Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

ČLÁNKY ZO STRÁNKY VsFZ

31.08.2015 18:53

25. 08. 2015 o 18:05

Udržať si zásoby entuziazmu

autor: Pito
 


 

Nováčik spravidla ťaží hlavne v úvode z nesmierneho entuziazmu, nadšenia a zápalu pre vec. Kým existuje radosť z postupu, tak je to ako dynamo poháňajúce futbalový motor. Preto si funkcionári, tréneri i diváci želajú, aby toto „palivo“ nikdy nevyhorelo. Obvykle však postupne príde rutina, objavia sa i problémy a nováčikovský elán vyprchá. Taký je však osud každého tímu, ktorý si vybojuje postup vyššie.

 

Z prvotného fundamentu spôsobeného účasťou v IV. lige Sever ťažia aj hráči Šarišských Michalian. O postup sa usilovali dosť dlho na to, aby si prehajdákali dobrý pocit a preto dosiaľ celok OŠFK nenašiel premožiteľa. Nič na tom ne mení ani fakt, že odohral o jeden zápas menej. Zverenci taktiež nováčikovskej trénerskej dvojice Ľuboš Belejík a Michal Krajník uhrali body nielen doma, ale i vonku a naposledy sa tešili z tesnej výhry v Kračúnovciach. „Naším krédom je hrať čo najlepšie a dosahovať čo najvýraznejšie výsledky. Tak, aby bol náš fanúšik spokojný. Nehovoríme o nejakých konkrétnych zámeroch, hoci, pravdaže, nikto si neželá postavenie v nebezpečnom pásme,“ poznamenal pred vstupom do sezóny Ľ. Belejík  Určite aj on vníma napriek pozitívnym prvkom i niektoré nedostatky. Daktoré idú na vrub toho, že mužstvo sa len zoznamuje s kvalitnejšou konkurenciou, iné pramenia z nedostatočnej schopnosti a individuálnych restov.„Mrzia nás hlavne zahodené šance. Inak by boli naše rezultáty ešte o čosi výraznejšie,“ podotkol lodivod, pričom spomenul trebárs vystúpenie proti Finticiam, ktoré sa skončilo remízou na vlastnom ihrisku. Na jednej strane to bolo menšie sklamanie, na strane druhej zase aj kouč bral do úvahy to, že mužstvo hralo dlhý čas oslabené o vylúčeného hráča „Potrebujeme zodpovednejšie ustáť niektoré fázy zápasov, momenty, ktoré potom ovplyvňujú úspešnosť v dueli.“ Ľ. Belejík si však pochvaľuje to, že hráči sú odhodlaní za každej okolnosti nepoddať sa, idú na doraz a makajú jeden za druhého ako správny mančaft. „Sila partie je dôležitá, na tom staviame našu hru.“

Nuž, nasledujúci program je pre Š. Michaľany náročný. Okrem aktuálnej súťažnej  dohrávky ich budúci týždeň čaká zaujímavé vystúpenie v pohári proti Ružomberku. „Máme pred sebou dva anglické týždne s tromi vystúpeniami a uvidíme, ako to mužstvo zvládne. Verím však, že  dokážeme narábať so silami tak, aby sa to neprejavilo v nejakom ústupe z pozícií. Musíme byť obozretní, aby sme to neprepálili,“ naznačil Ľ. Belejík, ktorý priznal, že každý zápas je pre mužstvo, ale i dvojicu s kormidlom v rukách cennou inšpiráciou a zdrojom skúseností. „Všetci sa učíme za pochodu. Zatiaľ to celkom ide a verím, že naše výkony budú ešte rásť. Len si treba zachovať chladnú hlavu a horúce srdce, byť koncentrovaným v každom momente. Pokiaľ ide o nás trénerov, tak nás robota baví a tešíme sa na každý tréning, na každý zápas,“ pripomenul Ľ. Belejík.

pripravil: Attila Mikloško


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/