Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

NAJVIAC HRALI NAJVIAC DALI

17.11.2016 09:28

- Attila Mikloško -
Futbalisti v IV.lige Sever VsFZ majú za sebou kompletných štrnásť jesených kôl s jednou jarnou predohrávkou zo 6.novembra 2016. Jarná časť súťaže sa začne 17.kolom až 19.marca 2017 o 15 h. z toho vyplýva, že zimná futbalová súťažná prestávka trvá celkovo 22 týždňov t.j. dlhých 154 dní (momentálne 143 dní). Našťastie je prerušovaná slávnostnými udalosťami ako napríklad Jedenástka roka III.ligy VSFZ a Jedenástky roka niektorých ObFZ ako Prešov, Poprad, alebo Košice - vidiek atď..., okrem toho samozrejme prípravnými stretnutiami, halovými turnajmi a tak verím, že zimné futbalové obdobie ubehne veľmi rýchlo a opäť sa stretneme v marci  v hre o majstrovské body, na aspoň trochu zelených trávnikoch.

IV.liga Sever je výkladnou skriňou mužstiev nachádzajúcich sa na mape Vyššieho územného celku Prešov. Po odstúpení Vyšného Mirošova jeseň 2016 odohralo iba 15 mužstiev v územnom ohraničení od Štrby až po Medzilaborce (vzdialenosť miest je 177 km). V súťaži sú zapojené tri mužstvá z okresných miest.

Zloženie IV.ligy Sever VSFZ podľa okresov je nasledovné: okres Prešov - Záhradné, Ľubotice, Fintice (3 mužstva), okres Sabinov - Šarišské Michaľany, okres Vranov - Dlhé Klčovo, Zámutov (2 mužstvá), okres Svidník - Kračúnovce, okres Bardejov - Raslavice, okres Medzilaborce - Medzilaborce, Radvaň nad Laborcom (2 mužstvá), okres Humenné - Humenné, Pakostov (2 mužstvá), okres Levoča - Spišské Podhradie, Kežmarok - Vysoké Tatry - Kežmarok, okres Poprad - Štrba.

Nástrahy súťaže na jeseň zvládol najlepšie tohtoročný nováčik zo Záhradného, ktorý stratil body iba po jedinej domácej remíze s Medzilaborcami a rovnako jedinej prehre na pôde svojho najväčšieho konkurenta, získal tak 40 bodov zo 45 možných. Minuloročný nováčik naše mužstvo OŠFK Šarišské Micahľany, ktoré skončilo jesennú časť na druhom mieste tabuľky, má na svojom konte o jednu remízu viac (Radvaň nad Laborcom doma, Dlhé Klčovo vonku a jednu prehru v Raslaviciach) a celkový zisk mužstva je 38 bodov. Nepríjemné miesta rebríčka v zostupovej zóne zatiaľ obsadzujú obe tatranské kluby Kežmarok, Štrba a s nimi aj minuloročné  jesenné prekvapenie Zámutov.

Celkom sa na štvrtoligových trávnikoch v 15.kolách odohralo 105 majstrovských futbalových stretnutí, v ktorých padlo úctyhodných 377 gólov, čo je priemer viac ako tri a pol gólu (presne 3,59) na jedno majstrovské futbalové stretnutie a je to priemer 25 gólov na jedno súťažné kolo.

Najúspešnejším tímom v streleckom zakončení boli Šarišské Michaľany (47 gólov v 15 kolách, priemer 3,13 gólu na zápas). Najviac výhier zaznamenalo na svoje konto Záhradné, spolu až trinásť. Remízovými kráľmi sú Raslavice a Medzilaborce, ktoré si body so súpermi delili zatiaľ päťkrát. Na opačnom konci úspešnosti je iba s jediným víťazstvom a štyrmi bodmi Štrba a s iba deviatimi strelenými gólmi Kežmarok.

Kompletný počet 1 350 minút odohrala na jeseň iba pätica hráčov: Dávid Dzurjuv (Kráčunovce), Alexander Dubas (Pakostov), Matúš Kacvinský (Spišské Podhradie), Ján Tomáško (Raslavice) a Marek Jaworek (Záhradné). Iba niekoľko minút do celkového počtu chýbalo Humenčanom Zdenkovi Cigánovi a Patrikovi Petričkovi, Metodovi Bižovi zo Zámutova či Marošovi Bálintovi z Dlhého Klčova.

Streleckú tabuľku IV.ligy Sever VsFZ po jesennej časti vedie iba dvadsaťročný futbalista z Čierneho nad Topľou, v drese Záhradného vsietil Ivan Straka už 13 gólov. Druhým najlepším zakončovateľom je Zdenko Cigán z Humenného, pomyselný bronzový stupienok obsadili s dvanástmi presnými zásahmi Peter Jačišin (Šarišské Michaľany) a Jaroslav Adam (Ľubotice). Ďalšie poradie 4.-5. Peter Kevin Čekan (Záhradné), Erik Kapráľ (Šarišské Michaľany) obaja po 9 gólov,  nasledujú na 6.-9.mieste Peter Záhradník (Dlhé Klčovo), Ján Peržeľ (Kračúnovce), Jozef Fedorko (Pakostov), Kristián Hajduk (Dlhé Klčovo) všetci po 8 gólov.

AUTOR: ATTILA MIKLOŠKO

 foto:Attila Mikloško, Humenné - Šarišské Michaľany 1:2


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/