Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

MAJSTROVSKÝ ZÁPAS - BELOVEZA - ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY

21.04.2014 12:21

MAJSTROVSKÝ FUTBALOVÝ ZÁPAS

DOSPELÍ - VI. LIGA ŠARIŠSKÁ

18.KOLO -  NEDEĽA - 20.4.2014 o 16 h. - štadión "Pod vežou"

FUTBALNET

  versus

OŠK BELOVEZA (4. miesto) - OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY (1. miesto)

Po ťažkom zápase proti  bývalému lídrovi zo Záhradného, sme cestovali pod Bielu vežu k súperovi, ktorí nám na jeseň uštedril na domácom trávniku jednu z dvoch nečakaných jesenných prehier. 

Zamračená obloha s občasným bleskom a krátkym dáždikom a len stovka divákov, bola svedkom podľa vyjadrenia domácich funkcionárov,  kvalitnejšieho zápasu,  ako sa odohral deň predtým v druholigovom meraní síl Bardejov - Podbrezová.

Naša víťazná zostava sa prezentovala na nekvalitnom trávniku kombinačnou, krídelnou hrou ktorá nám vyložené strelecké príležitosti tentokrát priveľmi neprinášala. Skúsený domáci tím sa dostal dvakrát v šestnástke do sľubných streleckých príležitostí, no ich zakončenie bolo našťastie nepresné. Tlak nášho mužstva sa napriek tomu stupňoval a po sérii štandardných situácií a rohových kopov, konečne dotlačil hlavou zblízka Michala Baka loptu za chrbát skvelého Patrika Sobeka.

V druhej časti hry sme pokračovali vo svojej poctivej hre, no náskok sme zvýšiť nedokázali ani po viacerých prienikoch do odkrytého priestoru. Domáci futbalisti cítiaci šancu na nerozhodný výsledok (v tomto ročníku nezaznamenali ani jednu deľbu bodov), presnými nakopovanými loptami dostávali našu obranu pod tlak. K našej radosti si ani prudká umiestnená strela Jakuba Souška z hranice šestnástky, vo štvrtej minúte nadstaveného času cestu do našej siete nenašla. Po odraze od vlastného hráča a následnej tyčke skončila v území nikoho.

Aj kvôli tomu sme si po fyzicky ťažkom stretnutí zaslúžene priviezli do Šarišských Michaľan cenné tri body a udržali si tak vedúce postavenie v tabuľke VI. ligy šarišskej. Beloveža ukázala, prečo je patrí štvrté miesto rebríčka.

Osem zápasov bez inkasovaného gólu

Brankár T. Vaško vyťahoval loptu spoza svojho chrbta naposledy v 10. kole v Chmiňanoch, kde ho v 78. minúte prekonal na konečných 2:5  v ich neprospech, útočník E. Uličný. Čisté konto si tak gólman Šarišských Michaľan drží  už úctyhodných 732 minút.

Mužstvo dospelých absolvovalo už šesť víťazných zápasov v rade, so skóre 19:0.

Hlavný tréner OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY Ľubomír Puhák:" V tomto zápase moje mužstvo dokázalo, že aj keď sa všetko nedarí, dokáže doviesť zápas do víťazného konca a práve to ma teší. Beloveža na nekvalitnom, malom ihrisku zvolila svoj osvedčený štýl hry s nakopávanými loptami a tak oslabila údernosť našej záložnej formácie. O to viac práce mali obrancovia na čele s brankárom T. Vaškom, ktorý podal výborný výkon".


Pred zápasom:

Beloveži máme čo oplácať, pretože v jesennej časti sme jej po našom veľkom tlaku podľahli v domácom prostredí po zázračnej strele Martina Vasiliaka z 85. minúty 0:1.

Domáci začali jar dvomi zápasmi na ihriskách súperov, v Gaboltove vyhrali 2:0, v Malcove podľahli 0:1.

Naši reprezentanti zvíťazíli v piatich zápasoch po sebe s impozantným skóre 18:0.

pripravil:Attila Mikloško


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/