Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

DVAJA NAŠI REPREZENTANTI DO KROSNA

04.01.2015 08:16

Dvaja zverenci trénera nášho žiackeho výberu Michala Marcinka boli nominovaní na tradičný halový turnaj  družobného poľského oblastného futbalového zväzu OZPN Krosno.  Bude to už XXV. ročník usporiadaný pod patronátom predsedu OZPN Krosno Jána Ciupku a člena Výkonného výboru OZPN Krosno Stanislawa Jagielu. Náš klub bude reprezentovať dvojica už pravidelných člennov výberu Oblastného futbalového zväzu Prešov, brankár Mário Švec a útočník Richard Sabol.

OZPN Krosno je súčasťou Podkarpatskiego Zwiazku Pilki Noznej, ktorý zahrňa oblastné futbalové zväzy Stalova Wola, Rzeszow, Krosno, Jaroslaw i Diebica.

Mesto Krosno sa nachádza 105 km od Prešova, 58 km nad Svidníkom. Má temer 50 000 obyvateľov. Jeho futbalový zástupca Kartpaty Krosno je na 1.mieste po jeseni 2014 v III.lige lubelsko - podkarpatskej. Lubelský Zwiazek Pilki Noznej, ktoré je pre III.ligu partnerom Podkarpatského Zwiazku Pilki Noznej zahrňa v sebe oblastné futblové zväzy Chelm, Lublin, Bielsko - Biala a Zamošč.

Poľská hierarchia futbalových súťaží je nasledovná:

Extraklassa, I.liga, II.liga - celoštátne, III.liga (osem oblastí, pre Krosno je to lubecko - podkartpatská skupina), IV.liga krosnianska oblasť, Klasa ogregowa - okres Krosno, Klassa A dve skupiny, Klassa B tri skupiny, Klassa C štyri skupiny.

Najlepším klubom jesennej časti najvyššej oblastnej krosnianskej súťaže s názvom Klasa Okriegowa seniorow je klub LKS Pisarowce pred Iwonkou Iwonicz a klubom Prelecz Dukla.

Okregovy Zwiazek Pilki Noznej Krosno už dvanásť rokov spolupracuje s Oblastným futbalovým zväzom Prešov v oblasti mládežníckych halových turnajov žiakov. Dorastenecký výber ObFZ Prešov sa pravidelne zúčastňuje Memoriálu Jána Hudáka vo Vyšnej Šebastovej a výber arbitrov z Krosna recipročne štartuje na Vianočnom halovom turnaji rozhodcov, ktorý organizuje Komisia rozhodcov ObFZ Prešov a OZPN Krosno.

Družobné mesto Šarišských Michaľan, sedemtisícové Dobczyce sú regionálne aj futbalovo zadelené v oblastnej skupine malopoľskej v Klasse Okregowej Krakow III - najnižšia okresná súťaž,  po jeseni na siedmom mieste.

               Mário Švec                             Richard Sabol

Obaja naši futbalisti si zahrali už aj na minuloročnom medzinárodnom turnaji ADIDAS SPORT 4  CUP 2014 a výberom Tatrana Prešov v drese výberu ObFZ Prešov. Na turnaji v Krosne pred rokom náš klub reprezentoval Patrik Jopek a v roku 2013 sa s víťaznou trofejou vracal Rastislav Švec.

Nominácia výberu družstva žiakov ObFZ Prešov na medzinárodný halový turnaj, ktorý sa uskutoční dňa 10.1.2015 v Krosne v Poľsku.

Nominovaní hráči:

Mário PUSTÝ (Dulová Ves), Damián HUDÁK (Dulová Ves), Mário ŠVEC (Š.Michaľany), Richard SABOL (Š.Michaľany), Oliver VALENČIN (Chmin. N.Ves), Gabriel SVAT (Petrovany), Dávid ŠVEC (Medzany), Samuel BALUCHA (Široké), Daniel DEMKO (Uzovce), Lukáš TIMKO (Sedlice), Roman AŠTARY (Kojatice), Peter TKÁČ (Brezovica), Lukáš RÍMSKY (Brezovica), Filip BABINČÁK (Hermanovce).

Náhradníci (len v prípade potreby – po telefóne): Kamil Škurla (Uzovce), Stanisla Jurek (Široké), Samuel Furčák (Dulová Ves), Martin Adamčák (Demjata), Filip Toľ (Brezovica).

Tréner: Ondrej Pendrák. Vedúci družstva: Anton Repka.

Nominovaní hráči sa dostavia dňa 10.1.2015 / sobota / o 6.30 hod. na parkovisko pred HYPERTESCO v Prešove. Priniesť si treba cestovný pas, kartu poistenca, halovú obuv, jogingovú súpravu, zelené tričko, chrániče, ponožky, hygienické potreby, uterák a šľapky. Brankári si donesú rukavice. Hráč, ktorý sa z vážnych dôvodov nemôže zúčastniť štartu vo výbere ObFZ, je povinný sa najneskôr do 8.1.15 (štvrtok) do 20.00 hod. ospravedlniť p. Petrušovi. V prípade, že sa hráč neospravedlní bude mať v najbližších majstrovských stretnutiach /prvé dve jarné kolá/ zastavenú činnosť. Predpokladaný príchod do Prešova je okolo 19.00 hod.

Bližšie informácie na tel. čísle: M: 0915 866076 – Marek Petruš. 

INFO prevzaté z web stránky ObFZ Prešov

pripravil: Attila Mikloško


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/