Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

NABITÚ REZERVU POPRADU SME PORAZILI

12.02.2017 18:28

PRÍPRAVNÝ FUTBALOVÝ ZÁPAS - DOSPELÍ

FUTBALNET

NEDEĽA 12.02.2017 o 10 h. - štadión "UT Poprad - Veľká"

versus

FK POPRAD A/B - OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY 4:5 (2:2)

góly: Róbert Ujčík 2, Jozef Tropp, Jakub Diabelko resp. Peter Jačišin 3, Erik Kapráľ, Roman Kovalčík.

FK POPRAD A/B

Erik Kravčák - Jozef Tropp, Marián Tropp, Peter Pitoňák, Marko Lukáč - Samuel Lipták, Róbert Ujčík, Michal Mičko, Marián Ferenc - Tomáš Gajan, Jakub Diabelko,

striedali: Duje Medak, Roman Pazúr, Adam Bittner,

tréner: Mikuláš Dvorožňák.

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY

Alexander Kaščák - Ivan Bednár, Ján Jopek, Michal Dubecký, Ján Janič - Jakub Harčár, Ivan Pončák, Roman Kovalčík, Erik Némethy - Erik Kapráľ, Peter Jačišin,

striedali: Peter Kentoš, Ľuboš Andraščík, Rastislav Sabol,

chýbali: Martin Kapráľ - Michal Baka, Lukáš Olejár, Dominik Haničák, Dušan Kozák, Jozef Kovalčík, Ľubomír Kočík.

tréneri: Ľuboš Belejík, Michal Krajník.

Účastník II.ligy FK Poprad si zmeral sily v prípravnom stretnutí v sobotu 11.2.2017 v Tatranskej Lomnici s  prvoligistom z Michaloviec  s výsledkom 1:1. Tréner Popradu Mikuláš Dvorožňák zaradil do svojho kombinovaného tímu šesticu hráčov, ktorí na jeseň 2017 nastupovali za druholigový Poprad (Jozef Tropp, Róbert Ujčík, Marko Lukáč, Jakub Diabelko, Marián Ferenc a Samuel Lipták).

Vysokú kvalitu má však aj rezerva Popradu, ktorá je po jesennej časti súťažného ročníka 2016/17 priebežným lídrom tabuľky V.ligy Podtatranskej, keď v štrnástich stretnutiach našla iba jediného premožiteľa a tak popradský výber doplnili aj ďalší výborní, skúsení futbalisti ako Marián Tropp, Peter Pitoňák, Michal Mičko, Roman Pazúr...

Hralo sa na kvalitnej umelej tráve v peknom prostredí za príjemného februárového počasia. Dnešné stretnutie bolo už finálnou časťou zimnej prípravy druholigového Popradu a tak sa až šiesti hráči z áčka snažili presvedčiť realizačný tím o svojich kvalitách a aj s našim prispením predviedli výkon, ktorý musel uspokojiť aj náročných priaznivcov futbalu. Hralo sa 90 minút vo vysokom tempe, pri ktorom dominovala rýchla, útočná hra s množstvom gólových príležitostí a častou streľbou.

Súper nás v úvode zatlačil a po viacerých skrumážach v našej šestnástke sa mu podarilo otvoriť skóre. Postupne sme sa však z tlaku vymanili a po pekných prepracovaných útočných akciách sa aj časom dostali do tesného vedenia. V týchto fázach stretnutia nielen individuálny prienik a zakončenie Romana Kovalčíka na 2:1 z našej strany, stáli zato. Po nepremenej penalte v 37.minúte, sa napriek tomu domácim päť minút pred prestávkou podarilo vyrovnať.

Nátlaková hra Popradu pokračovala aj po prestávke a náš brankár Alexander Kaščák sa mal čo obracať, pričom viackrát pohromu gólu odvrátil (chytil aj pokutový kop v prvom dejstve). No  to môžem povedať aj o gólmanovi Popradu, ktorý nás svojími zákrokmi obral tiež o vyšší gólový zápis. V 54.minúte išiel Poprad opäť do vedenia 3:2, no strelecky disponovaný Peter Jačišin po dvoch rýchych nájazdoch s prehľadom zakončoval úplne presne. Internacionál Róbert Ujčík ešte stačil vyrovnať na 4:4, ale nezadržateľný strelec dnešného hetriku premyslene umiestnenou loptou, naklonil konečnú misku váh na našu stranu.

Škoda, že nám chýbalo ešte sedem ďalších hráčov, ktorí sa ospravedlnili trénerom pre rôzne príčiny, mohlo to byť ešte zaujímavejšie futbalové divadlo, ale aj tak klobúk dole pred našimi hráčmi aj pred výkonom súpera.

Poprad A/B počas zimnej prípravy porazil treťoligový Svit 2:0, štvrtoligové Spišské Podhradie 3:0 a mix béčka a dorastencov Popradu remizoval so Záhradným 4:4.

STRETNUTIE  ROZHODOVAL:

HLAVNÝ ROZHODCA: ?, ASISTENT 1: ?, ASISTENT 2: ?.

PREHĽAD PRÍPRAVNÝCH ZÁPASOV ZIMA 2017:

22.1.2017 - UT Lipany

MFK Giraltovce - OŠFK Šarišské Michaľany 1:2 (0:1), góly: Matúš Digoň (11m) resp. Peter Jačišin 2,

29.1.2017 - UT Sabinov

TJ Družstevník Župčany - OŠFK Šarišské Michaľany, nehralo sa,

05.02.2017 - UT Sabinov

TJ FK Vyšné Opátske - OŠFK Šarišské Michaľany 1:1 (1:1), góly: Róbert Zeher resp. Erik Kapráľ,

12.02.2017 - UT Poprad - Veľká

FK Poprad A/B - OŠFK Šarišské Michaľany 4:5 (2:2), góly: Róbert Ujčík 2, Jozef Tropp, Jakub Diabelko resp. Peter Jačišin 3, Erik Kapráľ, Roman Kovalčík.

AUTOR: ATTILA MIKLOŠKO

 Poprad - Veľká 12.2.2017: jeden z najlepších hráčov na ihrisku Roman Kovalčík (Šar.Michaľany)

foto: Attila Mikloško


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/