Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

TRAJA MICHAĽANCI A NOVÁK

18.12.2016 17:13

Pokračujem vo vyhodnotení ankety "Jedenástka IV.ligy Sever VsFZ 2016" .

Tentokrát ponúkam bodové poradie hráčov, ktorí sa na futbalových trávnikoch pohybujú najčastejšie pred vlastnými brankármi vo "veľkom vápne".

Na anketovom lístku sa objavila široká paleta až 40 obrancov, zo všetkých pätnástich klubov účinkujúcich na jeseň 2016 v IV.lige Sever.

Bodovanie u obrancov bolo v stupnici 6-5-4-3-2-1 od najlepšieho, čiže hlasujúci si mohli vybrať až šesť mien s tým, že zástupca klubu neprideľoval body svojim hráčom.

Uvádzam zoznam zástupcov z klubov IV.ligy Sever VsFZ, ktorí mi poslali anketový lístok:

Vysoké Tatry: Filip Tomčák, Šarišské Michaľany: Jakub Harčár, Štrba: Maroš Miženko, Fintice: Martin Gmitro, Spišské Podhradie: Ľubomír Franko, Zámutov: Marek Semanič, Ján Adam, Záhradné: Marián Merkovský, Humenné: Vladimír Voroňák, Dlhé Klčovo: Peter Zahradník, Kračúnovce: Jozef Motýľ, Raslavice: Boris Guman, Ľubotice: Michal Oriňák, Ján Novák.

Najviac nominácii z jedného klubu z radov obrancov sa objavilo u piateho tímu tabuľky Raslavíc a to až šesť (Ján Tomaško, Jakub Bielončík, Maroš Janík, Marián Plančár, Marek Tomaško a Radovan Demko). Šarišské Michaľany a Dlhé Klčovo majú po piatich nominovaných, Kračúnovce a Záhradné po štyroch. Troch zástupcov v ankete majú Ľubotice, Radvaň nad Laborcom a Humenné, po dvoch Pakostov, Vysoké Tatry a Spišské Podhradie, jeden obranca figuruje v prehľade zadákov za Zámutov, Fintice, Štrbu a Medzilaborce.

Najlepšia štvorčlenná obranná formácia IV.ligy Sever sa tak vykryštalizovala na základe anketového bodovania z troch hráčov druhého mužstva tabuľky Šarišských Michaľan, ale celkovo najviac hlasov získal kapitán jedenásteho mužstva súťaže Ľubotíc skúsený, Ján Novák.

Prvá štvorica výrazne dominovala, nakoľko viac ako štyri nominácie do ankety z ďalších kandidátov nezískal už ani jeden futbalista. Aj bodový odstup posledného z víťaznej štvorice od piateho v poradí  Gabriela Horváta z Radvane nad Laborcom je viac ako výrazný. Potešiteľný je však fakt, že do nominácie sa dostal tak veľký počet mien či už z radov skúsenejších futbalistov, ale aj viacero nádejných, talentovaných kandidátov.

Zástupcovia Raslavíc, Spišského Podhradia a dvakrát Ľubotíc dali na prvé miesto obrancu Šarišských Michaľan Michala Baku, ktorý bol ešte aj raz druhý, no celkovo najviac bodov získal Ján Novák z Ľubotíc, ktorého najvyššie ocenili "iba" Šarišské Michaľany a Zámutov, no bol ešte raz druhý, raz tretí a trikrát štvrtý. Michal Dubecký zo Šarišských Michaľan bol raz prvý, raz druhý, dvakrát tretí, dvakrát štvrtý a raz na piatom mieste. Kapitán Šarišských Michaľan Jakub Harčár bol trikrát druhý, dvakrát tretí a raz štvrtý.

Na prvom mieste ankety sa u hlasujúcich raz ocitli ešte aj Milan Miklóš z Humenného, Adam Ivanič zo Záhradného, Alexander Dubas z Pakostova, Jakub Bielončík z Raslavíc, Ján Jopek zo Šarišských Michaľan, Gabriel Horvát z Radvane nad Laborcom a Ján Adam zo Zámutova.

Obrancovia IV.ligy Sever - nominovaných bolo štyridsať futbalistov z deväťdesiatich uvedených v zozname, z pätnástich klubov:

SUMÁR ( celkový počet bodov, v zátvorke počet jednotlivých nominácii), meno a priezvisko, klubová príslušnosť,

NAJLEPŠIA ŠTVORČLENNÁ OBRANNÁ FORMÁCIA IV.LIGY SEVER 2016

30 bodov (7 nominácií) - Ján Novák (Ľubotice), 29 (5) - Michal Baka (Š.Michaľany), 27 (7) - Michal Dubecký (Š.Michaľany), 26 (6) - Jakub Harčár (Š.Michaľany),

nasledujúce poradie:

14 (3) - Gabriel Horvát (Radvaň n.L.), 13 (4) - Alexander Dubas (Pakostov), 11 (3) - Patrik Sedlák (Š.Michaľany), 10 (2) - Olaksandr Akhrarov (V.Tatry),

9 (3) - Marek Babjak (Dl.Klčovo), 9 (3) - Michal Paraska (Radvaň n.L.), 8 (2) - Ján Tomaško (Raslavice), 8 (2) - Ján Adam (Zámutov),

7 (2) - Vladimír Gavuľa (Medzilaborce), 6 (1) - Milan Mikloš (Humenné), 6 (1) - Ján Jopek (Š.Michaľany), 6 (1) - Jakub Bielončík (Raslavice), 6 (1) Adam Ivanič (Záhradné),

 5 (2) - Michajlo Kroka (Dl.Klčovo), 5 (2) - Dávid Dzurjuv (Kračúnovce), 5 (1) - Norbert Sališ (Humenné), 5 (1) - Marek Rudý (Pakostov),

4 (2) - Matúš Kacvinský (Sp.Podhradie), 4 (1) - Peter Jurov (Humenné), 4 (1) - Maroš Janík (Raslavice), 4 (1) - Martin Stach (Záhradné),

3 (2) - Dávid Lukáč (Kračúnovce), 3 (2) - Mikola Hybaljuk (Dl.Klčovo), 3 (1) - Ján Janok (Dl.Klčovo),

2 (2) - Jozef Hudáček (Kračúnovce), 2 (1) - Filip Tomčák (V.Tatry), 2 (1) - Marián Plančár (Raslavice), 2 (1) - Marek Tomaško (Raslavice), 2 (1) - Rastislav Pavúk (Záhradné),

1 (1) - Radovan Demko (Raslavice), 1 (1) - Samuel Michniewicz (Ľubotice), 1 (1) - Ján Bujnovský (Fintice),1 (1) - Jaroslav Luterančík (Záhradné), 1 (1) - Maroš Miženko (Štrba), 1 (1) - Mikuláš Béreš (Dl.Klčovo), 1 (1) - Tomáš Gomulec (Ľubotice).

JÁN NOVÁK - 30 bodov

Najviac bodov a to až tridsať, sedem nominácií od štrnástich hlasujúcich zástupcov z dvanástich zastúpených klubov IV.ligy Sever získal, 32 - ročný kapitán Ľubotíc Ján Novák.

Odchovanec Tatrana Prešov počas svojej futbalovej kariéry obliekal aj dres Partizána Bardejov, Starej Ľubovne, Vranova a Pušoviec. V súťažnom ročníku 2009/10 si zahral aj navyššiu futbalovú súťaž v susednom Česku, keď v drese Karvinej nastúpil v 21 majstrovských futbalových zápasoch a následne aj druhú najvyššiu českú súťaž vo Vítkoviciach. Od februára 2016 je už hráčom TJ Sokol Ľubotice, vo farbách ktorej odohral na jeseň 2016 celkovo 1 157 minút a strelil aj dva góly.

Ján Novák vľavo, foto: archív

V ďalšej časti predstavím najlepších hráčov stredu poľa IV.ligy Sever VSFZ...

AUTOR: ATTILA MIKLOŠKO


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/