Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

JESEŇ 2015 - BILANCIA DORAST

17.11.2015 11:20

DORAST OŠFK ŠARIŠKÉ MICHAĽANY - ŠTATISTIKY JESEŇ 2015  

CELKOVÁ BILANCIA JESENE 2015 DORASTU OŠFK ŠARIŠKÉ MICHAĽANY

Zverenci trénera Michala Marcinka a vedúceho mužstva Rastislava Sabola, dorastenci Šarišských Michaľan, odohrali v III.lige šarišskej  na jeseň roku 2015 celkovo aj s jednou jarnou predohrávkou  14 majstrovských futbalových stretnutí.

14 odohratých zápasov, z toho 10 víťazstiev a 4 prehry, s celkovým skóre 57:36, rozdiel + 19, so ziskom 30 bodov.

UMIESTNENIE

V konečnej jesennej tabuľke sa umiestnili na druhom mieste s jednobodovou stratou na vedúce Hermanovce, ale až s päť bodovým náskokom pred treťou Starou Ľubovňou a štvrtým Čirčom. 

2.miesto po 14.kole III.ligy Šarišskej.

STRELCI

STRELCI DORASTU  OŠFK ŠARIŠKÉ MICHAĽANY po 14.kole (celkom 57 gólov)

15 - Lukáš Kobulnický, 14 - Milan Maximilián Minár, 8 - Mikuláš Dužda, 5 - Michal Haladej, 4 - Ján Kaleja, 3 - Erik Némethy,  2 - Rastislav Sabol, Martin Lukáč, Kristián Vaňo, 1 - Adam Šimčík, Svorad Andraščík.

PREHĽAD JESENE 2015

PREHĽAD VŠTEKÝCH ZÁPASOV A STRELCI GÓLOV

1.kolo: Čirč doma 5-7 góly: Lukáš KOBULNICKÝ 2, Erik NÉMETHY 2, Martin LUKÁČ, 2.kolo: FAMT Prešov vonku 11:1 góly: Michal HALADEJ 4, Milan Maximilián MINÁR 3, Lukáš KOBULNICKÝ 2, Ján KALEJA, Kristián VAŇO, 3.kolo: Fintice doma 2-0, góly: Rastislav SABOL, Martin LUKÁČ, 4.kolo: Pušovce vonku 5-4, góly: Mikuláš DUŽDA 3, Ján KALEJA, Lukáš KOBULNICKÝ, 5.kolo: Brezovica doma 8-1, góly: Lukáš KOBULNICKÝ 4, Ján KALEJA, Adam ŠIMČÍK, Mikuláš DUŽDA, Michal HALADEJ, 6.kolo: Dulová Ves vonku 4-1, góly: Lukáš KOBULNICKÝ 2, Mikuláš DUŽDA 2, 7.kolo: Malý Šariš doma 2-1, góly: Milan Maximilián MINÁR, Rastislav SABOL, 8.kolo: Stará Ľubovňa vonku 1-8, gól: Ján KALEJA, 9.kolo: Kapušany doma 2-4, góly: Lukáš KOBULNICKÝ, Mikuláš DUŽDA, 10.kolo: Plavnica doma 6-2, góly: Milan Maximilián MINÁR 3, Lukáš KOBULNICKÝ 2, Kristián VAŇO 1, 11.kolo: Chminianska Nová Ves vonku 4:1, góly: Milan Maximilián MINÁR 3, Mikuláš DUŽDA 1, 12.kolo: Hermanovce doma 2:1, góly: Svorad ANDRAŠČÍK, Milan Maximilián MINÁR, 13.kolo: Sabinov vonku 5:2, góly: Milan Maximilán MINÁR 3, Lukáš KOBULNICKÝ, Erik NÉMETHY, 14.kolo: Čirč vonku 0:3, góly: nikto.

BILANCIA DORASTU OŠFK ŠARIŠ MICHAĽANY po 14.kole, DOMA - VONKU

DOMA:   7 5 0 2  27-16, 15 bodov, 6 mínusových bodov,

VONKU: 7 5 0 2 30-20, 15 bodov, 15 plusových bodov. 

Dorast získal celkom deväť plusových bodov. 

PRIEBEH SÚŤAŽE

Začínali sme domácou prehrou s Čirčom no postupne sme sa v 6.kole prepracovali na vedúcu priečku tabuľky, pozíciu lídra sme vzápätí  stratili, no vrátili sme sa na ňu opäť v 12.kole, ale v poslednom kole sme o ňu zbytočne prišli.

ZÁPASOVÝ PRIEMER

Dorastenci získali 2,15 bodu na zápas, strelili úctyhodných 4,1 gólu na jedno stretnutie a inkasovali 2,6 gólu. Náš dorast ma najlepší útok v súťaži, Lukáš Kobulnický je jej tretí a Milan Maximilián Minár štvrtý najlepší strelec, no až jedenástu obrannú formáciu.

NAJ PLUS NAJ MÍNUS

Najvyššie víťazstvo sa zrodilo v Záborskom proti FAMT Prešov 11:1, prehra v Novej Ľubovni so Starou Ľubovňou 1-8.

VÍŤAZNÉ SÉRIE

Zaznamenali sme od 2.kola šesť víťazstiev po sebe a od 10.kola ďalšie štyri víťazstvá v rade za sebou.

KÁDER

Na jeseň 2015 káder nastupoval  prevažne v tomto zložení :

Vo všetkých štrnástich zápasoch si na jeseň zahral kapitán družstva Erik Némerhy, ktorému do plného počtu 1 260 odohratých minút chýbalo iba desať. Vo všetkých 14 stretnutiach nastúpil a 1 169 minút odohral Lukáš Kobulnický, tiež aj Adam Šimčík 1 111 minút,  Jakub Seman 825 minút aj Michal Haladej 574 minút.

13 zápasov - Ján Kaleja, Rastislav Sabol, 12 - Richard Dufalo, 11 - Jakub Poloha, Kristián Vaňo, Mikuláš Dužda, Adrián Staš, 9 - Svorad Andraščík, Peter Vavrek, 8 - Martin Lukáč, 7 - Milan Maximilián Minár, 6 - Ján Novotný, 1 - Dávid Čirč, Michal Havrila.

DISCIPLÍNA

Jesennú časť súťažného ročníka 2015/16 absolvovali naši dorastenci s jednou červenou kartou a so štrnástimi žltými, čo je v štrnástich zápasoch solídny výsledok.

ČERVENÉ KARTY

1 - Svorad Andraščík,

ŽLTÉ KARTY

3 - Milan Maximilián Minár, 2 - Jakub Poloha, Martin Lukáč, Kristián Vaňo, Erik Némethy, 1 - Rastislav Sabol. Lukáš Kobulnický, Michal Haladej.

SÚPISKA

Tréner Michal Marcinko sa spoliehal prevažne na základnú kostru deviatich - desiatich futbalistov, ostatní naskakovali podľa potreby. Celkovo do hry v jesennej časti zasiahlo 19 dorastencov.

ZLOŽENIE TÍMU PODĽA TRVALÉHO BYDLISKA

ŠARIŠKÉ MICHAĽANY - 10 hráčov

Adam Šimčík, Richard Dufalo, Rastislav Sabol, Jakub Seman, Erik Némethy, Svorad Andraščík,  Milan Maximilián Minár, Lukáš Kobulnický, Michal Haladej, Peter Vavrek,

MEDZANY - 3

Kristián Vaňo, Jakub Poloha, Ján Novotný,

OSTROVANY - 5

Mikuláš Dužda, Ján Kaleja, Adrián Staš, Martin Lukáč, Dávid Čirč,

SABINOV - 1

Michal Havrilla.

ODIŠLI

Pred jesennou časťou odišli Kristián Šarpataky do Šarišských Sokoloviec,  Patrik Jaco k dospelým Žehne, po skončení hosťovania Patrik Kancír, Mário Marcin a  Matej Fabián sa vrátili do Veľkého Šariša, Dávid Motýľ je na hosťovaní u dospelých Ražňan, František Dužda sa vrátil do Ostrovan, Jaroslav Palčo je na hosťovaní u dospelých Sabinova,  Matúš Kovaľ a Ján Vasiľ boli na hosťovaní u dospelých Záhradného, Tomáš Hlavatý a Peter Dvorčšák  skončili s aktívnym futbalom, Miroslav Dužda je na hosťovaní v doraste Ražňan.

PRIŠLI

Svorad Andraščík z hosťovania v Lipanoch, Jakub Poloha a Kristián Vaňo na hosťovanie z Medzan,  Dávid Čirč, Mikuláš Dužda a Ján Kaleja z hosťovania v Gregorovciach, do aktívneho futbalu sa vrátili Martin Lukáč a Adam Šimčík, v priebehu súťaže prišiel do bránky Ján Novotný z Medzan a do poľa Michal Havrilla z hosťovania v Orlove, Michal Haladej, Rastislav Sabol, Peter Vavrek všetci z družstva žiakov.

NENESTUPOVALI

Daniel Drobňák, Daniel Lichvár, Lukáš Kožár, Šimon Maťuťa.

HODNOTENIE JESENE 2015

Pred začiatkom jesennej časti som očakával od tohto silného tímu zisk minimálne 30 - tich bodov a prvú trojku tabuľky, no skutočnosť ukázala, že sme mohli byť aj jej jesenným lídrom súťaže. Chýbalo trošku šťastia doma aj vonku s Čirčom a viac koncentrácie proti Starej Ľubovni a Kapušanom.

Ak spočítam tieto straty (dvanásť bodov), boli by sme v tabuľke III.ligy šarišskej dorastu  bez prehry na prvom mieste s plným bodovým ziskom. No súťaž bola dlhá a žiaden tím neodohral jeseň bez zaváhania. Celkovo preto hodnotím jesenné pôsobenie dorastu, aj vzhľadom na naše regionálne možnosti, zásobareň a liaheň, určite ako  veľmi veľmi dobré.

POZITÍVA

Zaradenie Milana Maximiliána Minára, Lukáša Kobulnického už aj do zostavy mužstva dospelých, Erik Németrhy je na súpiske mužstva dospelých, ako aj úspešný prechod žiakov do kategórie dorastu. Pekná konsolidovaná technická hra s množstvom gólov. Víťazný tím, odohral celú jeseň bez remízy.

NEGATÍVA

V niektorých momentoch sa prejavila prílišná premotivovanosť a nesústredenosťna hru, ktorá mala za následok štyri prehry.

NEAKTÍVNI REGISTROVANÍ V NAŠOM KLUBE

Matúš Kováč-Pešta, Dávid Dužda, Patrik Dužda, Dezider Dužda,  Arnold Dužda,  Kristián Kušnír,  Jakub Pešta, Peter Pustý, Daniel Slaninka, Róbert Štofan.

ORGANIZÁCIA SÚŤAŽE 2015/16 PO NOVOM

Štart nového súťažného ročníka III.ligy Šarišskej dorastu priniesol zmenu v organizácii suťaže, ako aj zoštíhlenie počtu účastníkov zo 16 na 14. Družstvá dorastu z okresu Bardejov, ktoré boli ešte v minulom ročníku jej súčasťou [Bardejovská Nova Ves, Kurima, Raslavice] účinkujú momentálne v III.lige Šarišsko - dukelskej, Malcov a Šiba v I.triede ObFZ Bardejov, Beloveža zanikla.

V III.lige Šarisskej zostali tak iba zástupcovia okresov Prešov [Malý Šaris, Chminianska Nová Ves, Dulová Ves, FAMT Prešov - účinkoval v III.lige Šarišsko - dukelskej, Pušovce, Kapušany, Fintice], Sabinov [Sabinov, Šarišské Michaľany, Brezovica - nováčik, Hermanovce] a Stará Ľubovna [Stará Ľubovna, Plavnica, Čirč].

pripravil: Attila Mikloško

                 Dorast OŠFK ŠARIŠKÉ MICHAĽANY - JESEŇ 2015

foto: Attila Mikloško


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/