Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

BRANKÁRI ŠTVRTEJ LIGY SEVER

17.12.2016 18:13

Pre zaujímavosť a obohatenie futbalového diania v našom regióne, som oslovil zástupcov jednotlivých klubov IV.ligy Sever VsFZ a poprosil ich o spoluprácu pri vyhodnotení ankety "Jedenástka roka 2016 IV.ligy Sever VSFZ".

V ankete postupne hlasovali tréneri, kapitáni, vedúci a v niektorých prípadoch aj hráči jednotlivých mužstiev, ktoré na jeseň 2016 účinkovali v IV.lige Sever VsFZ.

Uvádzam zoznam zástupcov z klubov IV.ligy Sever VsFZ, ktorí mi poslali anketový lístok:

Vysoké Tatry: Filip Tomčák, Šarišské Michaľany: Jakub Harčár, Štrba: Maroš Miženko, Fintice: Martin Gmitro, Spišské Podhradie: Ľubomír Franko, Zámutov: Marek Semanič, Ján Adam, Záhradné: Marián Merkovský, Humenné: Vladimír Voroňák, Dlhé Klčovo: Peter Zahradník, Kračúnovce: Jozef Motýľ, Raslavice: Boris Guman, Ľubotice: Michal Oriňák, Ján Novák.

Z pätnástich klubov, ktoré na jeseň roku 2016 účinkovali v IV.lige Sever VsFZ sa mi nepodarilo získať ani jeden anketový lístok z troch, Pakostova, Medzilaboriec a Radvane nad Laborcom. Zo zostávajúcich dvanástich klubov sa v ankete vyjadrilo štrnásť zainteresovaných.

V ankete si mohli tréneri, vedúci mužstiev, kapitáni a oslovení hráči vybrať z ponuky 20 brankárov, 90 obrancov, 92 záložníkov a 60 útočníkov.

Bodovanie bolo u brankárov v stupnici od najlepšieho 3-2-1, čiže hlasujúci vyberali z ponuky 3 brankárov u obrancov a záložníkov v stupnici 6-5-4-3-2-1, (vyberali zo 6 obrancov a 6 záložníkov) a u útočníkov v stupnici 4-3-2-1, (vyberali 4 najlepších útočníkov).

Body mohli zástupcovia klubov prideľovať všetkým futbalistom uvedeným v zozname, okrem hráčov svojho mužstva. Výnimku som urobil u vedúceho mužstva súťaže, kde som hodnotenie trénera ponechal v pôvodnom stave. Pripomínam, že nie všetci hlasujúci využili možnosť kompletného výberu 19 bodových nominácii (3 brankári, 6 obrancovia, 6 záložníci, 4 útočníci. Kompletný zoznam hlasujúcich s presným rozdelením postov, umiestnením a počtom bodov uverejním postupne v súvisiacich článkov.

NAJLEPŠÍ BRANKÁR IV.ligy Sever VsFZ 2016

Brankári - nominovaných  bolo 13 gólmanov z 20 v zozname,

SUMÁR ( celkový počet bodov, v zátvorke počet jednotlivých nominácii), meno a priezvisko, klubová príslušnosť,

12 bodov (5 nominácií) - Maroš Bálint (Dlhé Klčovo), 12 (5) - Tomáš Vaško (Raslavice), 11 (6) - Martin Kapráľ (Šarišské Michaľany),

10 (5) - Igor Vaško (Záhradné), 9 (4) - Peter Štefánik (Kračúnovce), 8 (5) - Miroslav Žofčák (Zamutov), 5 (3) - Radovan Juhás (Fintice), 3 (2) - Peter Diňa (Radvaň n.L.), 3 (2) Jakub Čorej (Ľubotice), 3 (1) - René Vodilka (Medzilaborce), 2 (1) - Jurij Slávik (Humenné), 1 (1), - Martin Klamár (Pakostov), 1 (1) - Ľubomír Franko (Sp.Podhradie).

O výslednom poradí ankety o najlepšieho brankára IV.ligy Sever VsFZ 2016 rozhodlo, že Maroš Bálint z Dlhého Klčova bol nominovaný zo štrnástich hlasujúcich celkom päťkrát, ale z toho sa trikrát umiestnil na prvom mieste (na prvé miesto ho dali zástupcovia Šarišských Michaľan, Kračúnoviec a Fintíc), raz bol druhý a raz tretí. Tomáš Vaško brankár Šarišských Michaľan momentále na ročnom hosťovaní v Raslaviciach bol nominovaný rovnako päťkrát, ale na prvom mieste bol "iba" dvakrát a trikrát na bol druhom mieste.  Šesť nominácii do Jedenástky roka 2016 zaznamenal  a na treťom mieste sa umiestnil brankár Šarišských Michaľan, Martin Kapráľ (dvakrát prvý, raz druhý, trikrát tretí).

Dvakrát sa na prvom mieste umiestnili Igor Vaško, Peter Štefánik a raz Miroslav Žofčák, Radovan Juhás a René Vodilka.

30 - ročný, 195 cm vysoký, 95 kíl vážiaci Maroš Balint je odchovancom vranovského futbalu. Od leta 2015 prestúpil do Dlhého Klčova, kde už rok predtým v bránke hosťoval.

Maroš Bálint, foto: Ladislav Lukáč.

AUTOR: ATTILA MIKLOŠKO


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/