Vyhľadávanie


Kontakt

OŠFK ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY
Jarková 20, 082 22 Šarišské Michaľany
č.účtu:0503689305/0900
IČO: 37789791

predseda: Peter DUGAS 0907 928 544

tajomník: Attila MIKLOŠKO 0905 954 455

E-mail: osfksm@gmail.com

AKO TO VYZERÁ V KATEGÓRII U19

21.05.2017 11:29

ATTILA MIKLOŠKO

Súťažný ročník 2016/17 sa už aj v kategórii staršieho dorastu U 19 blíži k svojmu záveru a tak si urobíme prehľad, ako to v jednotlivých futbalových ligách týkajúcich sa hlavne nášho regiónu aktuálne vyzerá. Samozrejme je to dôležité aj v súvislosti s postupmi a zostupmi jednotlivých družstiev, pre nasledujúci súťažný ročník majstrovských futbalových súťaží 2017/18.

V I.lige staršieho dorastu SFZ sú tri kolá pred ukončením súťažného ročníka umiestnenia družstiev z východoslovenského regiónu nasledovné: 2.miesto tabuľky Michalovce, 7.miesto Tatran Prešov, 11.miesto Bardejov a na poslednom 14.mieste sú VSS Košice, ktoré sú tak momentálne priznám sa neviem či jediným, ale vypadávajúcim do II.ligy.

II.liga staršieho dorastu VsFZ,

Postupujúcim do I.ligy SFZ bude pravdepodobne tabuľkovo prvý Stropkov, ktorý by nahradil v I.lige SFZ aktuálne posledné VSS Košice. Pre región Prešov-Sabinov je však pre posuny v súťažiach dôležitejšie umiestnenie dorasteneckých tímov z nášho regiónu. V tejto súťaži účinkujú monentálne iba dve družstvá z nášho Oblastného futbalového zväzu Prešov a to aktuálne na 5.mieste Lipany a na 7.mieste Ľubotice. Čiže do III.ligy Šarišskej VsFZ teoreticky zrejme nevypadáva ani nevypadne žiadne družstvo z našej futbalovej oblasti.

III.liga Šarišská VsFZ dorastu,

Vedúci celok tejto ligy Chminianska Nová Ves porazila v sobotu v 22.kole 20.05.2017, druhého v tabuľke susedné Chmiňany 3:1. Líder ma pre konečné zúčtovanie zatiaľ na svojom konte o zápas viac, no osembodový náskok štyri kolá pred koncom súťaže bude zrejme na záverečné víťazstvo pravdepodobne postačovať. Podľa aktuálnej informácie aj v prípade tabuľkového prvenstva, Chminianska Nová Ves na postup do II.ligy VsFZ ašpirovať nebude.

Záver tabuľky obsadzuje so štyrmi bodmi suverénne posledná Dulová Ves, na 13.mieste so 14 bodmi je dorast Starej Ľubovne, na 12.mieste s 21 bodmi Šarišské Michaľany, na 11.mieste s 22 bodmi Plavnica, desiata Brezovica a deviate Fintice (majú obaja zápas k dobru) získali doposiaľ 23 bodov a ôsme Hermanovce 24 bodov. Z tejto ligy by tak podľa Súťažného poriadku SFZ do oblastnej súťaže IV.ligy ObFZ Prešov vypadla zatiaľ iba Dulová Ves. Druhé miesto prípadneho vypadnutia podľa príslušnosti okresov obsadzuje momentálne kolektív Starej Ľubovne, ale ako pozerám tabuľky, tak ObFZ Stará Ľubovňa nemá fungujúcu súťaž staršieho dorastu, takže náhrada v tomto prípade prakticky neexistuje.

IV.liga ObFZ Prešov dorastu,

Tabuľku najvyššej oblastnej súťaže vedie s jednobodovým náskokom družstvo Rožkovan (má však o zápas viac) pred druhým SAFI Prešov. Jeden z týchto tímov by pravdepodobne nahradil v súťažnom ročníku 2017/18 v III.lige Šarišskej poslednú Dulovú Ves. V priebehu súťaže sa z nej odhlásil Drienov, preto predposledné Kendice by si účasť v IV.lige ObFZ Prešov dorastu mali asi zachovať aj v nasledujúcom súťažnom ročníku.

V.liga ObFZ Prešov dorastu,

Štyri kolá pred skončením súťaže vedú tabuľku dorastenci Uzoviec s osembodovým náskokom a dvomi zápasmi k dobru pred druhou Ruskou Novou Vsou a tak s najväčšou pravdepodobnosťou doplnia zostavu mládežníckych družstiev IV.ligy ObFZ Prešov v súťažnom ročníku 2017/18.

Pohyb smerom hore, alebo dole môže však ako je už v posledných rokoch zvykom nastať aj po skončení jednotlivých súťaží, takže ich usporiadanie samozrejme ešte nie je vôbec definitívne.

Prípadne zloženie III.ligy Šarišskej  VsFZ dorastu  2017/18:

Chminianska Nová Ves (dospelí budú v súťažnom ročníku 2017/18 účinkovať v VII.lige ObFZ Prešov), Chmiňany (VI.liga ObFZ Prešov ?), FAMT Prešov (neexistuje mužstvo dospelých), Pušovce (IV.liga Sever VsFZ), Sabinov (III.liga Východ VsFZ), Malý Šariš (V.liga Šarišská VsFZ), Čirč (V.liga Šarišská VsFZ), Hermanovce (VI.liga ObFZ Prešov), Fintice (IV.liga ObFZ Prešov), Brezovica (VIII.B liga ObFZ Prešov ?), Plavnica (III.liga Východ VsFZ), Šarišské Michaľany (III.liga Východ VsFZ ?), Stará Ľubovňa (V.liga Šarišská VsFZ), Rožkovany (VI.liga ObFZ Prešov).

V prípade ak som uviedol zavádzajúce, alebo nepresné informácie poprosím kompetentných aby článok komentovali a následne uvediem informácie na pravú mieru.


webmaster: Attila Mikloško - https://osfksarisskemichalany.webnode.sk/