Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

OSEMDESIATKA PAVLA NIŽNÍKA

11.12.2017 10:56

PAVOL NIŽNÍK,

80 rokov života oslávil jubilant v piatok...

Pavol Nižník sa narodil 15.decembra 1937 v Ražňanoch, trvalé bydlisko má v Šarišských Michaľanoch.

Ako aktívny hráč pôsobil iba jednom klube, v Šarišských Michaľanoch. Po skončení hráčskej činnosti pracoval ako člen výboru TJ Slovan Imuna. Pôsobil tiež ako  tréner brankárov vo všetkých vekových kategóriách aj ako  vedúci mužstva dospelých.

Po získaní preukazu trénera IV. triedy, neskoršie III.triedy s C licenciou sa stal trénerom dorastu, ktorý účinkoval vo vtedajšej I. triede krajskej súťaže. Po dvoch rokoch pôsobenia pri mužstve dorastu postúpil s ním do krajského majstrovstva.

Niekoľko rokov bol pri družstve dospelých asistentom trénera Vincenta Tumidalského a neskôr trénerov Antona Kozmana a Stanislava Barana. Okrem funkcie asistenta pri družstve dospelých v prevažnej miere trénoval mládežnícke družstvá a to prípravku, žiakov aj dorastencov. Pri trénovaní hráčov dorastu spolupracoval jednu sezónu aj s Cyrilom Dolinským.

PAVOL NIŽNÍK pôsobil  naposledy v štruktúrach nášho klubu spolu s Vincentom Tumidalským st. a Jozefom Bartkom ako tréner treťoligového dorastu. Do tejto kvalitnej súťaže vytiahol našich mládežníkov spolu s menovanými trénermi z I.triedy ObFZ Prešov od roku 2008 po každoročnom postupe, čo bolo veľkým úspechom. Okrem trénerskej činnosti v Šarišských Michaľanoch, dva roky tréneroval mužstvo dospelých v neďalekých Medzanoch.

Trénerom hráčov futbalových družstiev v Šarišských Michaľanoch bol celkovo 28 rokov.

Aktívne sa na činnosti klubu podieľal aj ako člen výkonného výboru a bol aj členom revíznej komisie. Vo výkonnom výbore TJ Slovan Imuna, neskôr v OŠK a OŠFK  pracoval vyše 19 rokov.  

Za doterajšiu  činnosť vo futbalovom hnutí  mu bolo udelené množstvo diplomov a ďakovných listov ako aj  "Bronzový odznak ObFZ Prešov".

Výkonný výboru ObFZ Prešov navrhol jubilantovi udeliť z príležitosti významného životného jubilea, "Strieborný odznak ObFZ Prešov", ktorý mu bude v najbližších dňoch odovzdaný.

Všetko najlepšie Pavol, srdečne gratulujeme...

Článok bude uverejnený aj v pondeľňajšom rožírenom vydaní Prešovského korzára.

pripravil: Attila Mikloško

vľavo Vincent Tumidalský, vpravo Pavol Nižník


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/