Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

DOSPELÍ - MALCOV - OŠFK

11.08.2013 22:57

Majstrovský zápas - VI.liga šarišská 1.kolo - 11.8.

DOSPELÍ - MALCOV - OŠFK 0:1 (0:0)

zápis

Domáci sa na nás výborne pripravili. Agresívnou často až brutálnou hrou sa od prvých sekúnd snažili zastrašiť našich technických hráčov. Svoje futbalové nedostatky sa snažili s podporou hrstky agresívnych a vulgárnych funkcionárov klubu kompenzovať nečistou hrou. Svedčí ku cti našich hráčov, že sa nedali celkovým pôsobením prostredia vyprovokovať a svoj cieľ zisk troch bodov splnili. Ani si neviem spomenúť,  kde som za posledných 45 rokov v ktorých registrujem futbal podobnú atmosféru zažil. Hrubé urážky na adresu klubu, sponzorov klubu, obce, funkcionárov, hráčov, nemali konca kraja počas celého priebehu zápasu. Atakovanie hlavného rozhodcu  po jeho rozhodnutiach hráčmi domácich, slovne aj telom a hanlivé nadávky na asistentov rozhodcu, delgáta, nemali konca kraja. Vbiehanie civilných osôb do hracej plochy počas zápasu, atakovanie hlavného arbitra... Brutálne skopnutie Kočíka od zadu bez lopty (odmenené žltou kartou), kopnutie ležiaceho Kočíka na zemi do chrbta (neodmenené). Po hrubom faule  od zadu na Dubeckého (žltá karta  pre Dubeckého)... Pritom v druhom polčase kopali domáci na našu bránku dvanásť štandardiek, naše mužstvo iba dve. Záverečná tkzv. hokejová šarvátka po ukončení zápasu... no niečo neuveriteľné v roku 2013... (Južná Amerika "šuviks")... 

Verím že s takým entuziazmom ako v dnešnom zápase vyrukuje domáci klub do bojov v VI. lige šarišskej aj s dalšími súpermi, v takomto prípade sa tí majú skutočne načo "tešiť".

V globále sme tento zápas zvládli, hlavne takticky a psychicky. Hrať to čo klasicky praktizujeme sa priveľmi nedalo, aj s obavou o zdravie našich  hráčov. Domáci si vážnejšiu gólovú príležitosť počas 96 odohraných minút vôbec nevypracovali. Naši okrem rozhodujúceho úniku Kozáka hned po polčasovej prestávke, zahodlili niekoľko šancí. Po nádhernej akcii a prihrávke Uhrína, Mihok prekopol prázdnu bránku. Dubeckého hlavičky po rohoch tesne míňali tyčku, Mihokova strela z blízka zľahka  minula bránku, Mihokov lob do opustenej bránky ochranca svätyne v poslednej chvíli zachytil, Mihokova  prudká hlavička z ""päťky skončila na bránkarovom tele..

Cenné tri body, dobrý štart do ťažkej, špecifickej súťaže. Prežili sme to... a ako sa hovorí "čo ťa nezabije to ťa posilní"...

Tréner OŠFK: Ľubomír Puhák: "Bol to pre nás veľmi  náročný úvodný zápas. V našom mužstve máme sedem nových hráčov, ktorí sa stále iba zohrávajú a zvykajú si na seba. Prvý počas sme mali  hru pod kontrolou, domáci  tím si nevypracovali ani jednu príležitosť. Dôležitým momentom  zápasu bol Kozákov úspešne zakončený únik v úvode druhej časti hry. Aj ked nás domáci  v snahe o vyrovnanie pritlačili, hrozili iba platonicky zo štandardiek, ktorých mali "požehnane". Cením si zodpovedný výkon mojích hráčov na všetkých postoch. Som rád, že nepodľahli  špecifickému prostrediu. Verím, že aj tento "nedeľňajší futbalový zážitok" ešte viac utužil novovznikajúci kolektív.

-attila-


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/