Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

V ÚTOKU SEDEMNÁSTKA

23.12.2016 19:40

V poslednej časti predstavujem zakončovateľov, od ktorých v prevažnej miere závísí korenie futbalu a tým je strelenie gólu.

Na anketových lístkoch sa nachádzalo iba sedemnásť útočníkov, ktorí boli z desiatich klubov účinkujúcich na jeseň 2016 v IV.lige Sever, chýbali na nich zástupcovia piatich tímov a to Dlhého Klčova, Zámutova, Fintíc, Vysokých Tatier a Štrby.

Bodovanie u hráčov z útoku bolo v poradí od najlepšieho 4-3-2-1 a hlasujúci si mohli vybrať štyri mená s tým, že zástupca klubu neprideľoval body svojim hráčom.

Uvádzam zoznam zástupcov z klubov IV.ligy Sever VsFZ, ktorí mi poslali anketový lístok:

Vysoké Tatry: Filip Tomčák, Šarišské Michaľany: Jakub Harčár, Štrba: Maroš Miženko, Fintice: Martin Gmitro, Spišské Podhradie: Ľubomír Franko, Zámutov: Marek Semanič, Ján Adam, Záhradné: Marián Merkovský, Humenné: Vladimír Voroňák, Dlhé Klčovo: Peter Zahradník, Kračúnovce: Jozef Motýľ, Raslavice: Boris Guman, Ľubotice: Michal Oriňák, Ján Novák.

Najviac útočných nominácií dosiahol druhý tím tabuľky Šarišské Michaľany a to tri (Erik Kapráľ, Peter Jačišin a Dušan Kozák), rovnako aj siedme Humenné (Zdenko Cigán, Peter Petričko a Ján Andrejko), dve Kračúnovce, Medzilaborce a Spišské Podhradie, po jednej Radvaň nad Laborcom, Ľubotice, Záhradné, Raslavice a Pakostov.

Najlepšie útočné duo IV.ligy Sever VsFZ vzniklo na základe anketového bodovania z dvoch hráčov druhého tímu jesennej tabuľky Šarišských Michaľan, ktoré nastrieľali svojím súperom na jeseň 2016 najviac gólov a to až 47, čo je priemer viac ako tri góly na zápas. Šarišské Michaľany počastovali v pätnástich jesenných majstrovských futbalových stretnutiach Vysoké Tatry desiatimi, Ľubotice ôsmimi, Zámutov piatimi, Spišské Podhradie, Štrbu a Kračúnovce štyrmi, Fintice tromi, Humenné  a Pakostov dvomi, Dlhé Klčovo, Záhradné, Raslavice, Medzilaborce a Radvaň nad Laborcom jedným gólom.

Najviac a to až desať nominácií zaznamenal 21 - ročný rodák z Dulovej Vsi v drese Šarišských Michaľan Erik Kapráľ, ktorý si počas štúdia zahral v západoslovenských kluboch Dunajská Lužná, Rovinka a Tomášov. Piaty najlepší jesenný strelec s deviatimi presnými zásahmi prišiel do Šarišských Michaľan z Ľubotíc. Na prvom mieste sa ocitol trikrát u útočníkov (štyri body mu udelila Štrba, Ľubotice  a Fintice, raz bol prvý ako záložník s  hlasom Vysokých Tatier. Okrem prvenstiev bol raz druhý, raz tretí a štyrikrát štvrtý.

Osemkrát bol nominovaný 27 - ročný odchovanec Tatrana Prešov Peter Jačišin rovnako v drese Šarišských Michaľan, ktorý prišiel do Šarišských Michaľan zo Záhradného a predtým pôsobil aj v Sabinove, Veľkom Šariši a aj neďaleko rodiska svetovej rekórderky v behu na 800 metrov Jarmily Kratochvílovej Golčova - Jeníkova v Novej Pake. Tretí najlepší strelec súťaže zaťažil konto súperových brankárov na jeseň 2016 celkom desaťkrát. Päť prvenstiev hovorí za všetko, plný počet bodov mu udelili dvakrát v Zámutove, raz v Raslaviciach, Dlhom Klčove a Ľuboticiach a bol ešte aj trikrát tretí.

Za vedúcim duom skončila trojica skúsených harcovníkov Jaroslav Adam z Ľubotíc, Michal Kamenčík z Raslavíc a Zdenko Cigán z Humenného.

Jedno prvenstvo v ankete získali ešte aj Dušan Kozák zo Šarišských Michaľan, Michal Kamenčík z Raslavíc a Peter Petričko z Humenného.

Útočníci IV.ligy Sever - nominovaných bolo sedemnásť futbalistov zo šesťdesiatich uvedených v zozname, z desiatich  klubov.

SUMÁR ( celkový počet bodov, v zátvorke počet jednotlivých nominácii), meno a priezvisko, klubová príslušnosť,

NAJLEPŠIA ÚTOČNÁ DVOJICA IV.LIGY SEVER 2016

Útočníci - 17 nominovaných zo 60 v zozname,

27 (10) - Erik Kapráľ (Š.Michaľany), 26 (8) - Peter Jačišin (Š.Michaľany),

24 (9) - Jaroslav Adam (Ľubotice), 19 (6) - Michal Kamenčík (Raslavice), 18 (5) - Zdenko Cigán (Humenné),

6 (2) - Peter Petričko (Humenné), 4 (2) - Jozef Fedorko (Pakostov), 4 (2) - Štefan Pčola (Radvaň n.L.), 4 (1) Dušan Kozák (Š.Michaľany),

3 (3) - Erik Maliňák (Sp.Podhradie), 3 (1) - Radoslav Krajňák (Záhradné), 2 (1) - Adam Tirpák (Sp.Podhradie),

1 (1) - Dávid Slíž (Medzilaborce), 1 (1) - Ján Peržeľ (Kračúnovce), 1 (1) - Ján Andrejko (Humenné),  1 (1) - Jozef Nazarej (Kračúnovce), 1 (1) - Róbert Potoma (Medzilaborce),

v popredí Erik Kapráľ, foto: Attila Mikloško

AUTOR: ATTILA MIKLOŠKO


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/