Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

KEĎ NIET ROZHODCOV

19.02.2017 11:04

Zimná príprava klubov v našom regióne prebieha v menších termínových odchýlkach od januára až do konca marca, na umelých trávach v Prešove, Sabinove, Lipanoch, Bardejove, prípadne v Poprade. Odohrá sa množstvo prípravných stretnutí a pre ich patričnú úroveň sú zaiste potrební aj muži v čiernom. Niekedy sa však kluby dostávajú do neriešiteľnej situácie ako napríklad v sobotu 18.02.2016, keď sa v Prešove odohral Futbalový turnaj rozhodcov z nášho regiónu, alebo v prípade Adidas cup a ďalších akciií. Samozrejme rešpektujem, že aj rozhodcovia majú svoj turnaj a tak v tomto prípade by mohli pomôcť aj arbitri z okolitých zväzov, prípadne by sme v čase konania turnaja, prípravné zápasy nehrali.

V našom konkrétnom prípade sa nám na sobotňajší zápas s Trebišovom v Sabinove ešte podarilo zabezpečiť trojicu arbitrov Patrik Adamčo, Miloš Hudák a Stanislav Vaňo, ktorým ďakujem za profesionálny prístup a aj výkon na ihrisku, no niektoré kluby mali už veľký problém.

Preto som adresoval Komisii rozhodcov VsFZ návrh s týmto znením:

Dobrý deň, chcel by som Vás poprosiť o prejednanie môjmu návrhu,

Počas zimnej prípravy odohrajú jednotlivé mužstvá v priemere osem prípravných stretnutí. V našom regióne sa stretávame na UT v Sabinove, Lipanoch, Prešove, Bardejove a tak cez jeden víkend je to niekedy 20 meraní síl a viac.

Napríklad v našom prípade, keď si vyberáme súperov prevažne z III.ligy sa snažíme o to aby zápas viedli traja kvalitní rozhodcovia. Ale konkrétne ako včera keď bol v Prešove halový turnaj rozhodcov, kde boli takmer všetci a ešte sa hralo aj množstvo iných prípravných zápasov okrem nášho sa dostávame do situácie, keď nie je k dispozícii takmer nikto. Nemôžeme si však dovoliť aby napríklad náš zápas s lídrom III.ligy Trebišovom rozhodoval pri obojstranne rýchlom futbale iba jeden arbiter, alebo pozvať pri všetkej úcte vyslúžilého rozhodcu, alebo delegáta (o laikovi ani neuvažujem), pretože obe strany aj v príprave potrebujú aby zápas mal úroveň aj zásluhou kvalitnej rozhodcovskej trojice,

Preto Vás chcem poprosiť, či by nebolo možné z pozície zväzu nariadiť rozhodcom aby boli klubom k dispozícii aj počas zimnej prestávky, (veď zaiste aj rozhodcovia potrebujú určitý čas na prípravu pred jarnou časťou), prípadne aby aj na zápasy zimnej prípravy nominovala rozhodcov Komisia rozhodcov VsFZ na základe regionálnej príslušnosti v kontinuite s harmonogramom zápasov predloženým Komisii rozhodcov od klubov už pred začiatkom zimnej prípravy konkrétneho klubu a aby ste odmenu pre rozhodcov zahrnuli v určitej paušálnej výške do zbernej faktúry a aby ste náklady rozdelili  napríklad pre oba zúčastnené kluby na polovicu.

pripravil: Attila Mikloško

foto 18.2.2017 UT Sabinov :Attila Mikloško


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/