Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

ČLÁNKY ZO STRÁNKY VsFZ

08.11.2015 18:50

04. 11. 2015 o 17:55

Jednu sériu ukončili, odštartovali druhú?

autor: Pito



 

Stáva sa, že pokiaľ mužstvo ide dlhý čas ako píla a potom sa zrazu prihodí galiba, stroj sa zasekne. Nie a nie ho naštartovať, akoby bol zahltený sklamaním a veľkou ľútosťou. Preto zvyčajne tréneri pri dlhodobých sériách pripomínajú hráčom ten moment, aby boli pripravení na potknutie sa, ktoré i tak skôr či neskôr musí prísť. Lebo nie je dôležité len odolávať prehre, ale hlavne sa postaviť znovu na nohy a opäť vyhrávať.

 

To predviedli parádnym spôsobom štvrtoligoví futbalisti Šarišských Michalian v skupine Sever. Keď po trinástich vystúpeniach s bodovým ziskom až štrnásty súper – Zámutov – dokázal dostať kolektív OŠFK na lopatky, jeden z trénerov Michal Krajník vtedy riekol: „Jedna séria sa skončila, treba začať druhú. Predsa nič nie je vylúčené a myslíme si, že sme stále lepší a pevnejší v kolenách, zohratejší i skúsenejší. Preto sa neobávam o naše ďalšie účinkovanie a to, že môžeme zase začať vyhrávať alebo remizovať. Hráčom som naznačil, že predošlá strata prišla ešte v čase, keď je možné odštartovať ďalšiu šnúru, ktorá môže byť aj dlhšia, než predošlá. Veď do konca ročníka zostáva ešte pätnásť kôl.“ Inak, na zápas v Zámutove nikto nebude ešte dlho spomínať v dobrom, lebo niektoré veci hostí rozladili. „Urobili sme jednu chybu v disciplíne a prišli sme o vylúčeného hráča a navyše bol proti nám nariadený pokutový kop. Celkove to ale nebol výkon, za ktorý by sme sa museli červenať a po ktorom  sme si zaslúžili prehrať. Do istej miery sme si to zapríčinili aj sami, trebárs tým, že sme nedokázali premeniť šance,“ konštatoval M. Krajník. Naznačil, že hoci je na súpiske dosť skúsených hráčov a aj takých, ktorí predtým účinkovali i vo vyšších súťažiach, predsa stále sa musia určiť, chcú byť obozretnejší a mentálne takí vyspelí, aby sa nepopálili. „Určite sme sa poučili v tom, že neradno byť až prehnane emocionálne zapojeným do diania.“ Rozhodne nováčik súťaže, ktorý patrí medzi najväčšie prekvapenia doterajšieho priebehu súťaže, je odhodlaný naďalej patriť k tým, čo budú udávať tempo zápolení. „Máme na to kvalitu, koniec koncov dokázali sme to i naposledy. Stále však aj s kolegom Ľubošom Belejíkom chlapcom prízvukujeme, že nikdy nie je hráč taký dobrý, aby nemohol byť ešte vyspelejší, vyzretejší. Som však rád, že popri morálnej sile sa chlapci snažia na sebe pracovať. Ani sme nepobadali na ich počínaní  náznaky poľavenia po tom, čo sa tak dlho viezli na úspešnej vlne.“

Nuž, Š. Michaľany dali najlepšiu odpoveď tým, čo pochybovali o tom, že sa po prehre otrasú, výkonom a výsledkom v uplynulom meraní síl doma s Tatrancami, keď vsadili na  drvivý úvod, po ktorom v priebehu vstupných pár minút streli dva góly a po niečo viac ako polhodine vyhrávali už 3:0. Víťaz sa znovu vyšvihol na druhú priečku a vyzerá to tak, že by bol nerád, keby sa mu vedúci Svit vzďaľoval. Naopak, dá sa predpokladať, že po zimnej pauze príde na rad mohutná stíhacia jazda a to sľubuje ešte napínavú zápletku v boji o čelnú pozíciu.

pripravil:Attila Mikloško


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/