Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

FRAGARIA CUP 2012-HODNOTENIE

08.07.2012 12:45

Prvykrát v jeho desaťročnej historii sa výber OSFK Sarišské Michaľany U15, zúčastnil najväčšieho europskeho futbalového turnaja FRAGARIA CUP (205 tímov z 19 krajín).

VYSLEDKY FRAGARIA CUP U15

                                            o tieto trofeje sa bojovalo na Fragarii 2012

Náš výber U15 štartoval na domácom ihrisku a počas celého turnaja vzorne reprezentoval náš klub aj našu obec, za čo patrí realizačnému tímu v zložení vedúci mužstva: Rastislav Sabol, tréneri Michal Marcinko, Tibor Guzík a lekár Peter Varga, samozrejme hráčom, ako aj všetkým ktorí sa o príjemnú atmosféru okolo futbalu počas celého turnaja starali podakovanie...

Herný prejav mužstva napriek extrémnym horúčavam bol počas štyroch dní turnaja veľmi dobrý a  v niektorých zápasoch až  vynikajúci.

Vstup do turnaja bol pre nás veľkou neznámou, ohromnou skúškou, previerkou futbalových kvalít na medzinárodnej úrovni. Na druhej strane ihriska proti nášmu výberu stálo družstvo FC Brašov z Rumunska, (prehral v baráži o semifinále s rumunským Aradom), hrajúce v 1.rumunskej lige, kde v minulej sezone obsadilo 3.miesto. Nebyť našej zahodenej šance tri minútky pred koncom, napriek nesporným futbalovým kvalitám súpera, boli by sme v tomto stretnutí uhrali veľmi cennú remízu. V druhom zápase prvého dňa nás preveril silný výber Cane , s ktorým sme nešťastne prehrali o jeden golik, ked sme nepremenili  desať minút pred koncom pokutový kop.

Druhý deň Fragarie začal našim historicky prvým víťazstvom na tomto turnaji nad výberom Kračúnoviec, druhý zápas dňa sme však už nezvládli a silný rumunský Bukurešť (skončil celkovo na turnaji na 4.mieste) nám trošku golovo nadelil.

Počas tretieho dňa sme mali proti sebe veľmi silných protivníkov, no tento deň nás zastihol v najlepšej forme a naši futbalisti podali najlepší výkon počas celého turnaja, ktorý bol korunovaný remízou s poľským Krosnom (druhý najlepší tím turnaja vo finále podľahol Tatranu Prešov až na jedenástky 1:3) a nebyť toho, že sme inkasovali tri minútky pred koncom na 1:1, mohli sme byť v tabuľke oveľa vyššie. V hektickom druhom zápase dňa proti Grude z Bosny a Hercegoviny, sme si udržali nervy na uzde a s kľudom a rozvahou sme zvíťazili 1:0, nakoniec bol výsledok kontumovaný v náš prospech 3:0, ked súper zišiel z ihriska pred koncom merania síl.

Posledný deň  Fragarie nás čakal tabuľkovo najlabší súper ukrainský Kiev, ktorý sme položili na lopatky už v prvom polčase, nebyť nešťastných strát bodov a predčasnému odchodu Grude z turnaja, sme pri priaznivej  bodovej konštalácii mohli hrať minimálne baráž o semifinále.

Takže nakoniec sme skončili v našej skupine na 5.mieste s bilanciou 7 zápasov, tri výhry,jedna remíza, tri prehry so skore 12:15 a ziskom desiatich bodov.

Aj vzhľadom k tomu, že to bol premierový ročník pre michaliansky výber U15, považujem tento výsledok za veľký medzinárodný úspech michalianskeho futbalu, okorení peknou hrou a výbornými výkonmi hráčov hlavne v zápasoch proti Krosnu a Brašovu. Celková organizácia turnaja bola zo strany nášho klubu na úrovni aj napriek početným futbalovým vášniam. Turnaj splnil svoj účel a ukázal, že sa môžeme merať na úrovni U15 aj s inými futbalovo vyspelými krajinami. Celkové 10.miesto so sedemnástich účastníkov je toho jasným dôkazom, gratulujem...

Tréneri a realizačný tím dakujú aj tým  hráčom, ktorí do turnaja nezasiahli za úspešnú sezonu (viťaz majstrovstiev regionu prešovsko-sabinovsko) a prajú im veľa úspechov v dalšom futbalovom raste, tým čo odchádzajú do dorastu (IV.liga šarišská) aj tým, ktorí budú v nasledujúcej sezone hrať v žiackom výbere (10.miesto na turnaji vo Versmolde) v 1.triede ObFZ Prešov)...

-attila-


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/