Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

V PONDELOK BY UŽ MALO BYŤ JASNEJŠIE

28.06.2016 07:34

K dnešnému dňu (28.06.2016) stále nedošlo ku konečnému rozhodnutiu Športovo - technickej komisie VsFZ ohľadom kvalifikačného stretnutia.

Kluby ktoré sa prihlásili do II.ligy SFZ majú termín na splnenie všetkých potrebných náležitostí 30.06.2016. Takže definitíva o konečnom stave tejto ligy by mala padnúť predpokladám do pondelka 04.07.2016.

Nakoľko Víťaz III.ligy Východ v súťažnom ročníku 2015/16, Krásna nepodal prihlášku do II.ligy SFZ a zostáva tak aj pre nasledujúci súťažný ročník 2016/17 v III.lige Východ, týmto svojím rozhodnutím nám značne skomplikoval možnosť uchádzať sa o účasť v najvyšej regionálnej súťaži.

Druhé Lipany sa do II.ligy SFZ prihlásili, no počet účastníkov II.ligy SFZ aj tak zostáva stále iba na čísle desať. V priebehu týždňa 22.06.2016, prebehli rokovania o prípadnom doplnení II.ligy o jedného účastníka zo Stredného Slovenska (do úvahy pripadajú Kremnička, Liptovský Hrádok, alebo aj Námestovo). SFZ ponúkol už po skončení východoslovenských súťaží možnosť doplniť II.ligu SFZ štvrtému a piatemu mužstvu III.ligy Východ VsFZ Stropkovu aj Vranovu. 

Nielen tieto informácie uviedol v článku z 20.06.2016 na web stránke VsFZ jeho sekretár Marcel Eperješi. Záleží tiež však dosť aj na tom, či pôjde do II.ligy SFZ mužstvo zo SsFZ, alebo či bude SFZ súhlasiť s tým ak by aj mužstvo zo Stredného Slovenska nedoplnilo Il.ligu SFZ, aby mala II.liga SFZ napríklad už iba so Stropkovom nepárny počet 11 účastníkov. Ak nepríjme a podmienky nesplní mužstvo zo Stredu a aj keby bol Stropkov bol SFZ akceptovaný napriek tomu existuje možnosť, že jeseň odštartuje II.liga SFZ s iba 10 mužstvami. V tomto prípade by sme kvalifikačný zápas s Kalšou už samozrejme nehrali. No môže stať ze budú hrať  iba jedenásti, ale pre nás je podstatné aby v takomto prípade jedenástym celkom v II.lige bol Stropkov.

V Korzári 24.06.2016 vyšiel článok, že v regionálnych súťažiach už je všetko jasné, no II.liga SFZ je súťaž riadená Slovenským futbalovým zväzom a podľa mojich informácií sa tak o možnosti zahrať si kvalifikačný zápas rozhodne až v pondelok 04.07.2016.

Na doriešene podoby II. ligy SFZ sa v regióne preto ešte stále čaká.Od následného verdiktu SFZ sa budú odvíjať ďalšie kroky regionálneho zväzu, čo sa týka ešte možnosti prípadných postupov a zostupov. Isté je iba to, že z III. ligy Východ vypadáva do IV. ligy Juh Moldava nad Bodvou. Nováčikmi budú Svit a Veľký Horeš ako víťazi IV. ligy Sever a Juh. Ak by išiel do II. ligy SFZ Stropkov, tak kvalifikačné stretnutie by určilo zvyšného účastníka III. ligy Východ.

Zo IV. ligy Sever vypadávajú Kendice a pokiaľ by postúpili aj Šarišské Michaľany, tak by sa ďalšie kvalifikačné stretnutia týkali celkov, ktoré skončili na 2. mieste v V. ligách - v skupinách Podtatranskej (Poprad B), Šarišskej (Bardejov - Dlhá Lúka) a Vihorlatsko - dukelskej (Ptičie), pričom víťaz kvalifikácie by si zabezpečil miestenku do IV. ligy Sever.  Zo IV. ligy Juh vypadávajú Borša, Michaľany a Sp. Vlachy. V prípade, že by v kvalifikácii o postup do III. ligy obstála Kalša, tak by sa čiara zostupu posunula a udržali by sa Sp. Vlachy.

Zo Šarišskej skupiny postupuje Záhradné a vypadnutie sa týkalo pôvodne okrem Chmiňan, aj Gaboltova a Čirču. Dodatočne však prišlo oznámenie od Oblastného futbalového zväzu Stará Ľubovňa, že víťaz Malý Lipník postup neakceptuje a tak sa Čirč napokon zachránil. Do V.ligy Šarišskej sa neprihlásilo v poslednej chvíľke ani mužstvo Uzoviec a tak sa šťastie zotrvania usmialo pre nasledujúci súťažný ročník aj na Gaboltov.

Z Úradnej správy VsFZ zo dňa 25.05.2016 vyplýva, že nový súťažný ročník bude uzavretý vydaním žrebovacích čísel do 29.06.2016. Ešte aj po tomto termíne je však na základe vzájomnej dohody možná výmena žrebovacích čísel do 05.07.2016. Do terínu 11.07.2016 na základe neuhradenia kaucie za prihlášku do súťaže ešte stále môže dôjsť k vyradeniu mužstva z príslušnej súťaže. Pri pridelených žrebovacích číslach v IV.lige Sever ešte napríklad nie je istá stopercentná účasť Vyšného Mirošova a do 30.07.2016 sa toho môže ešte mnoho udiať...

Takže ešte nič nie je definitívne uzavreté až pokiaľ mužstvá v jednotlivých súťažiach nevybehnú na jesenné trávniky. Akurát menší problém vznikol tým, že našim hráčom bolo povedané aby zostali v tréningovom procese po skončení súžaže a neodchádzali na dovolenky v súvislosti s kvalifikačným stretnutím. Od posledného súťažného zápasu však už uplynuli tri týždne a kvalifikačný zápas vyhlásený nebol, stále sa čaká na rozhodnutie SFZ ohľadne uzavretia II.ligy SFZ.

Naši hráči sa na kvalifikačný zápas poctivo pripravovali, zrušili dovolenky, ale už to nevydržali a odcstovali na ne... súťažný ročník 2016/17, začína v šestnástkových skupinách v nedeľu 31.07.2016, čiže už o päť týždňov. Stále je do začiatku nasledujúceho súťažného ročníka ešte dosť času a v prípade kvalifikačného stretnutia po návrate hráčov z dovoleniek by sme mohli nastúpiť skoro v kompletnej zostave.

Nádej zahrať si o postup je už veľmi malá, ale ešte stále existuje. Kalša na svojej stránke uvádza podobné info, no tiež to ešte neuzatvára...

PRIPRAVIL: ATTILA MIKLOŠKO


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/