Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

PRÍPRAVNÝ ZÁPAS - OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĹANY - U19 TATRAN PREŠOV

07.03.2012 21:00

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY - U19 TATRAN PREŠOV 0:2 (0:1)

Aktuálny Majster Slovenska staršieho dorastu a víťaž Československého pohára U19 Tatran Prešov dokonale preveril našu seniorskú reprezentáciu.

Obe družstvá produkovali počas celého zápasu rýchly, presný, kombinačný futbal, ktorý sa musel každému páčiť.

                                  v strede Dušan Kozák, vpravo Vlado Biscák

V prvej štyridsaťpätminútovke sme držali súpera väšinou v bezpečnej vzdialenosti od našej šestnástky. Hru v strede ihriska sme mali pod kontrolou, no šikovní hráči Tatrana sa napriek tomu niekoľkokrát dostali až pred osamoteného bránkára Vaška, ktorí  však ich veľmi nebezpečné nájazdy s prehľadom zlikvidoval.  Hralo sa viac na polovici nášho súpera, vyšli nám aj niektoré krídelné akcie, no chýbalo trošku šťastia pri zakončení a agresivity v osobných súbojoch. Tatranistom sa podarilo v 25.minúte otvoriť skóre, keď boli dôrazní pred našou bránkou a ani  Vaškova ekvilibristika ,lopte v sieti už nazabránila. Naše prvopolčasové šance ostali nevyužité a tak sme po prvykrát v prípravnom zápase prehrali prvú časť hry.

Do druhej časti hry nastúpil Tatran s  celou novou jedenástkou, napriek tomu sme s ním kondične držali krok až do konca zápasu.

Hneď v úvode mohol vyrovnať Kozák, ale z pár metrov strelil iba do bránkára. Postupom času sme úplne prebrali inciatívu a zmena stavu visela na vlásku,  nátlakovou rýchlou hrou sme sa dostávali do mnohých príležitostií,  no po vyložených šanciach Kozáka, Voľanského ,Mihoka lopta  končila vždy mimo bránky dorastencov Tatrana. Odohrali sme výbornú štvrťhodinku s množstvom zmarených šancí, no postupom času naša prílišná aktivita smerom dopredu mala za následok mnohé prečíslenia obrany, ktoré dali vyniknúť brankárovi Vaškovi, no napriek tomu nedokázal zabrániť ešte jednej strele, ktorá prešla za jeho chrbát. Obaja súperi  sa  potom ešte  predbiehali v zahadzovaní vyložených gólových príležitostí a tak sa už stav do konca zápasu nezmenil.

Zápas odhalil v plnej kráse , na ktorých postoch je nutné ešte do prvého majstrovského zápasu popracovať, napriek tomu môžem konštatovať, že náš výkon bol napriek prehre veľmi pozitívny a pri presnejšom zakončení mohol byť stav na ukazovateli aj opačný.

Sila súpera bola evidentná a pramenila z jeho zohratosti, vynikajúcej trénovanosti, hry na jeden dotyk, jeho hráči sa dobre pohybovali a využívali každú možnosť ohroziť nás. Tlačili sa do bránky, neúnavne útočili, strielali a ohrozovali nášho brankára, ten však počas celého zápasu chytal vynikajúco. Za góly v svojej sieti už fakt nemohol. Na druhej strane aj my sme mali veľké množstvo gólových šancí, hrali sme útočne, často strieľali, Kozák s Voľanským svojou rýchlosťou rozbíjali zadné rady súpera a výborne im sekundoval v strede Mihok so Štofánikom, no dnes nám nič nevošlo...

Naša zostava: Vaško - Kubuš,Kovaľ,Durkáč,Tomko - Kočík,Biscák,Štofánik,Mihok - Kozák,Voľanský.

Striedali: Joščák M.,Veterný,Greš,Krivý.

Chýbali: Kaščák,Dubecký,Joščák P.,Vybíral,Dic,Marinica.

U19 1.polčas: Vincler - Bujňák,Šloser,Pivovarník, Želinský - Zápotocký,Voda,Poremba,Kravec - Šafranko,Jakubčin.

-attila-

 


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/