Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

VÍKENDOVÉ VÝSLEDKY - OŠFK - SENIORI - V.ŠEBASTOVÁ - ST., ML. DORAST - SNINA - ŽIACI - DULOVÁ VES

24.09.2011 21:46

SENIORI VEČERNÍK

V.ŠEBASTOVÁ - Š.MICHAĽANY 1:0 (1:0) FOTO

O prehrách sa vždy píše ťažko, ale všetko zlé je aj na niečo dobré. Nastúpili sme na zápas bez chorého Kočíka a zaneneného Štofanika. Chýbali aj dlhodobo zranení Bystroň a Jaco, pracovne vzdialený Ďurica. Na lavičke zostali Kaščák, Tomko, chorý Veterný a dorastenec Jakub Kovaľ.

Začiatok zápasu sa niesol v znamení iniciatívy domácich, ktorí sa dostali do dvoch nebezpečných skrumáži pred našu bránku, ktoré sme s námahou vyriešili. Postupne sme hru vyrovnali, no k žiadnej šanci sme sa nedostali. Nevychádzali nám ani štandartky, ani rohové kopy, domáci všetko odvrátili. V 25.minúte prudkým padajúcim listom z hranice šestnástky Krivý prekonal Jožka Straku. Po góle sme sa vysunuli viac dopredu, ale nič nám nevychádzalo a naše snaženie končilo už v náznaku.

V druhej časti hry domáci stačili všetko naše snaženie mariť a po rýchlých protiútokoch niekoľkokrát ešte vystrašili nášho brankára. Naša aktivita smerom dopredu končila na šestnástke "šebešanov". Náznak šance mal Kozák, v rýchlosti atakovaný však nespracoval v šestnástke, Guzík vystrašil brankára hostí Babjaka priamo z rohu a Durkáč nedosiahol na päťke v páde hlavou na center, to však bolo všetko a domáci si jednogólovú výhru už odkontrolovali.

OŠFK: Straka - Ondrej,Durkáč,Marcinko,Greš -Krivý,Drobňák,Vybíral,Hurný-Kozák,Guzik. ŽK - Marcinko,Guzik,Hurny. Pred 200 divákmi rozhodoval Tall.

gól domácich zaznamenal v 25.minúte Krivý

 

 

ST.DORAST

SNINA - Š.MICHAĽANY 2:0 (1:0) FOTO

 

Po skvelom víťazstve nad Moldavou 5:3, sme cestovali do Sniny s oprávneným nárokom na zisk bodov. Predzápasové šumy nasvedčovali , že aj na základe tohto výsledku majú z nás domáci tak trošku strach. K dobrej pohode mohol našim mladíkom dopomôcť aj pohľad na fantastickú trávičku "sninského" futbalové stánku.

Priebeh prvého polčasu bol však skôr "pripomienkou" nášho výkonu z Ľubotíc. Pretechnizovaný futbal, bez štipky agresivity, nám však aj napriek tomu priniesol tri gólovky, ktoré Dušan Švec trestuhodne zahodil a tak namiesto  0:3, bolo na ukazovateľovi skóre, pozn.(žiaden nebol) 1:0 pre domácich. Udialo sa to dá sa povedať už po našej tradičnej chybe v situácii, keď naši súperi zahrávajú rohové kopy, protihráčov nedôsledne obsadzujeme a  bránime  a náš brankár váha, preto tak podobne aj v tomto prípade loptička pohodlne skončila za jeho chrbtom.

Druhé dejstvo nám pripravilo ešte väčšie prekvapenie. Ako sa v športe hovorí, súper hrá iba to, čo mu jeho súper dovolí, tak presne podľa tohto hesla sa zariadili "sninskí" dorastenci a keď  naši hrali prakticky takzvané "NIČ"  tak si zahrali aspoň oni a opäť po rohu zvýšili už na konečných 2:0.

Ku všetkej úcte k "sninčanom" tento zápas sme mali jednoznačne vyhrať ,ale neskúsenosťou a nedostatočnou agresivitou v osobných súbojoch sme úplne zbytočne stratili všetky tri body. Na druhej strane prehnaná kritika nie je vždy namieste, lebo výkon hráčov na ihrisku ovplyvňuje aj mnoho iných okolností a faktorov tak  ako v našom prípade, napr.(náš tesný príchod pred zápasom, skorý začiatok stretnutia, dvojhodinová cesta do Sniny...). Preto verím že tento dobre typologicky poskladaný tím, ukáže už v nasledujúcom meraní síl vo veľkom "derby" proti Sabinovu  opäť svoju silu a v ďalšom stretnutí ,  na pôde súpera si z  pôdy Starej Ľubovne priviezie konečne už aj tri body z vonku.

Snina nastúpila v zostave: Magura-Kapráľ,Krupa,Prokop,Kopáč-Kepík,M.Štofík,Drančák,Bindzár-Budi,Čop. Striedali: P.Štofík,Besehanič,Husťák,

OŠFK Šarišské Michaľany: Šidík-Štofánik,Lukáč,Kovaľ,Vavrek-Husár,Ondík,Pajdiak-Švec,Bella,Dužda. Striedali: Magáč,Pytlík,

Góly :17.Budi,63.Prokop. Pred 50 divákmi rozhodovali Paulišin-Vasilenko,Greško.

 

 

ML.DORAST FOTO

SNINA - Š.MICHAĽANY 2:2 (0:0)

Už pred zápasom sme mali veľké obavy o výsledok, nakoľko pre rôzne príčiny nasadlo do autobusu iba deväť našich mladších dorastencov.

Pohľad hráčov Sobraniec na  predzápasovú rozcvičku v nich určite evokoval obrovskú chuť po ľahkom víťazstve, ktorú v prvej štvrhodinke vyjadroval aj brankár domácich stálym  pokrikom "už dajme gól" no ten neprichádzal, lebo ani nemal ako a prečo prísť. Naopak "michalianskych" deväť statočných na prekvapenie všetkých( vyrukovalo do zápasu s pevnou obranou a hrou na jedného útočníka, 4-3-1), mohlo prvé dejstvo vyhrať kľudne aj trojgólovým rozdielom.

Keď sme sa v druhom polčase opäť vyrútili do protiútoku a domáci iba za cenu červenej karty zatiahli záchrannú brzdu, stav hráčov sa upravil po  pätnástich minútach druhého polčasu na 10-9. Paradoxne až za takéhoto pomeru síl na hracej ploche sa domácim dvakrát podarilo nášho brankára prestreliť a zdalo sa, že je rozhodnuté. Tento zápas však zastihol náš mladší dorast v ohromnej pohode a nezmiernou bojovnosťou, ale aj futbalovým umom hrozili aj za tohoto nepriaznivého stavu a chceli sa aspoň o ten jeden bodík pobiť. Keď po utešenej akcii cez stred znížili Romanom Konečným na 2:1, k vyrovaniu to už o pár minút smerovalo, no ešte vtedy tomu zabránilo brvno. Futbalová spravodlivosť však nakoniec zaúradovala a päť minút pred koncom utešenou strelou z 30-tich metrov do šibenice, obranca Matúš Kovaľ zariadil cenný bodík. Tento zápas nám iba opäť potvrdil, aký je futbal krásna hra, plná neočakávaných situácií . Za všetko hovorí  vyjadrenie domáceho obrancu po zápase: "Za stavu 2:0 sme  sa mali radšej stiahnuť a brániť výsledok".

Tréneri Tumidalský, Nižník ako aj vedúci mužstva Šidík, vyslovili veľkú pochavalu hráčom mladšieho dorastu a ja skutočne môžem iba potvrdiť, že podali skvelý výkon a všetci, ktorí odohrali týchto "sninských" osemdesiat minút si zaslúžia minimálne treťoligový dres.

Naše góly: Roman Konečný, Matúš Kovaľ, z našich žltou kartou boli napomínaní Lichvár, Štvartak.

Pred 50 divákmi rozhodovali Vasilenko- Paulišin,Greško.

 

-Attila Mikloško-

 

 

Naše góly: Roman Konečný, Matúš Kovaľ, z našich žltou kartou boli napomínaní Lichvár, Štvartak. Pred 50 divákmi rozhodovali Vasilenko- Paulišin,Greško.

-Attila Mikloško-

 

 

ŽIACI

Š.MICHAĽANY - DULOVÁ VES 4:0 (3:0) FOTO

Toto žiacke majstrovské stretnutie som videl až od momentu, pozn.(bol som v Snine s dorastencami), keď Mimko Minár zvyšoval z penalty na 4:0, pozn.(od 55.minúty). Videl som, že tréner Tibor Guzík už v tom čase mal na ihrisku aj niekoľko hráčov nižších ročníkov. Napriek tomu sme mohli ešte minimálne trikrát z vyložených šancí skóre zvýšiť v náš prospech. Obraz hry bol taký, že za posledných 15 minút sa Dulová Ves, za polovicu ihriska nedostala a mohla byť nakoniec rada, že prehrala iba o štyri góly.

O zápase mi tréner Tibor Guzík povedal: "Od začiatku sme súpera pritlačili a ten sa k ohrozeniu našej bránky vôbec nedostal, keď sme stav postupne zvyšovali vystriedal som bránkára a aj do poľa som poslal chlapcov z lavičky. Aj za tejto situácie sme však mali hru absolútne pod kontrolou. Som spokojný so všetkými hráčmi, ktorí na ihrisko nastúpili".

Góly: Dužda, Švec, Minár (11m), vlastný.

Týmto víťazstvom sme sa posunuli v tabuľke nie len pred Dulovú Ves, ale aj pred Župčany, ktoré prehrali doma s Malým Šarišom 0:2. Ešte neviem ako hrali Fintice, ale už sme minimálne na treťom mieste v tabuľke -  8 zápasov, 5 výhier, 1 remíza, 2 prehry, skóre 32:9, 16 bodov.

Našich 32 gólov strelili: Mimko Minár 16, Rasťo Švec 5, Deži Dužda 4, Erik Nemethy 3, Rasťo Sabol 2, jeden zavesil Adam Šimčík a jeden si dala Dulové Ves sama.

V ďalších kolách máme priaznivé vyžrebovanie, ktoré nás predurčuje zotrvať na najvyšších priečkach tabuľky. Chuťovkou jesene , na ktorú sa všetci veľmi tešíme, bude meranie síl s lídrom poradia FK PUŠOVCE, ktoré ešte nestratili ani bod a dostali iba jeden gól.

Chcel by som ešte vyjadriť pochvalu celému realizačnému tímu žiakov za to, že na hru našich futbalových nádejí sa skutočne dá pozerať, čo  zaiste odzkradľuje aj ich postavenie v tabuľke a nebyť neprítomnosti brankára a niektorých zbytočných chýb, mohlo byť ich doterajšie zápasové  konto  kľudne aj - 8 8 0 0 a to môžem ja sám potvrdiť , pretože som všetky ich zápasy videl.  Aj rodičia hráčov sa vyjadrujú veľmi pozitívne k celkovej atmosfére, ktorá vládne v žiackom kolektíve a pochvaľujú si prácu našich trénerov Michala Marcinka a Tibora Guzika.

Okrem toho vyžaruje z hry našich mladých futbalistov  aj oduševnenosť, radosť z hry, ktorá je však v neposlednej rade podložená aj veľkou snahou a bojovnosťou. Je očividné, že  nám tu z kvantity vyrastá aj viacero talentov a je tu tiež mnoho perspektívnych šikovných hráčov. Takže máme sa ešte načo tešiť. 

-att-

1.trieda ObFZ - SENIORI - 10.kolo - VYŠNÁ ŠEBASTOVÁ - ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY 1:0 FOTO

III.liga VsFZ - starší dorast 8.kolo - SNINA - ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY 2:0 komentár k zápasu aj na e-noviny GÓL VsFZFOTO

III.liga VsFZ - mladší dorast 8.kolo - SNINA - ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY 2:2 FOTO

1.trieda ObFZ - ŽIACI 8.kolo - ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY - DULOVÁ VES 4:0 FOTO

 

III. LSD 8. Kolo:
Ľubotice – Moldava 2:2, Góly: R nenahlásil
Snina – Š. Michaľany 2:0, Góly: Budi, Prokop
Sabinov – Kežmarok 4:0, Góly: Karabinoš, Andreánsky, Gáll, Beliš
St. Ľubovňa – Sobrance 2:1, Góly: Kyseľa, Nemergut - Byra
Poprad – Michalovce „B“ 3:1, Góly: Kováč 2, Dikant - Sochanič
KAC Košice – Koš. N. Ves 5:3, Góly: Hricišin 2, Pituk, Palko, Jánosík - Bačo, Patvarický
Čaňa – Sp. Belá 5:1, Góly: Hric A. 3, Hric L. 2 - Andras

III. LMD 8. Kolo:
Ľubotice – Moldava 3:1, Góly: Vysoky 3 - Zubricky
Snina – Š. Michaľany 2:2, Góly: Leitner 2 - Konečný, Kovaľ
Sabinov – Kežmarok 2:1, Góly: Kropiľák, Gmyrek (vl.) - Dobeš
St. Ľubovňa – Sobrance
Poprad – Michalovce „B“ 0:2, Góly: Doboš, Andrejko
KAC Košice – Koš. N. Ves 5:1, Góly: Zareva 2, Horňák, Bereš, Antol - Murajda
Čaňa – Sp. Belá 3:2, Góly: Juhasz 2, Petruš - Čarnogurský 2




 

 


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/