Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

ZOSTUPY - POSTUPY

18.04.2015 18:23

Napriek tomu že do skončenia slovenských majstrovských futbalových súťaží zostáva ešte niekoľko týždňov, futbalovou verejnosťou zaiste sústavne rezonuje večne zaujímavá téma postupov a zostupov na jednotlivých stupňoch futbalových súťaží.

Vypadnutie mužstva z I.Fortuna ligy má následne vplyv na celú slovenskú futbalovú hierarchiu v nádväznosti na teritoriálne rozdelenie futbalových klubov v rámci Slovenska do jednotlivých futbalových zväzov (BFZ, ZsFZ,SsFZ a VsFZ).

Aktuálna situácia k 02.05.2015

Do nášho regiónu spadajú z 12 účastníkov I.Fortuna ligy v prebiehajúcom súťažnom ročníku 2014/15 tri kluby a to Podbrezová, Ružomberok a Košice (momentálne vypadávajúca Banská Bystrica vraj spadá do západnej skupiny), no ani jednému tímu momentálne k 02.05.2015 vypadnutie do nižšej súťaže II.Doxxbet ligy nehrozí.

Z II.Doxxbet ligy aktuálne postupuje mužstvo patriace do ZsFZ Skalica, z Fortuna ligy zostupuje Banská Bystrica a ak by v takomto prípade medzi až tromi vypadávajúcimi z II.Doxxbet ligy nebol zástupca SsFZ Rimavská Sobota, alebo Dolný Kubín, vtedy by sa s III.ligou Východ rozlúčili až tri mužstvá. Ku dnešnému dňu vypadávajú Trebišov a Moldava nad Bodvou. Dolný Kubín momentálne vypadáva do III.ligy SsFZ.

Až štyri mužstvá by vypadli iba v tom prípade ak by do II.Doxxbet ligy zostúpil Ružomberok, Podbrezová, alebo Košice a z II.Doxxbet ligy postúpila by Skalica, ale ak by sa však s II.Doxxbet ligou rozlúčil napríklad Dolný Kubín, vypadávali by z III.ligy východ už iba dvaja poslední v tabuľke a tretie od konca momentálnej tabuľky Vyšné Opátske, by si tentokrát uchovalo treťoligovú príslušnosť.

Ak však I.Fortuna ligu opustí Ružomberok Podbrezová, alebo Košice, z II.Doxxbet ligy postúpi Skalica a vypadnú z nej Košice B, Moldava aj Trebišov, za tejto situácie do IV.ligy spoločne poputujú až štyri mužstvá z III.ligy východ a to Futura Humenné, Vyšné Opátske, Sabinov aj Michalovce B.

V rôznych špecifických, podobných situáciách sa počet vyladávajúcich môže meniť do stavu iba jedného vypadávajúceho a to v prípade ak si I.Fortuna ligu aj na jeseň zahrajú Ružomberok, Podbrezová aj Košice, postúpi do nej zástupca VsFZ z II.Doxxbet ligy Michalovce a vypadne z nej iba posledný z II.Doxxbet ligy ešte o záchranu bojujúci Trebišov. Vtedy by z  III.ligy Východ do IV.ligy JUH mali nasmerované iba momentálne posledné v III.lige Východ Michalovce B. Táto alternatíva je však zatiaľ  veľmi málo pravdepodobná.

l

V skratke uvádzam všetky možné eventuality:

Ak z I.ligy vypadne mužstvo patriace do do II.ligy stred,východ - z II.ligy postúpi mužstvo zo ZsFZ a medzi tromi vypadávajúcimi z II.ligy budú všetky mužstvá z VsFZ z III.ligy východ vypadnú až 4 mužstvá !!!.

Ak z I.ligy vypadne mužstvo patriace do do II.ligy stred,východ - z II.ligy postúpi mužstvo zo ZsFZ a medzi tromi vypadávajúcimi budú dve mužstvá  z VsFZ z III.ligy východ vypadnú 3 mužstvá !!!.

Ak z I.ligy vypadne mužstvo patriace do do II.ligy stred,východ - z II.ligy postúpi mužstvo zo ZsFZ a medzi tromi vypadávajúcimi bude iba jedno mužstvo  z VsFZ z III.ligy východ vypadnú 2 mužstvá !!!.

Ak z I.ligy vypadne mužstvo patriace do do II.ligy stred,východ - z II.ligy postúpi mužstvo z VsFZ a medzi dvomi vypadávajúcimi budú obe mužstvá  z VsFZ z III.ligy východ vypadnú 3 mužstvá !!!.

Ak z I.ligy vypadne mužstvo patriace do do II.ligy stred,východ - z II.ligy postúpi mužstvo z VsFZ a medzi dvomi vypadávajúcimi jedno mužstvo  z VsFZ z III.ligy východ vypadnú 2 mužstvá !!!.

Ak z I.ligy vypadne mužstvo patriace do do II.ligy stred,východ - z II.ligy postúpi mužstvo z VsFZ a medzi dvomi vypadávajúcimi nebude ani jedno mužstvo  z VsFZ z III.ligy východ vypadne 1 mužstvo !!!.

Ak z I.ligy vypadne mužstvo patriace do do II.ligy Bratislava, západ - z II.ligy postúpi mužstvo z VsFZ a jediným vypadávajúcimi bude  mužstvo  z VsFZ z III.ligy východ vypadnú 2 mužstvá !!!.

Ak z I.ligy vypadne mužstvo patriace do do II.ligy Bratislava, západ - z II.ligy postúpi mužstvo z VsFZ a jediným vypadávajúcimi  nebude mužstvo  z VsFZ z III.ligy východ vypadne 1 mužstvo !!!.

Ak z I.ligy vypadne mužstvo patriace do do II.ligy Bratislava, západ - z II.ligy postúpi mužstvo zo ZsFZ a medzi dvomi  vypadávajúcimi budú obe  mužstvá  z VsFZ z III.ligy východ vypadnú 3 mužstvá !!!.

Ak z I.ligy vypadne mužstvo patriace do do II.ligy Bratislava, západ - z II.ligy postúpi mužstvo zo ZsFZ a medzi dvomi  vypadávajúcimi bude jedno  mužstvo  z VsFZ z III.ligy východ vypadnú 2 mužstvá !!!.

Ak z I.ligy vypadne mužstvo patriace do do II.ligy Bratislava, západ - z II.ligy postúpi mužstvo zo ZsFZ a medzi dvomi  vypadávajúcimi nebude mužstvo  z VsFZ z III.ligy východ vypadne 1 mužstvo!!!.

Vzhľadom k týmto viacerým možným postupovým a zostupovým kombináciám by sa následne menil aj počet vypadávajúcich zo IV.ligy Sever,  V.ligy Šarišskej až po II.triedu ObFZ Prešov.

Dôležitou skutočnosťou majúcou vplyv na zostupové "ambície" mužstiev z II.Doxxbet ligy bude mať aj konečný stav tabuľky III.ligy SsFZ. Ak do II.Doxxbet ligy postúpi súčasný líder Teplička nad Váhom, alebo druhý Martin, tí podľa najnovšej demarkačnej čiary patria do II.Doxxbet ligy Západ, ale tretie Námestovo by patrilo do II.Doxxbet ligy Východ, čo by malo vplyv na počet mužsiev ktoré opustia III.ligu Východ.

Pre postupnosť IV.ligy SEVER by platilo napríklad, uvediem najnepríjemnejší scénar:

Okresy v IV.lige SEVER (Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Levoča, Sabinov, Prešov , Bardejov, Vranov, Svidník, Stropkov, Medilaborce, Snina a Humenné)

Ak I.Fortuna ligu opustí Ružomberok, Podbrezová, alebo Košice, z II.Doxxbet ligy postúpi príslušník západu Skalica a vypadnú z nej východoslovenské kluby Košice B, Moldava aj Trebišov, za tejto situácie do IV.ligy vypadnú až štyri mužstvá z III.ligy východ a to Futura Humenné, Vyšné Opátske, Sabinov aj Michalovce B. Dve z nich Futura Humenné a Sabinov patria do IV.ligy SEVER. Do III.ligy východ by postúpili Pušovce a do IV.ligy SEVER by postúpili z V.ligy Šarišskej, Šarišské Michaľany, z V.ligy Podtatranskej nikto a z V.ligy Vihorlatsko - Dukelskej Stakčín,  tak za týchto okolností by zo IV.ligy SEVER podľa aktuálnej tabuľky vypadli tri mužstvá 14.Raslavice, 15.Spišské Podhradie a 16.Stará Ľubovňa.

Raslavice aj Stará Ľubovňa patria podľa regionálneho rozdelenia do V.ligy Šarišskej, takže po odhláseni Beloveže, prípadnom postupe Šarišských Michaľan do IV.ligy Sever a postupe momentálnych lídrov 1.tried ObFZ Prešov mužstva Ražňan, ObFZ Bardejov Koprivnice a ObFZ Stará Ľubovňa tímu Čirča....

Takže momentálne ešte veľmi zamotané, ale pre lepší prehľad potrebné variácie.

Uvádzam iba kluby v pôsobnosti VsFZ Košice a ObFZ Prešov:

Fortuna liga

12 účastníkov

MFK Košice - 8.miesto

Doxxbet liga

O postup - 12 účastníkov

Michalovce - 2.miesto, Tatran Prešov - 3.miesto, Bardejov - 5.miesto, Poprad - 12.miesto

Zostup - 6 účastníkov

Lokomotíva Košice - 2.miesto, MFK Košice B - 3.miesto, Moldava 5.miesto, Trebišov - 6.miesto

III.liga VsFZ

16 účastníkov

Tatran Prešov B - 1.miesto, Lipany - 2.miesto, Snina - 5.miesto, Giraltovce - 6.miesto, Stropkov - 7.miesto, Vranov - 8.miesto,  Vysoké Tatry - 10.miesto, Plavnica - 11.miesto, Bardejovská Nová Ves - 12.miesto, Futura Humenné - 13.miesto, Sabinov - 15.miesto

IV.liga SEVER

16 účastníkov

1.Pušovce, 2.Svit, 3.Radvaň nad Laborcom, 4.Pakostov, 5.Medzilaborce, 6.Dlhé Klčovo, 7.Zamutov, 8.Kračunovce, 9.Štrba, 10.Svidník, 11.Ľubotice, 12.Kendice, 13.Fintice, 14.Raslavice, 15.Spišské Podhradie, 16.Stará Ľubovňa

IV.liga JUH

1.Veľký Horeš

V.liga Šarišská

1.Šarišské Michaľany....11.Gaboltov, 12.Kľušov, 13.Šiba

V.liga Podtatranská

1.Gelnica

V.liga Vihorlatsko - Dukelská

1.Stakčín

1.trieda ObFZ Prešov

1.Ražňany

1.trieda ObFZ Bardejov

1.Koprivnica

1.trieda ObFZ Stará Ľubovňa

1.Čirč

pripravil:Attila Mikloško


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/