany tesne za šestnástkou namiesto centra, volil prudkú strelu po zemi k pravej tyčke, na ktorú bol domáci brankár prikrátky.

Na začiatok jarnej časti  to bolo dobré stretnutie, ktoré potvrdilo ambície Šarišských Michaľan zamerané jednoznačne na víťazstvo v súťaži. Výkon hostí nebol svetoborný, vedia hrať oveľa lepšie. Domáci sú však známi prepracovanou defenzívou a nie je ľahké sa proti nim presadiť, ak to ani z vyložených príležitostí v sieti nekončí. Michaľanci však tento zápas kolektívnou silou bez väčších problémov zvládli. Veľkému Šarišu patrí poďakovanie za korektný zápas a prajeme našim blízkym susedom, aby futbal v tomto mestečku s bohatou tradíciou a históriou, za každých okolností fungoval a nezaznamenal tak dalšie biele miesto na futbalovej mape (v najbližšom období je na pláne pád klubu - MFK Kežmarok, mužstvo dospelých 6.4.2014 nenastúpilo na domáci majstrovský zápas V.ligy SEVER, proti FK Zamutov, dnes sa Kežmarok odhlásiť zo súťaže...).

Tomáš Vaško brankár OŠFK Šarišské Michaľany - kapitán:

"Bol to dlho očakávaný zápas po nekonečnej zimnej prestávke. Pred stretnutím sme boli papierovým favoritom, prognózu sme na ihrisku potvrdili. Výkon bol ešte trochu kostrbatý, nevyhli sme sa niekoľkým individuálnym chybám, tak v ofenzíve ako aj defenzíve. Súper vedení novým trénerom podal bojovný výkon. Myslím si, že ak budú hrať naďalej s takým nasadením ako proti nám, uhrajú oveľa viac bodov ako doteraz. My ale berieme povinné tri body a už sa tešíme na nedeľňajší šláger s momentálnym lídrom súťaže. Verím, že na zápas si nájde cestu dostatok futbalových fanúšikov, ktorí nám vytvoria peknú domácu atmosféru. Pozývam všetkých srdečne, na tento bezpochyby zaujímavý duel...

Dominik Haničák záložník OŠFK Šarišské Michaľany:

"Po veľmi dlhej zimnej príprave sme sa uz všetci tešili na otvorenie jarnej časti. Po generálke v Demjate, kde nám vyšlo prakticky všetko načo sme siahli, som bol na derby zápas dobre naladený. No z osobných skúseností viem, že generálka a majstrák je o vždy niečom inom, čo sa mi aj potvrdilo. Boli sme však s chlapcami aj na túto alternatívu pripravení. Počas týždňa a dokonca aj pred zápasom na rozcvičke sme si hovorili, že musíme hrať trpezlivo a naviazať na kvalitné výkony z konca jesennej časti a za žiadnu cenu nesmieme inkasovať a skórovať prví. Hlavne sa neplašiť a nestresovať, keď nám to nebude padať hneď na začiatku.

Šaris bol veľmi nepríjemne mužstvo, mne sa hralo veľmi ťažko, či už kvôli terénu, alebo výbornej taktickej pripravenosti hostí. Do 75.minúty výborne bránili výborne bránili,  až potom bolo na ihrisku trošku viacej priestoru. Som veľmi rád, že sme góliky dali a nakoniec si z ťažkého prvého šarišského derby odvážame všetky tri body, ktoré nás určite dobre naladia na TOP zápas 17.kola, proti Záhradnému.

Výkon celého mužstva bol podľa mňa podpriemerný, lebo viem načo máme, ale chcel by som vyzdvihnúť a poďakovať chlapcom za bojovnosť a dodržanie taktických pokynov, ktoré plnili na maximum. Preto som na naše mužstvo za včerajšok pyšný, lebo nie je umenie vyhrať derby zápas, keď sa darí a všetko vychádza, ale vyhrať presne taký zápas ako bol včera.  Je podľa mňa cítiť, že sme dobrá partia a sme spolu už dlhšie, lebo pár takých zápasov na jar sme už nezvládli a stalo nás to pozíciu lídra. Preto ma včerajšie tri body veľmi tešia a motivujú na stretnutie proti nášmu najväčšiemu rivalovi. Určite je to pre nás dobrý impulz a začiatok je vždy veľmi dôležitý".

Jakub Harčár obranca OŠFK Šarišské Michaľany:

"Na prvý zápas jarnej časti som sa ja osobne tešil a myslím, že aj všetci chlapci. Potvrdilo sa. že majstrovský zápas je o niečom inom ako prípravný. Derby so Šarišom bolo klasickým obrazom ako každý jeden zápas čo hráme, skoro všetky mužstvá sa postavia pred vlastnú šestnástku a snažia sa hrať na rýchle protiútoky. Veľký Šariš nebol výnimkou a okrem toho ešte aj ich tréner ich k tejto taktike dirigoval celých 90 minút. Nemali by sa volať Pivovar Šariš, ale Betonárka Šariš . Myslím, si že naši chlapci pristúpili k zápasu zodpovedne a nenechali nič na náhodu. Možno to nebol pre oko diváka zaujímavý zápas, ale je potrebne vziať do úvahy skutočnosť, že Šariš nechcel hrať a nato aby bol dobrý futbal, musia byť vždy dvaja. Góly padli prvý po skvelom centri od Domina Haničáka a hlavou zakončoval Aleš Ševčovič, ktorý bol v tomto zápase aktívny a častokrát išel aj za loptou ktorá, už možno bola stratená, takto si predstavujem hru útočníka!. Druhý gól padol z priameho kopu, ktorý s prehľadom umiestnil Matúš Mihok. Zaslúžené víťazstvo a tri body pre Michaľany. Môžeme sa už sústrediť na ďalší zápas, ktorý chceme opäť dotiahnuť do víťazného konca".

Aleš Ševčovič útočník OŠFK Šarišské Michaľany:

"Som rád, že sme zápas zvládli a odniesli sme si od  pivárov tri dôležité body. Domáci umne bránili, namiešali nám kvalitný betón no moja hlava a Matúšová (Mihok) pravačka ho rozbili. Ďakujem chlapcom za zodpovedný výkon a Dominikovi  (Haničák), za asistenciu. Teším sa už na najbližší zápas proti Záhradnému".

V nedeľu 13.4.2014 o 15.30 h. privítajú Šarišské Michaľany na domácej tráve v zápase pravdy lídra tabuľky zo Záhradného, ktorý si v domácom stretnutí poradil s húževnatým Malcovom 3:0.

Na zápas Vás vedenie klubu srdečne pozýva, príďte našich chlapcov povzbudiť a potešiť sa obojstranne pekným a kvalitným futbalom.

FUTBALNET - zápis zo stretnutia

Pred zápasom - nedeľa 9. h.

Ľubomír Kočík vedúci mužstva:

"Na Veľký Šariš sa pripravujem ako na každé iné mužstvo, bez rozdieli či je z vrchnej, či spodnej polovice tabuľky. Pozeráme sami na seba, pretože máme svoje kvality. Určite však každý tím ma v určitých fázach zápasu svoju minútky, preto pre úspešný výsledok musíme mať tých úspešných minút oveľa viac ako náš súper.

Do každého zápasu ideme vždy s cieľom zvíťaziť. Chlapci sa na stretnutiu svedomito pripravovali, preto verím že sa už otváracieho hvizdu hlavného rozhodcu nemôžu dočkať. Počasie bolo vhodné pre majstrovský futbal už skôr, no začíname až teraz a to bude konečne to pravé orechové hrať namiesto prípravných, súťažné zápasy.

Spolieham na našich futbalistov a ak pristúpia k zápasu zodpovedne, lebo vedia o čo hrajú, vedia čo od nich vedenie klubu a realizačný tím vyžaduje a potvrdia verejnú mienku o našom mužstve na trávniku, nebojím sa o výsledok.  Ak si chlapci dajú záležať a predvedú sa na ihrisku v tom najlepšom svetle, napriek tomu že nebudem výsledok tipovať, je úplnou samozrejmosťou že chceme vyhrať. Nebol by som rád aby Veľký Šariš zo súťaže vypadol, práve naopak tešilo by ma ak by hral túto súťaž, lebo má svoju tradíciu, no od nášho mužstva s prihliadnutím na jeho úroveň očakávam jedine víťazstvo".

pripravil: Attila Mikloško

 


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/