Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

MAJSTROVSKÝ ZÁPAS - ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY - ZÁHRADNE

14.04.2014 09:30

MAJSTROVSKÝ FUTBALOVÝ ZÁPAS

FUTBALNET

VI.LIGA ŠARIŠSKÁ

17.KOLO -  NEDEĽA - 13.4.2014 o 15.30 h. - štadión "Za Torysou"

versus 

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY (2.miesto) - TJ DRUŽSTEVNÍK ZÁHRADNE (1.miesto) 2:0 (1:0)

Zápas vicelídra tabuľky s lídrom, prilákal do michaľanského futbalového areálu opäť raz skvelú návštevu. Viac ako 500 divákov zo všetkých kútov nášho regiónu, videlo zaujímavé futbalové divadlo. Záhradné prišlo s kvalitnou defenzívou, podporovanou rýchlym prechodom do útoku, po osi T.Varga, M.Jaworek, P.Jacišin. Domáci tím bol však po všetkých stránkach na tento zápas vynikajúco pripravený. Hráči domácich predviedli kultivovaný, organizovaný futbal s dostatkom rýchlosti, bojovnosti aj chuti po víťazstve. Už len pohľad na lavičku náhradníkov OŠFK, vzbudzoval rešpekt.

Stretnutie malo od prvých minút vysoké tempo, v niektorých chvíľach so zákrokmi hraničiacimi s futbalovými zákonmi. Našťastie sa však nikto nezranil a tak sa hráči mohli naplno venovať, na oko veľmi pohľadnej hre.

Michaľanci mali územnú prevahu, ktorú sa snažili nátlakovou rýchlou hrou čo najrýchlejšie pretaviť do úspešného zakončenia. Po prudko strieľanej prihrávke na päťku, mal obrovskú šancu na otvorenie skóre Ľ.Kočík ktorý síce trafil prudko do vinkľa, ale skvelý I.Vaško bravúrne loptu vytiahol na roh. Domácim to chuť neodobralo a po prestrelke v šestnástke predsalen zaznamenal svoj piaty gól v prebiehajúcom ročníku už spomínaný útočník Šarišských Michaľan.

Záhradnému snahu uprieť nemožno, ale do vyložených streleckých príležitostí sa nedostávalo.  Jedinú veľkú šancu hostí zahodil P.Jacišin, ked vo výskoku mieril tesne vedľa pravej tyčky T.Vaška.  I.Vaško v ich bráne hostí čaroval, ale na dorážku D.Haničáka v 62.minúte už nedočiahol. Šarišské Michaľany tento súboj zaslúžene vyhrali a dostali sa opäť na prvé miesto tabuľky VI.ligy šarišskej, kde sa nachádzali naposledy, 6.októbra 2013  po odohratí  8.kola.

Brankár T.Vaško vyťahoval loptu spoza svojho chrbta naposledy v 10.kole v Chmiňanoch, kde ho v 78.minúte prekonal na konečných 2:5  v ich neprospech, útočník E.Uličný. Čisté konto si tak gólman Šarišských Michaľan drží  už úctyhodných 642 minút.

Zásluhu ma na tom nesporne aj obranná formácia a zvlášť stopérska dvojica M.Baka, M.Dubecký. Nechcem uprodnostňovať jednotlivca pred výborným výkonom celého kolektívu, ale v zápase proti Záhradnému podal  obzvlášť druhý menovaný, vynikajúci výkon a bol jednou z ústredných postáv celkového diania na ihrisku.

Zásluhu na skvelej úrovni zápasu má samozrejme aj mužstvo zo Záhradného, ktoré potvrdilo svoje kvality a prispelo mierou vrchovatou, k zaiste príjemnému futbalovému zážitku pre všetkých na štadióne prítomných. Ako konštatovali diváci  a aj mnohí na zápase prítomní futbalová experti, toto meranie síl znieslo bez akýchkoľvek výhrad, minimálne štvrtoligové kritéria.

Vyhrať však môže iba jeden a Šarišské Michaľany po jesennému úspechu v Záhradnom 3:0, potvrdili svoju  jarnú formu  a zaslúžene sa opäť dostali na pozíciu lídra, ktorú bude chcieť potvrdiť v nedeľu 20.4. o 16 h. na ihrisku v Beloveži.

pripravil: Attila Mikloško


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/